AntilliaansDagblad | Merendeel houdt zich niet aan regels

MEO en KPC sluiten diverse horecatenten | Extra

Willemstad – Na verschillende controles die afgelopen weekeinde hebben plaatsgevonden, is gebleken dat de meeste gecontroleerde horecagelegenheden zich nog niet aan de gestelde voorzorgsmaatregelen houden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het Korps Politie Curaçao (KPC) en het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) hebben bijvoorbeeld zaterdag negen horecagelegenheden gecontroleerd, waarvan slechts twee in orde waren. De dag daarvoor zijn tien tenten gecontroleerd, waarvan enkel één aan de regels voldeed.

Van de negen gelegenheden die zaterdag zijn gecontroleerd zijn van vier de deuren gesloten en hebben drie een waarschuwing gekregen. Enkele van de tenten moesten de deuren sluiten omdat de gasten op het moment van controle alcohol aan het nuttigen waren, omdat de zaak zich niet aan de sluitingstijd hield en omdat er sprake was van samenscholing.

Ook is toen een woning bezocht waar een groep mensen – niet van dezelfde huishouding – bijeen was gekomen en in een gezellige sfeer alcohol dronken. Aan deze personen is een waarschuwing gegeven. De controles vonden plaats aan de Cubaweg, in Juan Hato, Souax, Mahuma, F.D. Rooseveltweg, Piscaderaweg en Marchena.

Bij de controles van afgelopen vrijdag zijn zeven zaken gesloten en kregen twee een waarschuwing. Bij de horecatenten die zijn gesloten, bleken gasten alcohol te nuttigen en hield de zaak zich niet aan de gestelde sluitingstijd. De controles vonden plaats in Kwartier, Jongbloed, Erosweg, Noord-Zapateer, Popo, Sta Catharina, St. Joris, Montaña, Saliña, Veeris en Sta. Maria.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *