27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:54

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | ABC Busbedrijf goes digital

AntilliaansDagblad | ABC Busbedrijf goes digital

Nieuwe mobiele bus-app | Antilliaans dagblad

Willemstad – Autobusbedrijf Curaçao (ABC) en een lokale stichting hebben samen een mobiele bus-app gemaakt. De app is beschikbaar voor Android-telefoons in de Google Play Store.

De app is, samen met andere nieuwe initiatieven die vrijdag gelanceerd zijn, de laatste van een reeks stappen die ABC neemt op weg naar een ‘Smarter future’, zo wordt door het bedrijf bekendgemaakt. De ABC Curaçao app is op Curaçao gebouwd, in samenwerking met stichting Smart Mobility Caribbean Foundation (SMCF).

ABC: ,,Alle lokale konvoi-bussen waren al enkele jaren geleden uitgerust met gps-zenders. Dankzij de gegevens van deze zenders, gecombineerd met een recente upgrade van de gegevens van ABC, kon SMCF een gedetailleerd schema van vertrektijden van bussen per halte opstellen. Dit betekent dat, waar mensen in het verleden alleen de vertrektijden van de hoofdterminals in Punda en Otrobanda konden zien, nu ook de geplande vertrektijden van alle (meer dan 1.000) bushaltes op het eiland kunnen zien in de ABC Curaçao app. Dit gedetailleerde overzicht gaf de ontwikkelaars de mogelijkheid om ook een geavanceerde reisplanner op te nemen in de app.

Met de reisplanner kunnen gebruikers gewoon hun bestemming invoeren en de app geeft ze dan verschillende opties om die bestemming te bereiken met het openbaar vervoer, compleet met exacte tijden, bus(halte)informatie en zelfs het bustarief. Dit zal een veel gebruikte functie zijn door lokale mensen, maar nog meer door toeristen.”

Luigi Scuotto van SMCF: ,,Veel toeristen willen de bus nemen, voor vervoer maar ook voor de lokale ervaring, maar het Curaçaose systeem kan moeilijk te begrijpen zijn voor beginnende gebruikers. Met de ABC Curaçao-app kunnen we verwachten dat meer toeristen de bus nemen wat dan weer het eiland helpt om zijn duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.”

De app blijft automatisch up-to-date via internet, maar de meeste functionaliteiten kunnen ook offline gebruikt worden. ,,Dit was een van de belangrijkste punten van ABC tijdens de ontwikkeling van de app. Voor dit doel heeft SMCF een eigen busschemastructuur ontwikkeld die wordt meegeleverd met de app en automatisch wordt bijgewerkt wanneer een gebruiker even online is. Het heeft zelfs een simpele offline kaart die mensen met een druk op de knop kunnen installeren om ervoor te zorgen dat de kaarten in de app ook offline blijven werken”, zo is de uitleg.

John Cijntje van ABC: ,,We wilden dat onze app technisch zo inclusief als mogelijk zou zijn, dus dat deze ook offline de belangrijkste functionaliteiten zou kunnen blijven bieden. Niet iedereen kan zich data op de telefoon veroorloven, maar iedereen moet de bus kunnen nemen zonder te lang in de regen of zon te moeten wachten omdat de passagier niet weet wanneer de bus aankomt.”

De app is nu beschikbaar en kan door iedereen worden gebruikt, maar de verdere ontwikkeling van de app gaat nog steeds verder. ,,De belangrijkste verbetering, die later dit jaar gepland staat, zal zijn het opnemen van live data van de buslocaties in de app. Hierdoor kunnen online gebruikers meer nauwkeurige voorspellingen krijgen over wanneer de bus aankomt bij een halte, zelfs als deze vertraagd of te vroeg is. Zeker op de langere routes met onvoorspelbare verkeerspatronen zal dit een grote verbetering zijn.

Andere geplande toevoegingen zijn om de app meertalig te maken (inclusief Papiaments natuurlijk), een helpfunctie, en andere zogenaamde ‘Quality of Life’-verbeteringen”, aldus ABC.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties