26 C
Willemstad
• woensdag 30 november 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Geen blaam Pearl Trust’

Van de voormalige Curacaose website www.Edobet.com (FA entertainment NV), bestuurd door het Curacaose trustkantoor Pearl Trust en gesublicentieerd door licentiehouder Curacao Egaming (Cyberluck) wordt door de Nederlandse justitie vermoedt dat de site werd gebruikt als witwasvehikel voor een drugsorganisatie (KKC naschrift) | Logo Casinonnieuws

Willemstad – Curacao eGaming (CEG), handelsnaam voor masterlicentiehouder Cyberluck Cura ao nv, heeft na onderzoek bij trustkantoor Pearl Trust in verband met de ‘Edobet’-kwestie geconcludeerd dat Pearl ‘geen blaam treft’.

,,Het onderzoek, gebaseerd op de met CEG gesloten IP-overeenkomst, werd door CEG op maandag 8 november aangekondigd in verband met het op diezelfde dag gepubliceerde nieuws dat Pearl Trust, die de directie vormt van kansspelaanbieder FA Entertainment nv, witwassen zou hebben gefaciliteerd,” licht Angelique Snel-Guttenberg, ceo van CEG/Cyberluck, toe. Pearl Trust, aangevoerd door Yara Yarzagaray, heeft volledige inzage gegeven in het compliance- dossier van FA Entertainment.

Uit dat dossier is het CEG gebleken dat Pearl in deze zaak ‘alle noodzakelijke identificaties heeft verricht’ en ‘integer, kordaat en doortastend heeft opgetreden’ als bedoeld in de IP-overeenkomst. Zoals CEG eerder al constateerde, blijkt de gebruikte software van een onafhankelijke gerenommeerde partij welke niet gelieerd is aan FA Entertainment.

,,Ook sloot de vennootschap een betaalverwerkingsovereenkomst met een gerenommeerde onafhankelijke derde partij en beschikt de vennootschap ook over door een gerenommeerde partij opgestelde jaarstukken.”

Snel-Guttenberg is er stellig over: ,,Wij hebben voor de aantijgingen in de (Nederlandse, red.) media aan het adres van Yarzagaray geen enkele steun in de ons ter beschikking staande feiten gevonden. Zou er ook maar iets van die aantijgingen waar zijn – wij hebben hier geen aanknopingspunten voor gevonden – dan nog is niet in te zien hoe Yarzagaray had moeten optreden, anders dan zij heeft gedaan.”

CEG merkt op dat dienstverleners zoals Pearl Trust gehouden zijn om controles uit te voeren en zich te gedragen naar wettelijke maatstaven. ,,Dit brengt verplichtingen met zich mee, maar ook beperkingen. Een dienstverlener mag en moet zich bijvoorbeeld kunnen baseren op jaarstukken die door een gerenommeerde partij zijn opgesteld, waar in dit geval sprake van is.”

Van een dienstverlener zoals Pearl Trust kan bijvoorbeeld ook niet worden verwacht dat zij zelf softwarecodes gaat beoordelen, aldus de ceo van Cyberluck. Van een softwareontwerper moet dat wel worden verwacht.

,,Echter, kan van die softwareontwerper dan weer niet worden verwacht vooraf gebruikers op te sporen die de intentie hebben om met elkaar fraude te plegen, hetgeen een veelvoorkomend probleem in zogenoemde ‘live pokerrooms’ is.”

Cyberluck merkt op dat ‘er grenzen zijn aan controleverplichtingen en -mogelijkheden’. Dat geldt niet alleen voor private dienstverleners, maar ook voor toezichthoudende autoriteiten.

,,Zo kan de Malta Gaming Authority, bijvoorbeeld, met regelmaat niets anders doen dan in het openbaar – www.mga.org.mt/news-events – te waarschuwen voor websites die ten onrechte stellen in Malta gelicentieerd te zijn.”

Bron: Antilliaans Dagblad van 13 november 2021

Naschrift KKC

“The products of Edobet are operated by FA Entertainment NV, a company duly registered in the Commercial register of Curacao no. 142972 and has a sublicense CIL pursuant to Master gaming License №1668/JAZ.”

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -