27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 22:21

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Geen vergoeding ex-directeur Serlimar

AntilliaansDagblad | Geen vergoeding ex-directeur Serlimar

Davelaar werd door oud-minister Otmar Oduber aangetrokken uit Curaçao om de noodlijdende vuilnisophaler in betere banen te lijden.

Oranjestad – Henley Davelaar is terecht ontslagen als directeur van Serlimar. Voor een vergoeding ziet de rechter geen reden.

Davelaar werd door oud-minister Otmar Oduber aangetrokken uit Curaçao om de noodlijdende vuilnisophaler in betere banen te lijden. Omdat hij daar niet in slaagde besloot Odubers opvolger, Marisol Lopez-Tromp, om hem de laan uit te sturen.

Davelaar was het daar niet mee eens en vond de ontslaggrond onvoldoende. Daarnaast eiste hij vergoeding voor de schade die hij leed doordat het contract voor de duur van vijf jaar werd verbroken.

Advocaat David Kock bracht namens de regering naar voren dat Davelaar een contract had voor de duur van vijf jaar, maar dat daarin prestatievereisten waren opgenomen. Davelaar heeft volgens hem geen verbetering bereikt in de financiële positie van het bedrijf en ook geen kans gezien de vele achterstallige betalingen te verminderen.

De Raad van Toezicht heeft zich meermalen beklaagd over het gebrek aan plannen en verantwoording.

De rechter woog zwaar mee dat Davelaar niet in staat is gebleken een beter inningsbeleid tot stand te brengen. Zelf beweerde de oud-directeur dat het niet klopt dat hij die opdracht had gekregen. Uit correspondentie blijkt echter dat de Raad van Toezicht aandrong op verbetering van de inning.

De rechter oordeelde dan ook dat Davelaar terecht was ontslagen en dat hij geen recht heeft op uitbetaling van de rest van zijn contract, zoals de man eiste.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Lol, een echte ydk dus @ la Jonis, Sluis de Geus, Gilbert Martina, Tromp, Geus, Hasselmeyer etc!

  Geus, Tromp ,Hasselmeyer Die eisten ook miljoenen.
  Omdat ze nergens anders zo een salaris meer kunnen krijgen?

  Geus ,Tromp Hasselmeyer, jullie hebben miljoenen gejat via extravagante jezelf op de borst kloppende bonussen, samen met het kliekje onderdirecteuren direct onder jullie!

  Inclusief die ene die kleine met dat brilletje dat altijd roomser dan de paus meent te zijn jegens de bedrijven die op brute (onbeleefde) wijze gecontroleerd werden, die altijd alles eisten van je als gecontroleerde, maar zich nooit aan hun afspraken hielden, ronduit onbeshoft en arrogant gedrag van de CBCS!

  maar zelf wel nepotistisch lekker meesnoepte uit de ruif! En alle commando’s braaf volgde: “Spring”, “draai”, “lig”, “bùk” LOL
  Onze autonome toppertjes!

  Dit type directeuren Meent er nog een joekel van een “kom niet meer terug” Premie uit te moeten slaan! Omdat ze niet naar behoren gepresteerd hebben!
  Alléén op Curaçao!

 2. Liep daarom ook elk jaar zijn promotie mis, want de private sector rekent wel af als je niet presteert.

  Dan is Citco geen private sector? Daar krijg je promoties als je goed met de directeuren bent (aanwezig zijn op de bootreisjes in het weekend).

 3. Dit mannetje was een absolute nobody en nitwit bij Citco, waar hij meer met de organisatie van zijn (toenmalige) Rumbaband bezig was dan met werken. Liep daarom ook elk jaar zijn promotie mis, want de private sector rekent wel af als je niet presteert.

  Ongelofelijk dat dit soort eikels omhoog kan vallen tot directeur – uiteraard bij de overheid.

  En dan nog het lef hebben naar de rechter te gaan wanneer je ontslagen wordt. Als je bij de overheid ontslagen wordt, dan heb je het wel heel erg bont gemaakt.

  Maar wie heeft deze luie nietsnut aangesteld en op basis van welke kwalificaties???

  HRM management van het niveau Aqualectra!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties