29 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 13:08

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | ‘Geen agent aan de drank bij toko’

AntilliaansDagblad | ‘Geen agent aan de drank bij toko’

KPC ontkent beschuldigingen dat agenten Lei Seku hebben overtreden

Willemstad – Na onderzoek te hebben verricht ontkent het Korps Politie Curaçao (KPC) nu met klem dat twee hoge politiefunctionarissen afgelopen vrijdag – terwijl de Lei Seku van kracht is – bij een toko alcohol aan het nuttigen waren.

De berichtgevingen van verschillende media die dit eerder wel beweerden, noemt het KPC ‘ongefundeerde verklaringen en beweringen’. ,,Na kennis te hebben genomen van uitspraken tijdens een interview bij een lokale zender afgelopen zondag waarin de hoofdinspecteur van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bevestigde dat er twee hoge politiefunctionarissen bij een toko met drank zijn aangetroffen, is het Korps Politie Curaçao meteen met een onderzoek begonnen”, aldus het KPC in een persbericht.

Tijdens het betreffende onderzoek dat onder leiding van Bureau Interne Zaken van het KPC plaatsvond, zijn onder andere de eigenaar van de toko gehoord; maar ook Ronny Cornelis, de hoofdinspecteur van MEO; het personeel van MEO dat tijdens de controle bij de toko aanwezig was; en de agenten die tijdens de controle bij de toko waren.

Naast de verhoren zijn ook videobeelden van de toko bekeken. ,,Uit alle verklaringen van de personen die gehoord zijn, is duidelijk geworden dat de twee politiefunctionarissen op geen enkel moment bij de betreffende toko waren en deze ook niet hebben bezocht voor het controleteam arriveerde”, aldus het KPC. ,,Deze functionarissen waren bij een carwash die enkele tientallen meters van de betreffende toko verwijderd is.”

Volgens het KPC zijn de twee functionarissen ook niet op de videobeelden te zien, zelfs niet in de directe omgeving van de toko. De conclusie van het onderzoek luidt dus dat ‘de twee functionarissen zich op geen enkel moment schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de geldende wet- en regelgeving’.

,,De leiding van het KPC betreurt dat op onzorgvuldige wijze de reputatie van haar leden en daarmee de integriteit van het korps is bezoedeld. De onjuiste verklaringen van een officiële bron was de reden voor totale afkeer vanuit de gemeenschap en heeft voor veel beledigingen onder andere op sociale media jegens de betreffende functionarissen gezorgd.

Het KPC hoopt dat deze situatie zich niet nog eens voordoet, omdat het niet makkelijk is, zeker niet binnen een kleine gemeenschap als het onze, voor de gedupeerden om verder te gaan alsof er niets is gebeurd”, aldus de verklaring.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Dus het KPC beweert nu dat de hoofdinspecteur van MEO liegt ?
    Dat gaan hele gezellige controles worden de komende tijd, want hoe je het ook wilt wenden of keren, iemand spreekt hier niet de waarheid en ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de hoofdinspecteur dit fout heeft gezien. Er is een groot verschil tussen bij de carwash staan of staan te zuipen in de snek.

    Of heeft de politie gewoon naar andere videobeelden zitten kijken ? Dan is het natuurlijk wel weer mogelijk, maar dan heeft de hoofdinspecteur dus nog steeds gelijk.

  2. Moet er dan niet een vraagteken bij functioneren van de hoofdinspecteur van MEO (Ronny Cornelis) worden geplaatst?

    Hoe kan iemand in dergelijke functie op de radio zaken bevestigingen die dan niet gebeurd zijn (de beelden als bewijs).
    Niet betrouwbaar en daarom ongeschikt!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties