27 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 07:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Focus meer op mobiel

Groep twijfelaars niet te overtuigen door grote priklocaties | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase in. De focus wordt verlegd van de grote priklocaties naar elf buurten op Bándariba en Bándabou. Deze maand wordt een bezoek van een mobiel prikcentrum voorafgegaan door een infosessie.

Het vaccinatieteam komt naar je toe! Dat zou zomaar de slogan van het vervolg van de campagne kunnen zijn. Curaçao scoort goed met een vaccinatiegraad van 62 procent voor de bevolking van achttien jaar en ouder. Van de kwetsbare groep zestigplussers is zeventig procent beschermd tegen een coronabesmetting en van het zorgpersoneel zelfs tachtig procent.

Gisterochtend stonden er 82.450 mensen geregistreerd voor de twee inentingen. Van de 80.026 die de eerste dosis van het vaccin kregen toegediend, hebben er 46.362 ook al de tweede prik gehad. ,,Een heel goed resultaat”, concludeerde epidemioloog Irálice Jansen, hoofd van het vaccinatieteam, gisteren tijdens een persconferentie. Nu is het zaak nog een deel van de twijfelaars over de streep te trekken.

- Advertentie -

Dat gaat niet lukken via de grote priklocaties die de afgelopen maanden in het leven werden geroepen. De vaccinatiecapaciteit wordt deze en de komende maand drastisch teruggebracht. Vandaag worden de laatste prikken gezet in winkelcentrum Sambil.

De afspraken worden vanaf morgen verzet naar het World Trade Center (WTC). De priklocaties in het WTC en Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) blijven tot eind deze maand geopend. De bedoeling is dat in juni dan nog alleen wordt gevaccineerd in de poli van voormalig ziekenhuis Sehos.

Vanaf vandaag tot en met 29 mei gaat het vaccinatieteam weer naar de bewoners toe. Na een pilot eerder deze maand zijn elf buurten geselecteerd voor een informatiebijeenkomst en het bezoek van een mobiel prikcentrum. ,,Mensen die twijfelen kunnen in gesprek met een van de teamleden”, zegt Jansen. De dag daarna komt de bus naar de wijk en kan wie dat wil binnenwandelen voor de eerste prik. De hoop is dat op die manier in elke buurt een paar honderd mensen alsnog beslissen zich te laten inenten met het coronavaccin.

Huisarts Jerry Semper, medisch coördinator in de vaccinatiecampagne, benadrukt dat het ieders recht is om het vaccin te weigeren. ,,Dat respecteren we”, zegt Semper. De groep die al heeft besloten en niet wil, krijgt van de huisarts wel een paar tips: houdt afstand, neem de hygiënevoorschriften in acht, draag waar nodig een mondkapje en zorg dat je fit blijft.

Semper: ,,We willen u ook beschermen en voorkomen dat u ernstig ziek wordt of het virus overdraagt op anderen.” Want dat is precies wat met vaccinatie wordt voorkomen.

De kans dat iemand dan besmet raakt is al heel klein, maar een opname in het ziekenhuis of overlijden is praktisch uitgesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Het lijkt alsof de YDK veel slimmer is dan de Nederlander. Nederland stuurt vaccins gratis naar de eilanden en deze man rekent 3000 Naf/uur als medisch coördinator in de vaccinatiecampagne.

    Wie kan de man ongelijk geven het is sneller verdiend dan de hele dag prostaat voelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -