27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 18:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Informateurs aan de slag

Het nieuwe kabinet moet tot een gezamenlijk beleid komen, dat gericht is op het financieel en sociaaleconomisch herstel van Aruba.

Oranjestad – Eddy Werleman en Tisa LaSorte hebben de informatieopdracht van gouverneur Alfonso Boekhoudt aanvaard. Binnen een week, uiterlijk op 12 juli, brengen de informateurs schriftelijk verslag uit aan de gouverneur over de uitkomst van hun opdracht.

De gouverneur heeft Werleman en LaSorte gevraagd om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor de vorming van een stabiel kabinet, dat het vertrouwen geniet van een zo groot mogelijke meerderheid in de Staten.

Het nieuwe kabinet moet tot een gezamenlijk beleid komen, dat gericht is op het financieel en sociaaleconomisch herstel van Aruba. De invulling en uitvoering van het Landspakket Aruba heeft daarbij bijzondere aandacht. Verder moet het nieuwe kabinet zo snel mogelijk aan de slag gaan met een aantal urgente zaken.

- Advertentie -

Als tijdens de informatieronde blijkt dat een dergelijk kabinet kan worden gevormd, dan hebben de informateurs ook de taak om de betrokken politieke partijen een bereidwilligheidsverklaring te laten ondertekenen. In dit document verklaren de partijen dat ze bereid zijn om samen een coalitieregering te vormen.

Na de verkiezingen van 25 juni behaalden vijf politieke partijen één of meer zetels in de Staten. De informateurs gaan zich richten op MEP, AVP, Raiz, MAS en Accion21.

In een reactie heeft partijleider Evelyn Wever-Croes (MEP) Werleman en LaSorte succes gewenst met hun informatieopdracht. De informateurs hebben affiniteit met de publieke sector, de politiek en de private sector.

,,Dit benadrukt het belang van deze sectoren”, vindt de partijleider, die tevens demissionair minister-president is. ,,De fase van informatie breekt nu aan en onze partij MEP is daar klaar voor. We hebben er alle vertrouwen in dat we op korte termijn een regering kunnen vormen. De beste regering die Aruba nodig heeft om stabiliteit en herstel te brengen.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -