AntilliaansDagblad | ‘Land wordt gegijzeld’

Autoriteiten zullen strenger optreden tegen clandestiene feestjes

Willemstad – Dat nog niet iedereen doorheeft hoe ernstig de situatie met betrekking tot Covid-19 op Curaçao is, blijkt uit een nieuw fenomeen dat de kop opsteekt: clandestiene feestjes die op verschillende locaties op het eiland worden georganiseerd.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth, politiewoordvoerder Imro Zwerwer en hoofdinspecteur van het ministerie van Economische Ontwikkeling, Ronny Cornelis, waarschuwen allen voor deze illegale feestjes en geven aan hier extra op te zullen controleren.

,,We zeggen nu dat samenscholing op openbare wegen niet mag, dus wat doen mensen: ze gaan massaal thuis of op een andere locatie feestjes organiseren. Mensen, alsjeblieft; je ziet niet aan iemand of hij Covid heeft of dat hij over een paar dagen ziek gaat worden. Als je feestjes organiseert waar veel mensen samenkomen en er geen afstand kan worden genomen, zullen de besmettingen blijven toenemen. En dan kan je op een gegeven moment geen andere kant op dan toch strengere maatregelen te treffen om je gemeenschap en de medische sector te beschermen”,

aldus Gerstenbluth, die er tegelijk op wees dat met de toename van het aantal besmettingen Curaçao ook op code oranje of rood kan worden geplaatst.

,,Als we zo doorgaan, komen we in de problemen. Als we niet zelf oppassen, zullen anderen maatregelen tegen ons treffen. En dan komt er niemand meer naar Curaçao. Een dringende oproep aan onze eigen mensen: hou op met die feestjes. Je houdt daarmee de hele gemeenschap gegijzeld. Ons gedrag van nu is bepalend voor het beleid van de toekomst.”

Zwerwer wees erop dat de gemeenschap zich over het algemeen dan wel gedraagt gedurende de avondklok, maar dat de clandestiene feestjes vervolgens weer roet in het eten gooien.

,,Maandag zijn we begonnen met de nieuwe tijden van de avondklok. Tussen 21.00 en 4.30 uur waren we duidelijk zichtbaar op straat om te controleren of iedereen zich wel aan de regels hield en wat ons duidelijk opviel was dat het vanaf 20.00 uur al heel rustig was op straat. Dat is een goede indicatie dat men begint door te krijgen hoe serieus dit is. Maar aan de andere kant krijgen we steeds meer met clandestiene feestjes te maken. Daardoor wordt de hele gemeenschap blootgesteld aan het virus”, aldus de politiewoordvoerder.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AntilliaansDagblad | ‘Land wordt gegijzeld’

 1. @ Bakker,

  70 % merkt niets, maar 30 % houdt er blijvende klachten aan over, is behoorlijk ziek, ligt in het ziekenhuis, wellicht op de IC en gaat zelfs dood. Dat is volgens jou verwaarloosbaar en stelt niets voor ?
  Neem in je hoofd eens 10 familieleden en beslis dan voor jezelf wie er tot die 30 % gaat behoren. Dikke kans dat jij jezelf bij die 70% zet.

  Er zijn mensen, die dus corona hebben gehad, die nu amper nog kunnen functioneren. Van gezonde mensen zijn ze veranderd in wrakken. Dus bagetaliseren verandert niets aan die uitkomst, het is een beetje de kop in het zand politiek. Zolang jij niet bij de 30 % zit dan bestaat het niet.
  Redelijk kortzichtig.

  Vergeet niet dat, door het domme gedrag van een grote groep, we momenteel weer veel besmettingen hebben, met verzwaarde maatregelen als gevolg. En het gevolg van die maatregelen is dat een grote groep weer rechtstreeks in het inkomen wordt getroffen. Maar ook dat kan jou niet interesseren, want jij hebt waarschijnlijk gewoon een vast inkomen.
  Lekker sociaal.

 2. Het valt op de gelijkenis in gedrag van de YDK en het dieren wereld, ook bij dieren worden de leiders slaafs gevolgd. Weet niet of iemand “The planet of the apes” gezien heeft.

  De epidemioloog had het over dat een lockdown desastreus is, de vraag is waar komt hij aan die wetenschap? Zelf de randdebielen van de Centrale bank kunnen de gevolgen van een lockdown niet doorberekenen.

  Net als zijn collega in Nederland, Jaap van Dissel gaat hij zijn boek te buiten met die uitzondering dat in Nederland een parlement met hoogopgeleiden zijn die tegen Van Dissel zeiden; “schoenmaker hou je bij je leest”.

 3. Tjesus Bakker
  Vertel dat aan de mensen die achtergebleven zijn.
  Wat een schaamteloos subject zeg!

 4. Hou op met je covid paniek trommels. tis een ziekte die niets voorstelt, tot 70% merkt t niet eens volgens CDC. hou alsjeblieft op met de paniek

 5. Blijkbaar heeft deze man niets te zeggen en zoals velen zit hij daar alleen voor zijn paycheck.

  Vele landen hebben tijdens de eerste golf een lockdown ingevoerd dat was bedoeld om tijd te winnen en het heeft enigszins geholpen, hulpverleners weten iets meer over het virus en er zijn minder doden.

  Net zoals in een oorlog, “you don’t stop fighting when the cavalry is on his way’. Gezien de goede berichten over zeker 3 vaccins, het is nu tijd voor een lockdown want “The cavalry is comming”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *