28 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 20:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Financiële steun tijdens crisis gaat door

- Advertentie -
1.500 verzoeken van ondernemers in de transportsector, musici en verkopers bij kraampjes en booths | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regering heeft sinds april 2020 tot nu toe bijna 26 miljoen gulden uitgegeven aan financiële steun voor individuele ondernemers.

In het ‘Mi negoshi’-project waarbij coaching en steun wordt geboden aan worstelende ondernemers, is tot nu toe ongeveer 400.000 gulden geïnvesteerd en aan de NOW-regeling – waarbij aan bedrijven die meer dan 25 procent verlies hebben geleden financiële steun wordt gegeven voor het behoud van banen – is tot nu toe ruim 28 miljoen gulden uitgegeven.
Deze verschillende vormen van financiële steun die tijdens de coronacrisis in het leven zijn geroepen, blijven voorlopig. Het portaal voor aanvragen voor maart is inmiddels geopend.

Dat hebben Mariëlla Olaria-Maduro van de sector Ondernemingen en Zulaika Mook van de sector Economische Ontwikkeling & Innovatie van het ministerie van Economische Ontwikkeling gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Olaria-Maduro gaf aan dat de aanvragen die door individuele ondernemers zijn ingediend, zijn gestabiliseerd en dat er in februari 1.500 verzoeken zijn ontvangen. Het gaat hierbij nog steeds om ondernemers in de transportsector, musici en verkopers bij kraampjes en booths.

- Advertentie -

De regelingen voor een overbruggingskrediet die lopen via Korpodeko en Qredits lopen ook nog steeds. Er zijn tot nu toe, zo maakte Olaria-Maduro bekend, 454 verzoeken ontvangen, waarvan 74 zijn goedgekeurd. Olaria-Maduro legde uit dat er in veel gevallen sprake is van een gebrek aan een goede administratie waardoor het bedrijf niet de lening krijgt die het heeft aangevraagd.

De steun die in het project Mi negoshi aan ondernemers wordt geboden, heeft tot nu toe een investering van 400.000 gulden geëist. Het gaat hierbij om coaching en steun aan ondernemers om hun bedrijf in deze moeilijke tijden draaiende te houden. Tot nu toe hebben 384 ondernemers begeleiding gekregen en zijn 310 trajecten afgerond.

Mook lichtte gisteren de NOW-regeling toe en stelde dat het doel altijd was om personeel te behouden, maar dat aan deze vorm van financiële steun wel bepaalde voorwaarden gekoppeld zijn. ,,Voorwaarden waar bedrijven zich elke maand dat een beroep op de NOW-regeling wordt gedaan, moeten houden. Sinds juli 2020 geldt dat het bedrijf 25 procent verlies moet hebben geleden om in aanmerking te komen voor de regeling.”

De sectorlijst is sindsdien hetzelfde gebleven: er zijn 23 sectoren die in aanmerking kunnen komen voor de loonsubsidie. De subsidie is 60 procent; van werknemers wordt geëist dat ze zelf ook 20 procent inleveren en de overige 20 procent is voor de rekening van de werkgever.

Van april tot en met december 2020 heeft de regering 23,08 miljoen gulden aan loonsubsidie verleend. Voor januari 2021 is tot nu toe een bedrag van 2,9 miljoen gulden berekend; er zijn toen 419 aanvragen ontvangen, waarvan 275 zijn gehonoreerd. In februari zijn er 378 verzoeken ontvangen, waarvan 245 zijn goedgekeurd en 2,6 miljoen gulden is uitbetaald.

Wat betreft de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn er tot nu toe 396 verzoeken ontvangen, waarvan 378 zijn goedgekeurd. Daarvan zijn 307 uitbetaald, zijn 61 verzoeken in behandeling en zijn 10 aanvragen afgekeurd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -