27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 07:57

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Campagne tegen corruptie

HomeMediaAntilliaansDagblad | Campagne tegen corruptie

Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu

Willemstad – Fundashon Kòrsou Transparente lanceert komende maand de nieuwe publiekscampagne ‘Mi no ta keda ketu’ oftewel ‘Ik zal niet zwijgen’. Deze duurt tot 9 december, de internationale anti-corruptiedag.

Met de nieuwe campagne wil Kòrsou Transparente de gemeenschap stimuleren zich uit te spreken tegen integriteitsschendingen en corruptie. ,,Binnen kleine samenlevingen zoals die van ons, wordt corruptie vaak gedoogd en dit moet anders”, zegt voorzitter Michael Hernandez.

,,In onze samenleving gebeuren, net als in de rest van de wereld, dingen die niet passen binnen de geschreven en ongeschreven normen, waarden, regels en wetten die we met elkaar hebben afgesproken over hoe we met elkaar willen samenleven. In een aanbesteding een vriend of familielid bevoordelen, tijdens een werving- en selectieprocedure kiezen voor een politieke kleur in plaats van het beste trackrecord, via een vriend snel een vergunning regelen, via-via de wachtlijst voor een operatie omzeilen, iets regelen om je kind toch op een goede school te krijgen, spullen illegaal kopen omdat dat goedkoper is, niet alles opgeven bij de belasting: het gaat ten koste van anderen en leidt tot ongelijkheid.”

In de nieuwe campagne wil de stichting de discussie aangaan en roept ze op om niet weg te kijken, maar elkaar aan te spreken wanneer we dingen zien die niet horen en op een juiste en veilige wijze melding te maken van strafbare feiten. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen, onder andere een serie blogs van bekende en minder bekende personen uit de gemeenschap. Ook kunnen mensen een online ‘Mi no ta keda ketu’-test doen en wordt de gemeenschap bewust gemaakt van de verschillende organisaties waar onregelmatigheden kunnen worden gemeld.

Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu zijn op sociale media te volgen voor updates.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

 1. Hulde voor het initiatief! Het blijft niet bij roepen dat het ‘beter’ moet. Er komt ook een vervolg en mogelijkheden om je uit te spreken.

  Ongevraagd advies aan Korsow Transparente: scherm je bronnen goed af, wees niet naief op dit punt.

 2. @Knoek-koe. We hebben goed geleerd van de WIC en de VOC.
  We hebben het er graag over maar vooral omdat wij het stelen, roven hebben overgenomen van hun. Of je nu politici bent of niet.
  Veel vooraanstaande families hebben ook hun vermogen opgebouwd met illegale handel. Zij waren wel zo slim om een gedeelte van dit geld te investeren in vastgoed en land en bedrijven. Waar anderen het geld meteen uitgaven aan bysides en feestjes.

 3. @Djaka , zeker, dit is slechts het topjecan de ijsberg!
  Djakas zijn het!

  En het mooie is dat ze je stuk voor stuk, sommigen iets meer dan de ander, willen doen geloven dat het allemaal de schuld van Nederlandse kolonialisme is.

  Terwijl de grootste rovers de politici zelf zijn!
  En eigenlijk zijn het ook kolonisten, aangezien ze de staatsbedrijven en overheid koloniseren met hun vriendjes en familieleden!

  Echte Djakas dus! LOL.

 4. @ Knoek-koe de lijst is vrij lang , je komt er niet door heen .
  Nos bon yunan di korsou , nos dushi hendenan .
  Het is een beerput van hier tot Tokyo

 5. Goed stuk en hard nodig!
  Speak up. Despotisme wordt door de corrupte mens gepracticeerd!

  Mi no ta keda ketu!!!

  Zus de Lannooy, studeerd op bejaarde leeftijf voor 300K weg!! Op kosten van de stast
  Channel Thijssen, een futiliteit, maar zo begint het!!

  Al de ministerposten bij het uitdelen van landsbeursen..ik lan zoo een paar namen noemen van dochters/ zonen / familie van ministers die een beurs hebben “gegund” aan een familielid/ bevrienden

  Méèè Emily el Hage, die haar familie bevoorrechtte..met een autolease deal.
  En veel geregeld heeft voor de Boticas van haar familie!!!!!

  Rónchi Isa die als Minister alle brood door zijn familie bedrijff Panaderia Isa liet leveren asn ziekenhuis, gevangenis, gestichten etc etc…
  Ook een boefje dus!
  Zo kan ik ook millionair worden! Alle bakkerijen uitsluiten en het alleenrecht om te leveren aan je zelf gunnen

  Protectionistische maatregelen gunde aan continental milling, met kippevoer waar kippen doorzichtige eieren van legden..
  O en de afnemende bakkerijen kregen niet het zelfde meel als dat continental milling panaderia ISA leverde, beide van dezelfde eigenaar..

  Antillian Soap Company, ben de naam van de familie even kwijt, maar ook gezegend met prorectionische maatregelen, tereijl veel mensen uitslag kregen van die anso zeep….

  Vergeet niet MAN, EN FOL, EN PS, maarook DP, PNP en PAR….zita kabrita heeft man ,zoon zus allemaal aan leuke postjes geholpen….

  EN COVA!!!! Er-DROL! Wat een uitbuiter, gereisd op koste van de staat….meer geteisd dan gewerkt!! Maar ja, pweblo betaald!!

  Familienepotisme is trouwens universeel …
  Maar laten we beginnen het hier aan te pakken, onze eigen rovers die het zo graag over depiraterij van het nl kolonialisme hebben..terwijl ze je kaalplkken

  En wie o wie gaat voor bouw van dat monster bij knip betalen? En wie voor de afbraak?
  Ik mag hopen mac cijntje en Zita, !!!!!

  En Godett voor de oranje nummerplaat stunt affaIre, die miljoenen heeft gekost, en allemaal overgedrukt moesten worden!!

  Nos dushi politico nan!
  Ladron stinki !!

 6. Michael Hernandez is een heel aardige kerel, maar hij moet eens stoppen met het rijden terwijl hij mobiel aan het bellen is. Zie het hem dagelijks doen.

  Heel asociaal.

  Zeker als voorzitter van een stichting die integriteit predikt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties