32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 16:10

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Meer vluchten binnen regio

‘Check het coronabeleid met de luchtvaartmaatschappij’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het vliegverkeer binnen de regio lijkt weer op te pakken. Na Avianca zullen deze maand meer luchtvaartmaatschappijen vluchten vanuit Colombia gaan uitvoeren op Curaçao. Ook komt het commerciële vliegverkeer met Santa Domingo en Panama weer op gang.

Dat blijkt uit een publicatie van Curaçao Airport Partners (CAP), de exploitant van de Curaçaose luchthaven Hato. Het gaat om rechtstreekse vluchten. Avianca vliegt sinds 2 januari weer op zaterdag en zondag vanuit Bogota naar Curaçao. Eind deze maand, vanaf 27 januari, komen daar nog twee vluchten per week bij die door de maatschappij Wingo worden uitgevoerd.

Dan zijn er ook vluchten tussen Curaçao en de Colombiaanse stad Barranquilla die met ingang van 25 januari worden uitgevoerd door EZ Air. Vorige week was ook de eerste vlucht van Sky High vanuit de Dominicaanse Republiek. Sky High komt een keer per week met een toestel vanuit Santo Domingo naar Curaçao.

- Advertentie -

Vanaf 27 januari sluit de maatschappij Air Century zich aan met nog een wekelijkse vlucht vanuit de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Luchtvaartmaatschappij Copa Airlines sluit voorlopig de rij en begint op 1 februari twee keer per week met rechtstreekse vluchten tussen Panama en Curaçao.

In het algemeen luidt het advies aan reizigers met de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming te checken aan welke vereisten moet worden voldaan voorafgaande aan de reis in verband met de coronamaatregelen.

,,Jammer genoeg verschilt het toelatingsbeleid per land voor reizigers die in Curaçao op het vliegtuig stappen”, zegt Peggy Croes, chief commercial officer (cco) bij CAP, desgevraagd. ,,Reizigers naar Curaçao uit landen die niet op de door de regering afgegeven low-risk-lijst voorkomen, zijn verplicht een negatieve PCR-test te overhandigen.”

Omdat het beleid van Curaçao, maar ook van andere landen ieder moment kan veranderen, is het belangrijk na te gaan wat de actuele voorwaarden zijn. Op dit moment worden Colombia, Panama en de Dominicaanse Republiek beschouwd als landen met een hoog besmettingsrisico. Reizigers moeten voordat zij in het vliegtuig naar Curaçao stappen een negatieve PCR-test kunnen overleggen en de Passenger Locator Card (PLC) hebben ingevuld.

- Advertisement -

Sinds 1 januari maakt de Curaçaose overheid onderscheid in landen met een hoog en met een laag risico wat betreft besmetting met het coronavirus. Wie vertrekt uit een land met een laag risico, hoeft alleen een Passenger Locator Card in te vullen via www.dicardcuracao.com.

Dat zijn op dit moment: Anguilla, Antigua & Barbuda, Aruba, Bermuda, Bonaire, Britse Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden, Dominica, Grenada, Montserrat, Saba, Saint Barthelemy, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Saint Martin, Sint Maarten, St. Eustatius, St. Vincent & Grenadines en Turks & Caicoseilanden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -