AntilliaansDagblad | PAR neemt de tijd voor Statenzetel

De brief naar Rhuggenaath is verstuurd, maar de 2 weken reactietijd zijn nog niet om

Willemstad – Eugene Rhuggenaath, eerste op de PAR-lijst van 2017, heeft nog niet gereageerd op de brief die is uitgestuurd door de Electorale Raad (ER) met de vraag of hij de plek van Jeser El Ayoubi in de Staten wil overnemen. Hij heeft hier twee weken de tijd voor en die twee weken zijn nog niet om.

Dat zegt het hoofd van de ER, Raymond ‘Pacheco’ Römer, tegenover deze krant. ,,Zodra de Statenvoorzitter aan de ER bekendmaakt dat een Statenlid ontslag heeft genomen, wordt door de ER een brief gestuurd naar de eerste persoon op de verkiezingslijst die in aanmerking kan komen voor een plek in de Staten. Het gaat om personen op de lijst die niet al in de Staten zitten, waaronder dus ook ministers. De raad heeft acht dagen de tijd om een brief te sturen naar de eerstvolgende persoon op de lijst, die vervolgens weer twee weken de tijd heeft om te reageren. De brief naar Rhuggenaath is verstuurd, maar de twee weken reactietijd zijn nog niet om. Als een aangeschreven persoon na twee weken niet gereageerd heeft, wordt dit beschouwd als ‘geen interesse’ en wordt de volgende persoon aangeschreven”, zo legt Römer uit.

Het klopt dus dat Emmilou Capriles (elfde op de PAR-lijst van 2017) nog niet benaderd is voor het opstellen van de geloofsbrieven, zegt hij. ,,Dat het bij andere vervangingen in de Staten sneller ging dan nu, heeft er dus alles mee te maken dat er toen snel gereageerd is op de uitgestuurde brieven van de ER.

,,Toen de overleden William Millerson vervangen moest worden, nam Marilyn Alcalá-Wallé twee weken de tijd om over onze brief aan haar na te denken. Na haar afwijzing kon de ER door en kwam Shaheen Elhage in aanmerking voor de positie van Statenlid voor de PAR”, aldus Römer.

De PAR-lijst van 2017 volgend, zal na Rhuggenaath Zita Jesus-Leito worden gevraagd en vervolgens Alcalá-Wallé. ,,Het doet er niet aan af dat zij geen lid meer is van de partij. Zij staat op de lijst van 2017 en moet dus door de ER gevraagd worden”, zo legt Römer uit.

Vervolgens staan er enkele Statenleden op de lijst die kunnen worden overgeslagen, waarna de eerstvolgende Emmilou Capriles is. Opvallend is dat Capriles nu niet meer op de lijst van 2021 staat. Dat geldt ook voor nog drie personen die na haar op de lijst van 2017 staan, om vervolgens uit te komen bij Malvina Cecilia die ook dit jaar weer bij de PAR meedoet.

Rhuggenaath is gevraagd te reageren op de kwestie, maar bij het ter perse gaan van de krant was zijn reactie nog niet ontvangen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | PAR neemt de tijd voor Statenzetel

  1. Logisch dat deze kabouter alle tijd neemt. Hij zal het proberen uit te stellen tot de verkiezingen. Zolang het parlement niet compleet is kunnen de wetten om te bezuinigen zoals afgesproken in juni vorig jaar niet bekrachtigd worden en in werking treden. Hij wil zijn vriendjes de directeuren overheids bedrijven niet laten inleveren, zelf geen cent inleveren en de ambtenaren niet korten. Van uitstel komt afstel of laat een ander het dan maar doen want anders gaat het stemmen kosten.
    Gelukkig heeft Nederland zich niet gerealiseerd dat we hier democratie bedrijven naar Zuid Amerikaans model (o.a. geen afspraken nakomen) en ons financieel tot nu toe laten overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *