29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Geen paspoortcontrole meer?

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Geen paspoortcontrole meer?

Curaçao krijgt biometrische digitale ID-verificatie voor de vlucht

Persbureau Curacao

Willemstad – Autoriteiten op Curaçao hebben gisteren, in samenwerking met Curaçao Airport Holding (CAH), de lancering aangekondigd van ‘s werelds eerste mobiele digitale ID-verificatiesysteem voor contactloze grensovergang vóór het instappen in een vliegtuig.

,,Dit baanbrekende systeem maakt voorafgaande controles mogelijk, waardoor het grenscontroleproces aanzienlijk wordt vereenvoudigd en versneld”, aldus CAH. Uitgelegd wordt:

,,Passagiers kunnen de Airside Digital Identity App op hun smartphone installeren. Via deze app kunnen ze hun geverifieerde paspoort delen met grenscontrolebeambten vóór aanvang van de reis. Bij aankomst op of vertrek van de luchthaven kunnen de reizigers dankzij gezichtsherkenning, moeiteloos door de contactloze platforms navigeren. Dit resulteert in een grenscontroleproces waarbij zowel toeristen als inwoners van Curaçao die voor dit systeem kiezen, met hun gezicht als identificatie door de procedure gaan.”

De technologie is het resultaat van een samenwerking tussen Airside en Vision-Box. Airside is een marktleider op het gebied van op privacy gebaseerde digitale identiteitssystemen en Vision-Box is wereldwijd toonaangevend in biometrische reisoplossingen.

Volgens minister van Justitie Shalten Hato (MFK), ‘toont dit initiatief de vastberadenheid van Curaçao om vooruitstrevende oplossingen te omarmen om een veilige en naadloze ervaring te bieden aan alle reizigers die onze grenzen oversteken’. Lokale instanties zoals het Korps Politie Curaçao (KPC), de Immigratiedienst, ACTS, SBIR, Net Vision, EY en de Curaçao Tourist Board (CTB) hebben ook bijgedragen aan dit belangrijke project voor Curaçao.

Een essentieel aspect van dit digitale ID-verificatiesysteem is dat passagiers zelf het verificatieproces van hun digitale reisdocumenten initiëren en de controle over het delen van deze documenten behouden. Alleen met strikte toestemming van de reiziger kan de Airside-app elektronische reisdocumenten, inclusief biografische en biometrische gegevens, verifiëren en delen.

Belangrijk is dat biometrische informatie en geverifieerde paspoortgegevens te allen tijde in de app van de passagier op zijn of haar eigen apparaat blijft. ,,Airside heeft geen toegang tot deze informatie en de passagier behoudt volledige controle over het proces”, zo wordt nog eens benadrukt. Op het moment van reizen kan de passagier met een druk op de knop informatie verzenden naar de Curaçaose Immigratiedienst, die deze informatie uitsluitend zal gebruiken voor het specifieke reisdoel waarvoor de passagier zich heeft aangemeld.

Een ‘one token identity’ wordt gecreëerd en via encryptie naar de grensbewaking verzonden, waarbij Airside en Vision-Box gebruikmaken van geavanceerde beveiligingstechnologie om de privacy te waarborgen. In 2022 bediende de Curaçaose luchthaven 1,46 miljoen passagiers, met een stijging van 106 procent van internationale routes ten opzichte van 2019.

Voor 2023 verwacht de luchthaven uit te komen op 1,6 miljoen passagiers, met een langetermijngroei van ongeveer tien procent per jaar in het vooruitzicht. ,,Met dit nieuwe volledig contactloze proces zet Curaçao de weg open naar een toekomst van veilig en efficiënt reizen”, aldus Hato. De biometrische digitale ID-verificatie voor contactloze grensovergang zal in de eerste helft van 2024 uitgerold worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties