AntilliaansDagblad | Rechter staakt bouw Ritz-studio’s

Er wordt strijd met de vergunning wordt gehandeld en de bouw van het project moet worden gestaakt

Willemstad – De rechter heeft Hans Robben, als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de bouw van Ritz-appartementen te Scharloo, gisteren geboden om uitvoering van het project te staken en gestaakt te houden.

Dit zolang hij zich niet aan de in de bouwvergunning opgenomen brandweervoorwaarden houdt.

Het vonnis is gewezen in een rechtszaak die ‘buurman’ Curaçao Vastgoed bv van de Nederlandse Linden Groep had aangespannen tegen Robben persoonlijk, The Ritz Residence Exploitatie bv, Consulaat Appartementen SPF en E-Trading Suites nv.

Indiener van de zaak is eigenaar van de panden en percelen Scharlooweg 29 en 33 en heeft ook het terrein achter Scharloo 31, waar de Ritz-appartementen worden gerealiseerd.

In mei dit jaar is door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR), vergunning afgegeven voor de bouw van 40 studio’s. De brandweer geeft aan geen bezwaar te hebben, maar de appartementen moeten wel met groot blusmateriaal en autoladder gemakkelijk en afdoende bereikbaar zijn.

Curaçao Vastgoed betoogt dat de appartementen niet grenzen aan de openbare weg en dat niet wordt voldaan aan de brandweervoorschriften. Op dat punt is ook bezwaar gemaakt, maar daar is nog niet op beslist.

Het gaat om de breedte van de weg op het terrein mede in combinatie met het overhangend balkon over de weg, waardoor een brandweerwagen en ladderauto er niet bij kunnen. Door zich niet te houden aan de bouwvergunning handelt Robben onrechtmatig. Er wordt een veiligheidsnorm geschonden en dat levert een gevaarlijke situatie op, ook voor de omliggende panden van Curaçao Vastgoed.

Robben heeft aangevoerd dat de veiligheidssituatie, mede op advies van de brandweer zelf, al is aangepast en dat een wijziging van de vergunning is aangevraagd. Dat deze wijziging ook gaat komen, staat volgens het gerecht echter nog niet vast. Dat betekent dat in het kader van het geding in strijd met de vergunning wordt gehandeld en dat de bouw van het project moet worden gestaakt.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AntilliaansDagblad | Rechter staakt bouw Ritz-studio’s

 1. Z. J-L en S.M vinden het een prachtig project. Waarom? volg de link van onderstaande video.

  TOP gesprek met HANS ROBBEN (of is het H. Robber?)

  https://www.bing.com/videos/search?q=Hans+Robben&&view=detail&mid=45E7B75BD7365175B01545E7B75BD7365175B015&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3DHans%2BRobben%26%26FORM%3DVDVVXX

  Wegens hun goede referenties hebben beide ministes al – zonder kosten – een unit mogen uitkiezen. De bestemming is inmiddels aangepast. Het worden hokken en stallen voor varkens, geiten en kippen. De vergunning voor de bestemmingswijziging wordt binnenkort verwacht, rond Sinter Klaas tijd.

  Voor het geval Curacao dezelfde status als Bonaire krijgt dan gaan de onroerendgoed prijzen omhoog. Daarom hebben Z. J-L en S.M. een optie gekregen om in de toekomst te investeren in net zoveel hokken als ze zelf willen.

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 3. Koei in de Boei

  Appartementen? Het Rico Ritz gevoel? Kijk goed naar de foto van het geraamte. Dit zijn hokjes. Betonnen kooien. Koei’s met een omfloerst gouden randje. Altijd mensen boven jou, naast jou, onder jou en voor jou. Altijd vreemden moeten groeten in het trappenhuis of wachtend voor de lift van je appartementsrecht hokje. Altijd moeten dit en altijd moeten dat. Inschikken, watered down compromissen waar niemand echt blij van wordt, geluid en stank overlast terreur van de opgepropten in dichtbevolkte conglomeraties. Perfect voor hen die geboren en getogen zijn in deze hokjes cultuur en niet anders gewend zijn of beter weten of willen. Gedrild onder het mom van beschaving met relatieve welvaart in het vooruitzicht gesteld en geestelijk van jongs af aan doodgeslagen en geperst in hokjes voor de rest van hun leven. Wat een luxe om hier op deze hete, stoffige, droge, winderige en dorre rots der struikeling geboren en getogen te zijn op een vrijstaand erf in een gelijkvloerse woning. Dan pas je niet echt meer in een hokje en zul je je kont in de kribbe gooien als daartoe maatschappelijk gedwongen.

  Kom je rillerig vanuit je eigen koude, kille winderige en beregende betonnen koker van elders in deze met royal palmbomen omzoomde en zonovergoten woonerven dan bekruipt je spontaan en euforisch het Zwitzerleven gevoel.

  Ja, tuurlijk, jaloesie de métier van de buurman om naar de rechter te stappen. Het is zijn goed recht. Daar zijn wetten voor om naar te grijpen als je die nodig hebt. Ook noodwetten, ook als de nood voorbij is maar de noodzaak of wens zich voordoet. Le homme est rare, la femme aussie. Ceci n’est pas une pipe. Het verraad van de ogenschijnlijkheid. Niets is wat het lijkt.

 4. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 5. ….”In mei dit jaar is door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR), vergunning afgegeven voor de bouw van 40 studio’s”…..

  Is er iets waar deze mini-ster géén vergunning voor afgeeft?

  Moet een heerlijk verdienmodel zijn.
  Niets gevaarlijker dan een corrupte bobosoleño in a position of authority.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *