AntilliaansDagblad | Besmette toerist mag Aruba niet uit

De toerist is ondergebracht in een geïsoleerd verblijf en wordt verzorgd door het Rode Kruis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Oranjestad – Een toerist die zaterdag naar Aruba kwam en positief testte voor Covid-19 heeft tevergeefs geprobeerd het vliegtuig terug naar huis te nemen. Hem wacht twee weken quarantaine en een boete.

De toerist was aangekomen met een vlucht van United Airlines uit Washington DC. Zoals alle bezoekers onderging hij een coronatest op Luchthaven Reina Beatrix. In de middag kreeg de man bericht dat hij corona had en per direct in isolatie moest. Dat betekent verhuizen naar een apart hotel om te voorkomen dat andere gasten worden blootgesteld aan het virus.

De gast had echter geen zin in twee weken isolatie. Hij boekte zijn terugvlucht om en vertrok naar de airport voor de laatste vlucht van die dag naar de Verenigde Staten.

Directie Volksgezondheid miste de man vrijwel meteen toen ze hem kwamen ophalen in zijn hotel. Ze informeerden de luchthavenautoriteiten en die troffen de man bij de gate waar hij dacht op het vliegtuig te kunnen stappen. Hij was al langs de douane, de veiligheidscontroles en US Customs and Border Patrol.

De toerist is ondergebracht in een geïsoleerd verblijf en wordt verzorgd door het Rode Kruis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak. Het is namelijk strafbaar om je te onttrekken aan verplichte isolatie.

De luchthaven was niet blij met de actie van de man. Alle vertrekken waar hij was geweest moesten worden ontsmet. Voortaan worden de namen van positief geteste toeristen direct doorgegeven aan de Immigratiedienst, om te voorkomen dat besmette mensen verder gaan reizen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AntilliaansDagblad | Besmette toerist mag Aruba niet uit

  1. Op de Kaaimaneilanden deed ook een Amerikaanse zoiets en die kreeg twee maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, net als haar vriend die haar hielp ontsnappen uit de quarantaine.

    Hier gebruikten ze electronische polsbandjes ter controle. Een enkelband zou ook mogen. Niet eens zo’n gek idee om quarantaine af te dwingen.

  2. In ieder geval hebben ze de man te pakken kunnen nemen. Ik denk niet dat ze het hier beter gedaan zouden hebben.
    Contact tracing werkt nog steeds onvoldoende!

  3. De bescherming van Aruba tegen corona is zo lek als een mandje, maar en de beveiliging van besmette personen is nog amateuristischer dan je kunt verzinnen. Wat dacht je dan dat die toerist stil bleef zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *