27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ABC Busbedrijf goes digital

Nieuwe mobiele bus-app | Antilliaans dagblad

Willemstad – Autobusbedrijf Curaçao (ABC) en een lokale stichting hebben samen een mobiele bus-app gemaakt. De app is beschikbaar voor Android-telefoons in de Google Play Store.

De app is, samen met andere nieuwe initiatieven die vrijdag gelanceerd zijn, de laatste van een reeks stappen die ABC neemt op weg naar een ‘Smarter future’, zo wordt door het bedrijf bekendgemaakt. De ABC Curaçao app is op Curaçao gebouwd, in samenwerking met stichting Smart Mobility Caribbean Foundation (SMCF).

ABC: ,,Alle lokale konvoi-bussen waren al enkele jaren geleden uitgerust met gps-zenders. Dankzij de gegevens van deze zenders, gecombineerd met een recente upgrade van de gegevens van ABC, kon SMCF een gedetailleerd schema van vertrektijden van bussen per halte opstellen. Dit betekent dat, waar mensen in het verleden alleen de vertrektijden van de hoofdterminals in Punda en Otrobanda konden zien, nu ook de geplande vertrektijden van alle (meer dan 1.000) bushaltes op het eiland kunnen zien in de ABC Curaçao app. Dit gedetailleerde overzicht gaf de ontwikkelaars de mogelijkheid om ook een geavanceerde reisplanner op te nemen in de app.

Met de reisplanner kunnen gebruikers gewoon hun bestemming invoeren en de app geeft ze dan verschillende opties om die bestemming te bereiken met het openbaar vervoer, compleet met exacte tijden, bus(halte)informatie en zelfs het bustarief. Dit zal een veel gebruikte functie zijn door lokale mensen, maar nog meer door toeristen.”

- Advertentie -

Luigi Scuotto van SMCF: ,,Veel toeristen willen de bus nemen, voor vervoer maar ook voor de lokale ervaring, maar het Curaçaose systeem kan moeilijk te begrijpen zijn voor beginnende gebruikers. Met de ABC Curaçao-app kunnen we verwachten dat meer toeristen de bus nemen wat dan weer het eiland helpt om zijn duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.”

De app blijft automatisch up-to-date via internet, maar de meeste functionaliteiten kunnen ook offline gebruikt worden. ,,Dit was een van de belangrijkste punten van ABC tijdens de ontwikkeling van de app. Voor dit doel heeft SMCF een eigen busschemastructuur ontwikkeld die wordt meegeleverd met de app en automatisch wordt bijgewerkt wanneer een gebruiker even online is. Het heeft zelfs een simpele offline kaart die mensen met een druk op de knop kunnen installeren om ervoor te zorgen dat de kaarten in de app ook offline blijven werken”, zo is de uitleg.

John Cijntje van ABC: ,,We wilden dat onze app technisch zo inclusief als mogelijk zou zijn, dus dat deze ook offline de belangrijkste functionaliteiten zou kunnen blijven bieden. Niet iedereen kan zich data op de telefoon veroorloven, maar iedereen moet de bus kunnen nemen zonder te lang in de regen of zon te moeten wachten omdat de passagier niet weet wanneer de bus aankomt.”

De app is nu beschikbaar en kan door iedereen worden gebruikt, maar de verdere ontwikkeling van de app gaat nog steeds verder. ,,De belangrijkste verbetering, die later dit jaar gepland staat, zal zijn het opnemen van live data van de buslocaties in de app. Hierdoor kunnen online gebruikers meer nauwkeurige voorspellingen krijgen over wanneer de bus aankomt bij een halte, zelfs als deze vertraagd of te vroeg is. Zeker op de langere routes met onvoorspelbare verkeerspatronen zal dit een grote verbetering zijn.

- Advertisement -

Andere geplande toevoegingen zijn om de app meertalig te maken (inclusief Papiaments natuurlijk), een helpfunctie, en andere zogenaamde ‘Quality of Life’-verbeteringen”, aldus ABC.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -