26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 06:20

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Geen vergoeding ex-directeur Serlimar

AntilliaansDagblad | Geen vergoeding ex-directeur Serlimar

Davelaar werd door oud-minister Otmar Oduber aangetrokken uit Curaçao om de noodlijdende vuilnisophaler in betere banen te lijden.

Oranjestad – Henley Davelaar is terecht ontslagen als directeur van Serlimar. Voor een vergoeding ziet de rechter geen reden.

Davelaar werd door oud-minister Otmar Oduber aangetrokken uit Curaçao om de noodlijdende vuilnisophaler in betere banen te lijden. Omdat hij daar niet in slaagde besloot Odubers opvolger, Marisol Lopez-Tromp, om hem de laan uit te sturen.

Davelaar was het daar niet mee eens en vond de ontslaggrond onvoldoende. Daarnaast eiste hij vergoeding voor de schade die hij leed doordat het contract voor de duur van vijf jaar werd verbroken.

Advocaat David Kock bracht namens de regering naar voren dat Davelaar een contract had voor de duur van vijf jaar, maar dat daarin prestatievereisten waren opgenomen. Davelaar heeft volgens hem geen verbetering bereikt in de financiële positie van het bedrijf en ook geen kans gezien de vele achterstallige betalingen te verminderen.

De Raad van Toezicht heeft zich meermalen beklaagd over het gebrek aan plannen en verantwoording.

De rechter woog zwaar mee dat Davelaar niet in staat is gebleken een beter inningsbeleid tot stand te brengen. Zelf beweerde de oud-directeur dat het niet klopt dat hij die opdracht had gekregen. Uit correspondentie blijkt echter dat de Raad van Toezicht aandrong op verbetering van de inning.

De rechter oordeelde dan ook dat Davelaar terecht was ontslagen en dat hij geen recht heeft op uitbetaling van de rest van zijn contract, zoals de man eiste.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Lol, een echte ydk dus @ la Jonis, Sluis de Geus, Gilbert Martina, Tromp, Geus, Hasselmeyer etc!

  Geus, Tromp ,Hasselmeyer Die eisten ook miljoenen.
  Omdat ze nergens anders zo een salaris meer kunnen krijgen?

  Geus ,Tromp Hasselmeyer, jullie hebben miljoenen gejat via extravagante jezelf op de borst kloppende bonussen, samen met het kliekje onderdirecteuren direct onder jullie!

  Inclusief die ene die kleine met dat brilletje dat altijd roomser dan de paus meent te zijn jegens de bedrijven die op brute (onbeleefde) wijze gecontroleerd werden, die altijd alles eisten van je als gecontroleerde, maar zich nooit aan hun afspraken hielden, ronduit onbeshoft en arrogant gedrag van de CBCS!

  maar zelf wel nepotistisch lekker meesnoepte uit de ruif! En alle commando’s braaf volgde: “Spring”, “draai”, “lig”, “bùk” LOL
  Onze autonome toppertjes!

  Dit type directeuren Meent er nog een joekel van een “kom niet meer terug” Premie uit te moeten slaan! Omdat ze niet naar behoren gepresteerd hebben!
  Alléén op Curaçao!

 2. Liep daarom ook elk jaar zijn promotie mis, want de private sector rekent wel af als je niet presteert.

  Dan is Citco geen private sector? Daar krijg je promoties als je goed met de directeuren bent (aanwezig zijn op de bootreisjes in het weekend).

 3. Dit mannetje was een absolute nobody en nitwit bij Citco, waar hij meer met de organisatie van zijn (toenmalige) Rumbaband bezig was dan met werken. Liep daarom ook elk jaar zijn promotie mis, want de private sector rekent wel af als je niet presteert.

  Ongelofelijk dat dit soort eikels omhoog kan vallen tot directeur – uiteraard bij de overheid.

  En dan nog het lef hebben naar de rechter te gaan wanneer je ontslagen wordt. Als je bij de overheid ontslagen wordt, dan heb je het wel heel erg bont gemaakt.

  Maar wie heeft deze luie nietsnut aangesteld en op basis van welke kwalificaties???

  HRM management van het niveau Aqualectra!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties