27 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Trustunie uit zorgen bij Statencommissie

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Trustunie uit zorgen bij Statencommissie

Willemstad – De Stichting Unie Trustkantoren Curaçao had afgelopen week een vergadering met de vaste Statencommissie Financiën.

Tijdens deze bijeenkomst hebben bestuursleden van de stichting aandacht gevraagd en gekregen voor de mogelijke effecten van de nieuwe Landsverordening op de kansspelen (LOK).

Dat melden de Staten op Facebook. Meer zegt het parlement niet over de inhoudelijke punten die tijdens de meeting aan bod kwamen. Een zoektocht in het Handelsregister laat zien dat de Stichting Unie Trustkantoren nog maar sinds kort bestaat. Volgens de Kamer van Koophandel werd de stichting opgericht in juli 2023, amper twee maanden geleden.

Unie Trustkantoren heeft als beschrijving ‘beroepsorganisatie’, en heeft momenteel één bestuurslid, namelijk Vivian Victoria Ersilia. Onlangs, eerder deze maand, liet de stichting van zich horen in een bekendmaking in onder meer het Antilliaans Dagblad.

,,Het vergroten van publieke bewustwording over het belang van de trustsector voor de Curaçaose werkgelegenheid alsook het bijdragen aan de wetgevingsprocessen voor het ontwikkelen van gunstige regelgeving voor de Curaçaose trustsector”, is een van de doelen.

De stichting wees erop dat tijdens een informatiesessie medio augustus zou zijn gebleken dat een licentievergunning voor online gaming, rechtstreeks afgegeven door Gaming Control Board, onder de huidige wetgeving 96.000 per jaar gaat kosten.

,,Dit bedrag is ruim drie tot vier keer zo hoog in vergelijking met wat momenteel moet worden betaald bij het verkrijgen van een standaard online gambling-licentie bij de master licentiehouders. Deze verhoging van meer dan 300 procent heeft alom negatieve aandacht gekregen in binnen- en buitenland. Licentiehouders maken zich zorgen over deze buitensporige verhoging en zijn op zoek naar alternatieve jurisdicties voor het verkrijgen van een online gambling-licentie.”

Ook wordt gevreesd dat onder de toekomstige LOK de licentiebedragen nóg hoger kunnen worden, waarmee Curaçao zich volgens de Unie ‘uit de markt aan het prijzen is’. Daar komt bij dat Curaçao niet zomaar kan worden vergeleken met concurrentjurisdicties. ,,Zij hebben in vergelijking met Curaçao wél lokale banken die de online gambling-sector kunnen voorzien van bancaire diensten en maken vaak ook deel uit van de Europese Unie.”

De stichting hoopt dat de Gaming Control Board en de minister van Financiën de hoogte van de vergoeding voor het verkrijgen van een online gaming-licentie zal ‘heroverwegen; en zal komen tot een aanpassing die gunstig is voor de Curaçaose online gambling-sector.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties