AntilliaansDagblad | Bonaire eindelijk weer code geel

Bonaire goed voorbereid op de overgang van code oranje naar code geel | Pixabay

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna is blij dat Nederland zijn verzoek heeft ingewilligd om voor Bonaire van code oranje naar code geel te gaan.

,,De verandering van code biedt hoop voor onze economie, het is ook een verlichting. We moeten er wel rekening mee houden dat het een tijd duurt voordat we de positieve effecten merken”, aldus Rijna.

,,Zoals ik vorige week zei, gaan we door met het onderzoeken van de mogelijkheden om het aantal vluchten naar Bonaire te verhogen en ook het aantal landen uit te breiden van waaruit vluchten naar het eiland zijn toegestaan.”

Sinds 29 juni is het maximale aantal toeristen dat per week op Bonaire wordt toegelaten beperkt tot duizend.

Bonaire is volgens Rijna goed voorbereid op de overgang van code oranje naar code geel. In alle sectoren die met toeristen te maken hebben zijn volgens hem maatregelen getroffen. Passagiers die naar Bonaire mogen komen moeten nog steeds 72 uur voor vertrek een negatieve PCR-test hebben. Ook moeten ze maximaal 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid invullen.

,,Wanneer we toestaan dat er meer passagiers naar het eiland komen, betekent dat ook dat we te maken kunnen krijgen met gevallen van mensen die met het virus zijn besmet. Maar dat is geen probleem. Een tijdje terug hadden we drie mensen met Covid-19 die uit Nederland naar Bonaire waren gekomen. De afdeling Publieke Gezondheid is meteen in actie gekomen en heeft zo voorkomen dat het virus zich verspreidde.”

De toeristenbranche op Bonaire kon gisteren opgelucht ademhalen. Het besluit van afgelopen dinsdag betekent voor Bonaire dat er de komende kerstperiode alsnog toeristen uit Nederland kunnen afreizen naar het eiland.

,,Wij zijn vandaag alvast een feestje aan het vieren. Als de toeristen weer gaan komen, kunnen we in ieder geval een deel van de gederfde inkomsten goed maken”, aldus David Rietveld, general manager van Delfins Beach resort.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *