28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:53

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Antilliaans Dagblad | Illegale overslag vis in Venezolaanse wateren

HomeLandenArubaAntilliaans Dagblad | Illegale overslag vis in Venezolaanse wateren

Het verdachte vaartuig en de twee opvarenden zijn naar de kustwachtsteiger begeleid voor een controle, de vissen in beslag genomen.

Oranjestad – De kustwacht heeft dit weekend een ontmoeting gezien tussen een Arubaanse en een Venezolaanse boot. Daarbij werd vis aan boord van de Arubaanse boot gebracht, wat verboden is.

Afgelopen vrijdag ontdekte de kustwacht een boot die vanuit Aruba richting de territoriale wateren van Venezuela voer. De autoriteiten konden vaststellen dat dit vaartuig contact maakte met een vaartuig in de territoriale wateren van Venezuela.

Bij terugkeer in de Arubaanse wateren werd het lokale vaartuig aangehouden op verdenking van overslag en vervoer van contrabande. Bij nadere controle bleek dat het lokale vaartuig, genaamd ‘Charlotte’ 6, koelboxen vol met vis aan boord had. Uit feiten en omstandigheden is gebleken dat de twee boten langszij hebben gelegen in de Venezolaanse wateren voor overslag van vis.

De overslag van goederen met buitenlandse vaartuigen op zee in sinds de Covid-19-pandemie verboden. Dit kan namelijk gevaar opleveren voor de Arubaanse samenleving wegens kans op besmettingen.

Dit verbod staat in de ministeriële regeling afgekondigd door de Arubaanse regering in het artikel 6 lid 1 en 2. De Arubaanse overheid heeft de calamiteitenverordening of ministeriële regeling (AB 2020 NO 126) ingevoerd ter bestrijding van Covid-19. De verordening bevat het verbod op niet-reguliere binnenkomst van goederen via de zee.

Het verdachte vaartuig en de twee opvarenden zijn naar de kustwachtsteiger begeleid voor een controle. Op aanwijzing van de officier van justitie zijn de vissen in beslag genomen. Normaal wordt in beslag genomen vis in opdracht van de officier van justitie aan erkende stichtingen/instanties geschonken.

Echter, het feit dat de vissen in deze zaak zijn overgenomen van een onbekend, vermoedelijk Venezolaans vaartuig, waarbij de historie van de lading onbekend is, is ervoor gekozen de lading vissen te vernietigen.

De twee opvarenden van de Charlotte zijn conform het protocol van DVG behandeld aangezien de personen vanuit de Venezolaanse wateren kwamen en waarschijnlijk contact met personen van buitenaf hadden. De kapitein heeft voor het overtreden van de ministeriële regeling ook een geldboete gekregen.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Ga toch boeven vangen ipv het handelsembargo met onze buren handhaven onder het mom van indammen Coronitus…

    Beetje de sterke arm in de cloaca van de Yanks parkeren…. Che!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties