31 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AntilliaansDagblad | Hoofdstuk ‘Bonnie’ afgesloten

‘Maar het blijft orkaantijd’


Willemstad – Minister-president Gilmar Pisas (MFK) heeft in een afsluitende persconferentie gisteren direct uitleg gegeven over de genomen maatregelen zoals de ‘toke de keda’, omdat hij daar kritiek op had gekregen.

5Bonnie,,Maar stelt u zich eens voor dat er iets urgents aan de hand is en brandweer, politie of ambulance zou door het drukke verkeer niet op de plaats van bestemming kunnen komen?”, aldus Pisas die zegt ook eerst overleg gehad te hebben met de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). ,,Het is natuurlijk een ongewenste situatie, maar we hebben maatregelen getroffen voor de veiligheid van jou, je familie en kinderen”, zo sprak de premier de bevolking direct toe.

Pisas ging hier tijdens de persconferentie niet op in, maar er zou kritiek zijn geweest op de rechtmatigheid van de genomen maatregelen. Maar hieraan hebben vier ministeriële beschikkingen (MB’s) aan ten grondslag gelegen, allen gebaseerd op de Landsverordening rampenbestrijding en crisisbeheersing. In de eerste MB wordt Pisas aangewezen als het bevoegde gezag tot het geven van bevelen en dat het rampenplan in werking wordt gesteld en opgeschaald naar de hoogste gecoördineerde rampen- en incidentenbestrijdingsprocedure. De tweede heeft als basis de Noodwet en specifiek enkele artikelen daaruit en hierin wordt de uitzonderingstoestand afgekondigd. De derde is de ‘Tijdelijke regeling maatregelen buitengewone omstandigheid potentiële tropische storm Bonnie’ met daarin de toke de keda beschreven. En in de vierde wordt (nog eens) de dag- en avondklok afgekondigd.

Pisas evalueerde in de afsluitende voorlichting: ,,Er was op initiatief van staatssecretaris Alexandra van Huffelen een groepsapp aangemaakt. Maar het is goed dat vast te houden zodat we in de toekomst ook tussen de eilanden meer uniform maatregelen kunnen treffen, want er was nogal wat commotie omdat elk eiland eigen maatregelen trof op elk een ander moment. Verder is het gelukkig niet zo hevig geweest. Hier en daar is de stroom uitgevallen, maar er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden.”

Hoofd van de weerkamer van de Meteorologische Dienst, Marshandy Luciano, stelt dat er nog rekening gehouden moet worden met de staart van de storm. En uiteraard ook dat het orkaantijd is en dat deze periode duurt tot eind november met een piek in september-oktober.

Pisas sluit af met aan te kondigen dat alle activiteiten weer kunnen plaatsvinden, de scholen en crèches vanaf vandaag weer normaal open zijn en dat er nog gebeld kan worden naar openbare werken als er overlast is van water. En de Emmabrug is weer teruggelegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

5 reacties

 1. 100% @ Tuna. Vooral dat stukje zelfverantwoordelijkheid ontnemen. Gewoon alles op slot gooien, kom je op straat krijg je een boete,. Maar ja, als je een kinderlijke premier , Kabinet en staten hebt, dan zul je ook een kinderlijk beleid hebben.
  Kabinet, Staten en premier die absoluut geen prioriteiten kunnen stellen. Reizen, om je “horizon” te verbreden (welke horizon? Hebben ze die dan?) is belangrijker dan ouderen van fatsoenlijke maaltijden voorzien, en een veilig verkeer en behoorlijk wegdek te regelen) ,
  En ja een shame, de informatie sites. Niets is bijgewerkt laat staan aktueel. En ja Toerisme vinden we zo belangrijk dat een of andere omhooggevallen burgerbediende het bedacht heeft om voor 2 miljoen logootjes op de shirtjes van de rijkste voetbalclub van Europa te borduren. Maar het hele eiland ziet er uit als een varkensstal. Volgens mij kan de gozer van Soto nog niet eens een kudde geiten naar behoren hoeden, maar nu mag hij een land besturen (hoeden?) Je blijft lachen.

 2. Debiel geboren, dom gewiegd en achterlijk gebleven. Arrogante nietsnut die Paljas. Als er ooit echt iets gebeurt dan zijn jullie redeloos verloren. Onzin argumentatie aanbrengen daar is deze Ali Paljas goed in. Hoe doe je dat op een normale dag als de brandweer, politie of ambulance ergens moet zijn? Nee misserabel mannetje het ging jou om macht, niks meer niks minder. En je had geen overleg moeten hebben met het VBC maar met deskundige instanties. Maar ja dit is Curacao met een kabinet, instanties en Parlement waar elk willekeurig afrikaans land zich diep voor schaamt

 3. @ Tuna je spreekt voor 100% de waarheid, maar mijn vraag is hoelang mag dit doelloze cabinet nog blijven zitten van de 60% doelloze rum bier en domino spelers onder de boom nog blijven zitten, waarschijnlijk totdat er geen gulden meer in de schatkist zit en Nederland geen1 Euro meer aan dit rovershol overmaakt al liggen de mensen ( het volk ) aan het ????????.

 4. Paniekvoetbal met daar in opgenomen het mensen ontnemen van de eigen verantwoordelijkheid, het creëren van `winkelinfarcten` en verkeerschaos. Noodzender benoemen waar geen geluid uitkomt. Geen voorlichting op de site van de gobiernu, nee je moet facebook hebben, en het puur beledigen van alle niet Papiaments-taligen op dit eiland waaronder een grote hoeveelheid toeristen.

  Zoals gebruikelijk het niet op de daarvoor aangeven tijd bijwerken van de lokale weer site, en op het laatste moment bedenken dat het met de waterafvoer niet zo best gesteld is. (Rooien en dergelijke).

  En denken we dat het de volgende keer beter gaat? Vergeet het maar. Het rooi schoonmaak gebeuren is alweer gestopt terwijl we net aan het begin van het seizoen zitten, bij de volgende passage van `iets` zien we het wel weer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -