26 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Antilliaans Dagblad | ‘We moeten de buren helpen met blussen’

Bonaire gedeputeerde James Kroon

Kralendijk – In een persbericht gaf gedeputeerde James Kroon woensdag zijn mening over de manier waarop door sommige mensen op het eiland wordt gedacht en gesproken over de huidige situatie op Curaçao. Kroon zegt het niet te kunnen begrijpen dat mensen van mening zijn dat het de schuld van het eiland Curaçao zelf is dat het zover gekomen is.

,,De moeilijke sociaaleconomische situatie en de discussie die gevoerd wordt met Nederland over steun aan Curaçao vraagt van ons allemaal meer solidariteit en begrip in plaats van vergelijkingen te trekken met wat in de Nederlandse Antillen plaats heeft gevonden in het verleden”, aldus Kroon.

Het is de gedeputeerde, aan de hand van gesprekken met verschillende mensen, duidelijk geworden dat men soms blij is met wat Curaçao meemaakt. Er wordt volgens hem naar het verleden gekeken om te motiveren dat het de schuld van Curaçao zelf is dat het zover is gekomen. ,,We moeten blij zijn dat het op Bonaire beter is dan op Curaçao”, aldus de gedeputeerde.

,,Ik kan niet begrijpen dat mensen zo kunnen denken, terwijl onze mentaliteit moet zijn dat we de buurman helpen met blussen wanneer zijn huis in brand staat. Bonaire is net zoals Curaçao uit de Antilliaanse constellatie gestapt en het is niet gepast om naar het verleden te kijken en zout in de wonden van Curaçao te strooien.”

Kroon doet een beroep op iedereen om solidair te zijn met Aruba, Curaçao en Sint Maarten. ,,Laten we hopen dat de regeringen van die landen in het overleg met Nederland het beste kunnen bereiken voor hun burgers”, zo eindigt hij zijn betoog.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

13 reacties

 1. Op Curaçao durven mensen niet toe te geven dat ze het moeilijk hebben. COMMENTPOLIS. (tot slot) Heb je de foto van deze arme oude man aan tafel gezien onder dit krantenkopje?? Kun je je voorstellen wat ík persoonlijk, ROBERTO voel als ik dit zie, en mijn familie (neef) zit aan tafel te lachen met andere waardeloze boeven aan tafel??? Tuurlijk zal en moet ik de vloer vegen cu esunnan cu ta desgracia mi isla y su habitantenan. Nan ta biba den tur estado lujoso y jiunan pober di Corsow ta bai drumi cu hamber?? Hendenan biew sin cuminda?? Muchanan di scol cu hamber? Anto gobernantenan cu mala fe ta landa den placa hortá??? Cua di e gobernantenan aki ta tuma tempu pa cana cas pa cas pa mira situaciónan deplorable di e pobernan di Corsow y duna nan cen pa nan come???????

 2. Kroon, Het probleem is dat Curacao geen beterschap beloofd en er niets aan doet om de fouten in het verleden aan te pakken. Ze gaan gewoon door op de zelfde manier. Het zou je sieren om ze daarop aan te spreken!

 3. Neen COMMENTPOLIS, je moet (nog) leren hoé met mensen om te gaan zónder iemand te beledigen/verlagen door te zeggen dat jij liever de post van 10 reageerders leest blablabla. Ik beledig en bekijk ook niemand vanuit de hoogte. Ik zeg wel hoé politici op Curacao zijn, het zijn corrupte gemeneriken die een arm volkje bestelen en onderdrukken. Als ik zie hoé politici jiunan di Corsow behandelen, doemen de Z.Am. scenario’s van arme mensen zonder iets, zonder enige toekomst in mijn ogen weer op, hoe ze behandelt worden, en jij, ja jíj COMMENTPOLIS beschermt die “nieuwe” reageerders zoals jij ze noemt. Pollitici die de spot drijven met het volk. Met andere woorden; jij OMARMT het slechte, het kwade, en jij HAAT het goede COMMENTPOLIS. Je bent tweespalt, je bent niet neutraal, maar partijdig. Waarom laat jij die mensen niet zelf reageren op mijn reacties zodat ik hun de waarheid kan vertellen???? Hoeveel reageerders noemen de corrupte politici op dit forum niet met naam én toenaam??? Prachtig is dat. Ik herken zelfs een neef van mij die met naam en achternaam regelmatig wordt genoemd, dank zij de reageerders op dit forum. Hij(neef) is ook een dief, een nietsnut, een leegloper, een bloedzuiger, een Baardaap van Molensloot, een Duvelse kurk, een Coloradokever,een Anakoloet, een aardappelluis, een beeldenstormer, een……. Ik ben de reageerders en KKC bijzonder dankbaar dat ik dit alles op zo’n grote afstand te weten mag komen, en wat mijn eigen familie doet met onschuldige arme mensen op Curacao. Gelijk hebben ze (reageerders) zonder vrees hun hart weten uit te storten want ze staan in hun gelijk. Ik gebruik never vieze vuile beledigende woorden, maar ik sta erop om op te komen voor behoeftige personen. En als je zegt dat ik hautain, denigrerend, en belerend ben, dan voel ik me zééér maar ook zéééér geëerd en trots, het is een soort Nobel prijs dat ik heb ontvangen, want deze maffiosi verdienen het om zo behandeld en genoemd te worden. Het zijn kwaadaardige rozijnen. Hooggeplaatste regeringsleiders/ambtenaren met titels zeggen mij Roberto, totaal niets. Het is de mens die iets is COMMENTPOLIS.

 4. @Roberto: niet alleen hautain, denigrerend en belerend, maar je snapt het ook nog niet.
  Robertootje, iemand die in de derde persoon over zichzelf zit te schrijven vindt zich wel héél belangrijk.

  De strekking van mijn verhaal, Robertootje, is: doe even wat rustiger tegen nieuwkomers en herhaal niet 20 keer de naam, Roberto, als je wat aan iemand schrijft. Dat is niet prettig.

 5. COMMENTPOLIS. Héééy COMMENT, nog iets. Weet Nardy Cramm dat jij de reageerders zo verlaagt met je abominabele spraak en vooral met de uitlating van jouw vader???????? Geen goede naam en reclame voor de KKC hè???

 6. COMMENTPOLIS. Naar gelang jouw schrijven deel ik jou het volgende mee. Vragen zoals; wat, wanneer, hoeveel, wie etcétera zijn vragen die met bewijzen en feiten weerlegt kunnen en moeten worden. Maar de vraag; waaróm heeft altijd, maar ook altijd een of meerdere redenen. En juist die vraag (waarom) had je mij kunnen stellen voordat je mij een bodemloze brief (zonder inhoud) schreef. Als je mijn reacties leest en analyseert, dan zie, lees, en voel je het verschil dat ik een heel meegaande en rustige persoon ben. Maar……..als het op politiek gebied en regering(en) aankomt die Curacao in het verderf storten, dan is Roberto niet te beteugelen. Wat andere regeringen doen en laten interesseren mij totáál niet. Ik ben ook niet geïnteresseerd in politiek. Jij COMMENTPOLIS weet helemáál niet wat er aan de hand is. No problem, maar je had mij beter de vraag; WAARÓM kunnen stellen, maar jammer genoeg heb jij (nog niet) zo ver kunnen denken. Maar met de tijd zal het wel lukken hoop ik. Niet alleen de politiek en de regering, maar ik haat iedereen die ONrechtvaardig is en anderen pijn doen en slecht behandelen zoals dat op Curacao plaats vindt. En weet dit COMMENTPOLIS, ik neem geen blad voor de mond. Ik zeg iemand iets rechtstreeks in zijn gezicht, maar never achter zijn rug om. Het doet pijn, dat weet ik, maar de waarheid is een tweesnijdend vlijmscherpe zwaard, maar mij een zorg, je moet er maar meedoen, meer kan ik niet van maken. Ik sterf liever STAANDE op mijn benen, dan op mijn KNIEËN te mogen leven. Oh, dit ook nog, de laatste regel dat jouw vader heeft uitgebraakt, laat ook zien tot welke klasse hij behoort. Maar één ding weet ik zeker, dat jij als COMMENTPOLIS nog veel moet leren. Want jouw gedrag, jouw kennis, jouw wijsheid en vooral jouw onderscheidingsvermogen laten heel veel te wensen over. Nogmaals, deze vier eigenschappen van jouw laten veel, maar ook heel veel te wensen over………………….Wees asjeblieft helderder en vooral nuchter. Het neemt veel tijd, en energie. Maar met een goede discipline en een goede motivatie zal het stellig lukken. Toitoitoi….veel succes verder. Durf jij deze reactie/brief te plaatsen COMMENTPOLIS???????

 7. @Roberto: het begint mij langzamerhand een beetje te erg te storen dat jij, Roberto, met name nieuwe reageerders op een bijzonder denigrerende toon te woord staat.
  Robertootje, let een beetje op je belerend en hautaine toontje.
  Eerlijk gezegd Roberto, lees ik liever de posts van 10 nieuwe reageerders dan 10 posts van jou.
  Mijn vader zou zeggen: “stront, wie heeft jou gescheten.”
  Jodelahiti, sapperdeflap, miep miep.

 8. Wie zijn de ‘vrienden’ van Kroon?
  Misschien kan hij een keer uitgenodigd worden voor een rondleiding langs de ‘arme’ wijken, dat zijn er nogal wat momenteel.

 9. “Kroon zegt het niet te kunnen begrijpen dat mensen van mening zijn dat het de schuld van het eiland Curaçao zelf is dat het zover gekomen is.”

  In welke bubble leeft deze clown Kroon ? Ever heard about Schotte, ever heard about facts ?

  Here’s a fact and not an opinion : Curaçao is zover gekomen door wanbeleid, corruptie en nepotisme dat tot de dag van vandaag een realiteit is.

  Curacao has been on a downward economic trend even before the Corona Crisis. En weet ook dat Nederland, tot nu toe, honderd miljoenen aan steun heeft geleverd aan de regering van Curacao als steun.

  Wat is daarmee behaald ? Zero results. That’s the truth.

  Geen wonder dat Nederland nu wel eisen stelt want de miljarden die gepland zijn aan steun moeten ten goede komen van het eiland en niet ten goede van een stelletje con-artists also known as Gobierno & Sons B.V. Korsow.

 10. en gaat Kroon ook persoonlijk een deel van zijn salaris of spaarpot aan Curacao afstaan (put your money where your mouth is)?

  als jouw buurman stelstelmatig alle CFT adviezen heeft genegeerd, en doodleuk doorgaat met het betalen van miljoenen salarissen aan directeuren dan ga ik zelf niet staan blussen maar ben heel benieuwd hoe de curacaose toppers hun land gaan redden

 11. Kroon. Nog iets Kroontje. De buurman moet wél accepteren als andere buren hem wil helpen met het blussen. Zo niet, dan moet hij ervoor zorgen dat hij voldoende blusapparaten in huis heeft en het vuur zélf blussen. Praatzieke papegaai.

 12. Tuurlijk is het niet de schuld van het eiland Kroon. Een eiland is een “onbezielde” “klein oppervlak” stuk grond omringd door water. Het kan niet praten, niet lachen, niet lopen, niet eten, niet corrupt zijn, geen geld onder tafel aannemen, geen geld witwassen, geen belastingen ontduiken, het is niet omkoopbaar etcétera. Neen Kroon, het is hallóóóó, het is de schuld van de regering die dat allemaal deed. Begrijp je het nu Kroon? Juist, de regering. Weet je nog niet wat een regering is Kroon? Een regering is een heel groot gebouw met allemaal lelijke domme mensjes die enorm veel geld verdienen zonder iets te doen en heel veel geld witwassen en die al 51 jaar rotzooitjes uithalen. Mensjes die het verschil niet weten tussen hun rechter en hun linkerhand. Dus Kroon, hou jij je maar bezig met Bonaire die nu op de goede weg zit samen met Aruba. Want Bonaire had, ja, had een heel slechte vriendin genaamd Curacao. Sorry, de regering, en niet het volk. Kroon, bemoei je dus niet met Curacao, maar hou jezelf lekker bezig met de Boneriaanse regering, anders draait Mom zich de rug voor jullie ook toe net zoals zij met de Curacaose regering deed. Gesnapt? Begrepen? Oké dan, succes ermee Kroon en de groetjes. O ja, vergeet niet te schrijven. Dáááág.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -