AntilliaansDagblad | Groente en fruit van eigen eiland

Hiermee is de wens om 50 procent van de groente en fruit op Bonaire lokaal te verbouwen volgens LVV werkelijkheid aan het worden.

Kralendijk – De dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft 12 kavels beschikbaar gesteld waarop ‘kunukero’s’ groenten en gewassen kunnen verbouwen.

Hiermee is de wens om 50 procent van de groente en fruit op Bonaire lokaal te verbouwen volgens LVV werkelijkheid aan het worden.

De eerste kavel is uitgegeven aan Bonaire Daily Fresh. Gedeputeerde James Kroon, projectleider Maurice Adriaens en directeur R&O Marlon Martina waren hierbij aanwezig. Bonaire Daily Fresh verbouwt groente door gebruik te maken van kassen. Daarnaast worden vissen gekweekt met aquaponics, een methode waarbij het kweken van vissen wordt gecombineerd met het kweken van groente en gewassen.

In de komende zes maanden werkt LVV samen met het OLB en met het Water- en Energiebedrijf (WEB) aan de bouw en de ingebruikname van het nieuwe systeem. In de kassen en het aquaponics-systeem zullen naar schatting 12.400 kilo groenten en 3.000 kilo vis per jaar geproduceerd worden.

Volgens Maurice Adriaens is de start van dit project een historisch moment. ,,LVV gaat de komende tijd nog meer van dit soort projecten stimuleren. Wie geïnteresseerd is in een kavel om landbouwproducten te verbouwen kan contact met me opnemen”, aldus Adriaens.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AntilliaansDagblad | Groente en fruit van eigen eiland

  1. Mijn eigengekweekte groentjes worden allemaal opgevreten door de leguanen.

  2. Er zijn ook nog landen die zoeken een dump voor radioactief afval. Interesse Bonaire?
    Voor steekpenningen wordt uiteraard gezorgd.
    Plus gratis reisjes voor de hele familie naar Tsjernobyl, Fukushima, en een verrassingsoord.

  3. Vissen kweken op Bonaire. Dat was eerder ook al een groot succes

  4. Die Maurice Adriaens lijkt wel iemand van 12 beroepen 13 ongelukken. Het lijkt alsof hij nu echt op zijn plaats zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *