30 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Noodtoestand bekrachtigd

Premier Rhuggenaath | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Met het aannemen van een motie vrijdagavond laat door de coalitie – de oppositie stemde niet of tegen -, hebben de Staten de afgekondigde uitzonderingstoestand op 10 december, het daaraan gekoppelde landsbesluit en de ministeriële regeling met algemene werking die de verschillende maatregelen specificeert bekrachtigd.

In de motie wordt erkend dat er sprake is van een buitengewone omstandigheid wat betreft de impact van het virus Sars-CoV-2. De Staten kunnen beslissen hoelang de uitzonderingstoestand van kracht blijft en ook beslissen tot opheffen ervan. De uitzonderingstoestand geldt in principe voor 90 dagen.

Maar vooralsnog, zo staat in de motie, is er geen bezwaar in te brengen tegen het voortduren van de door de regering van Curaçao afgekondigde uitzonderingstoestand Covid-19-pandemie. De regering wordt verzocht de nodige maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus ‘effectief en proportioneel te beheersen’.

De Statenvergadering duurde vrijdag enkele uren met twee vragenrondes en uitvoerig antwoord van de minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR). Daarin werd weer specifiek ingegaan op de coronavirusontwikkelingen op Curaçao met als belangrijkste boodschap van de premier:

,,We kunnen nu beter handhavend optreden, met als belangrijkste doel het aantal besmettingen te verlagen. Als dat lukt kunnen we weer afschalen.” Rhuggenaath legde uit dat het moeilijk is te voorzien wanneer het leven weer normaliseert.

,,Er is een vaccin, en er wordt door Curaçao een uitvoeringsprogramma voorbereid, maar we hebben nog geen concrete informatie over wanneer het vaccinatieprogramma kan starten. Dus vooralsnog is de beste remedie om ons aan alle regels te houden om verdere verspreiding te voorkomen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...