28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 04:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onenigheid tussen Colegio San Nicolas en minister Lampe

Minister Lampe is niet van plan het gewraakte rapport in te trekken.

Oranjestad – Minister Armando ‘Rudy’ Lampe van Onderwijs en Wetenschap ligt overhoop met het personeel van Colegio San Nicolas (CSN). Volgens de bewindsman vinden onregelmatigheden plaats met de administratie van de lesuren.

Tijdens een persconferentie sprak Lampe over de noodzaak van een doorlichting van het onderwijs. Hij heeft informatie ontvangen van de Onderwijsinspectie dat er structureel dingen misgaan bij CSN. Volgens de school klopt het rapport niet.

Lampe verklaarde dat het erop lijkt dat er al jaren kustmatig uren worden toegevoegd door bepaalde docenten aan bepaalde vakken, in strijd met de wettige lestabel. Voor andere vakken zouden juist minder uren worden opgevoerd. ,,Dit is nadelig voor de leerlingen. Als er zaken fout gaan, kan dat niet op deze manier worden gecorrigeerd.”

- Advertentie -

In het rapport van de Inspectie zouden zestien docenten worden genoemd die handelen tegen de ethische normen van hun beroep. Ze zouden cijfers achterhouden, bijvoorbeeld tijdens discussies over overuren. ,,Dat doe je niet als docent”, aldus Lampe.

Verder zou de school structureel klassen met te weinig leerlingen laten voortbestaan. Ook zouden de kosten steeds maar toenemen, terwijl het leerlingenaantal daalt. ,,Als we praten over de besteding van publiek geld, valt er niet te marchanderen. We komen met beleid om te zorgen dat alles volgens de wet gaat en de leerlingen geen schade ondervinden.”

De docenten zijn zo boos over de aantijgingen van de bewindsman dat ze het werk hebben neergelegd. ,,De inhoud van het onderzoeksrapport is niet valide, heeft geen feitelijke basis en is zeker misleidend naar het Arubaanse volk toe. Wij zijn in een kwaad daglicht geplaatst”, schrijven ze in een brief aan het managementteam van CSN.

In deze brief vragen zij om een schriftelijk persbericht op te stellen dat de inhoud van de gebruikte gegevens door de minister niet kloppen en misleidend zijn naar het Arubaanse volk toe. Ook willen ze met de minister in gesprek.

- Advertisement -

Minister Lampe is niet van plan het gewraakte rapport in te trekken. ,,Ik heb op geen enkel moment gezegd dat de docenten corrupt zijn. Ik heb alleen naar voren gebracht wat ik heb gelezen in het rapport. Een rapport van de Inspectie Onderwijs wordt over het algemeen serieus behandeld. Deze autoriteit heeft tot taak de rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs te controleren.

De Wet openbaarheid van bestuur maakt dat alle documenten van de overheid openbaar zijn, behalve als het gaat om de staatsveiligheid. Wat in het rapport van de Inspectie staat kan niet zomaar aan de kant worden geschoven, maar moet worden gecorrigeerd.

Over de noodzakelijke verbeteringen is de Inspectie in overleg met het managementteam”, aldus de verklaring van minister Lampe.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -