31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Campagne tegen corruptie

Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu

Willemstad – Fundashon Kòrsou Transparente lanceert komende maand de nieuwe publiekscampagne ‘Mi no ta keda ketu’ oftewel ‘Ik zal niet zwijgen’. Deze duurt tot 9 december, de internationale anti-corruptiedag.

Met de nieuwe campagne wil Kòrsou Transparente de gemeenschap stimuleren zich uit te spreken tegen integriteitsschendingen en corruptie. ,,Binnen kleine samenlevingen zoals die van ons, wordt corruptie vaak gedoogd en dit moet anders”, zegt voorzitter Michael Hernandez.

,,In onze samenleving gebeuren, net als in de rest van de wereld, dingen die niet passen binnen de geschreven en ongeschreven normen, waarden, regels en wetten die we met elkaar hebben afgesproken over hoe we met elkaar willen samenleven. In een aanbesteding een vriend of familielid bevoordelen, tijdens een werving- en selectieprocedure kiezen voor een politieke kleur in plaats van het beste trackrecord, via een vriend snel een vergunning regelen, via-via de wachtlijst voor een operatie omzeilen, iets regelen om je kind toch op een goede school te krijgen, spullen illegaal kopen omdat dat goedkoper is, niet alles opgeven bij de belasting: het gaat ten koste van anderen en leidt tot ongelijkheid.”

In de nieuwe campagne wil de stichting de discussie aangaan en roept ze op om niet weg te kijken, maar elkaar aan te spreken wanneer we dingen zien die niet horen en op een juiste en veilige wijze melding te maken van strafbare feiten. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen, onder andere een serie blogs van bekende en minder bekende personen uit de gemeenschap. Ook kunnen mensen een online ‘Mi no ta keda ketu’-test doen en wordt de gemeenschap bewust gemaakt van de verschillende organisaties waar onregelmatigheden kunnen worden gemeld.

Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu zijn op sociale media te volgen voor updates.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

8 reacties

 1. Hulde voor het initiatief! Het blijft niet bij roepen dat het ‘beter’ moet. Er komt ook een vervolg en mogelijkheden om je uit te spreken.

  Ongevraagd advies aan Korsow Transparente: scherm je bronnen goed af, wees niet naief op dit punt.

 2. @Knoek-koe. We hebben goed geleerd van de WIC en de VOC.
  We hebben het er graag over maar vooral omdat wij het stelen, roven hebben overgenomen van hun. Of je nu politici bent of niet.
  Veel vooraanstaande families hebben ook hun vermogen opgebouwd met illegale handel. Zij waren wel zo slim om een gedeelte van dit geld te investeren in vastgoed en land en bedrijven. Waar anderen het geld meteen uitgaven aan bysides en feestjes.

 3. @Djaka , zeker, dit is slechts het topjecan de ijsberg!
  Djakas zijn het!

  En het mooie is dat ze je stuk voor stuk, sommigen iets meer dan de ander, willen doen geloven dat het allemaal de schuld van Nederlandse kolonialisme is.

  Terwijl de grootste rovers de politici zelf zijn!
  En eigenlijk zijn het ook kolonisten, aangezien ze de staatsbedrijven en overheid koloniseren met hun vriendjes en familieleden!

  Echte Djakas dus! LOL.

 4. @ Knoek-koe de lijst is vrij lang , je komt er niet door heen .
  Nos bon yunan di korsou , nos dushi hendenan .
  Het is een beerput van hier tot Tokyo

 5. Goed stuk en hard nodig!
  Speak up. Despotisme wordt door de corrupte mens gepracticeerd!

  Mi no ta keda ketu!!!

  Zus de Lannooy, studeerd op bejaarde leeftijf voor 300K weg!! Op kosten van de stast
  Channel Thijssen, een futiliteit, maar zo begint het!!

  Al de ministerposten bij het uitdelen van landsbeursen..ik lan zoo een paar namen noemen van dochters/ zonen / familie van ministers die een beurs hebben “gegund” aan een familielid/ bevrienden

  Méèè Emily el Hage, die haar familie bevoorrechtte..met een autolease deal.
  En veel geregeld heeft voor de Boticas van haar familie!!!!!

  Rónchi Isa die als Minister alle brood door zijn familie bedrijff Panaderia Isa liet leveren asn ziekenhuis, gevangenis, gestichten etc etc…
  Ook een boefje dus!
  Zo kan ik ook millionair worden! Alle bakkerijen uitsluiten en het alleenrecht om te leveren aan je zelf gunnen

  Protectionistische maatregelen gunde aan continental milling, met kippevoer waar kippen doorzichtige eieren van legden..
  O en de afnemende bakkerijen kregen niet het zelfde meel als dat continental milling panaderia ISA leverde, beide van dezelfde eigenaar..

  Antillian Soap Company, ben de naam van de familie even kwijt, maar ook gezegend met prorectionische maatregelen, tereijl veel mensen uitslag kregen van die anso zeep….

  Vergeet niet MAN, EN FOL, EN PS, maarook DP, PNP en PAR….zita kabrita heeft man ,zoon zus allemaal aan leuke postjes geholpen….

  EN COVA!!!! Er-DROL! Wat een uitbuiter, gereisd op koste van de staat….meer geteisd dan gewerkt!! Maar ja, pweblo betaald!!

  Familienepotisme is trouwens universeel …
  Maar laten we beginnen het hier aan te pakken, onze eigen rovers die het zo graag over depiraterij van het nl kolonialisme hebben..terwijl ze je kaalplkken

  En wie o wie gaat voor bouw van dat monster bij knip betalen? En wie voor de afbraak?
  Ik mag hopen mac cijntje en Zita, !!!!!

  En Godett voor de oranje nummerplaat stunt affaIre, die miljoenen heeft gekost, en allemaal overgedrukt moesten worden!!

  Nos dushi politico nan!
  Ladron stinki !!

 6. Michael Hernandez is een heel aardige kerel, maar hij moet eens stoppen met het rijden terwijl hij mobiel aan het bellen is. Zie het hem dagelijks doen.

  Heel asociaal.

  Zeker als voorzitter van een stichting die integriteit predikt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...