29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:53

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | 'Geen reden voor sluiting van scholen’

Antilliaans Dagblad | ‘Geen reden voor sluiting van scholen’

Rhuggenaath: Overleg met schoolbesturen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De overheid zag gisteren geen reden om alle scholen op Curaçao te sluiten nadat bekend werd dat een leerling van Vigdis Jonckheer-Mensing is besmet met het coronavirus.

De regering beslist volgens een escalatieplan – dat in vier fases is opgedeeld – welke maatregelen moeten worden genomen. Curaçao bevindt zich, met zeven gevallen van lokale transmissie waarvan de bron onbekend is, in fase twee. Daar is een sluiting van de scholen niet in opgenomen.

,,Het is nu niet nodig alle scholen op voorhand te sluiten”, zei epidemioloog Izzy Gerstenbluth gisteren tijdens een ingelaste persconferentie. ,,Wat wel belangrijk is dat leraren en personeel zich aan de regels van afstand en hygiëne houden.”

De Vigdis Jonckheer-Mensing-school is ook vandaag gesloten, zo laat de overheid weten op Facebook. Daartoe is besloten na overleg met het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) om ‘de schoolleiding de ruimte te geven te doen wat nodig is voor een veilige omgeving’.

Premier Eugene Rhuggenaath (PAR), eveneens minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), zou gistermiddag overleg hebben met de schoolbesturen. ,,Er is een Covid-protocol in werking, maar mogelijk komen de besturen met voorstellen die we kunnen toepassen.” De premier noemt als voorbeeld digitaal onderwijs op middelbare scholen, zodat er minder grote groepen in de klaslokalen zitten.

Maar op zich is er weinig reden tot bezorgdheid. Niet voor leraren en niet voor leerlingen. Volgens Gerstenbluth heeft onderzoek aangetoond dat de kans dat kinderen het virus op anderen overdragen heel klein is. Dat blijkt uit een rapport van de World Health Organization (WHO). ,,Ouderen besmetten kinderen, maar andersom komt eigenlijk nauwelijks voor”, zegt Gerstenbluth. Zo lang personeel en leraren voldoende afstand houden van elkaar en thuis blijven als zij ziekteverschijnselen hebben, is er weinig risico voor besmettingen.

De betreffende leerling is een kind van de personen die eerder in het weekeinde positief testten op het coronavirus. Ook twee andere gezinsleden zijn besmet geraakt. Dit is, na de MCB-medewerker donderdag, het tweede cluster van lokale besmettingen. Inmiddels is er ook een derde op zichzelf staande lokale besmetting, cluster drie. Alle besmette personen, dus ook het schoolgaande kind, blijven thuis in isolatie en staan onder controle van het team van Geneeskunde en Gezondheidszorg.

De nabije contacten van de besmette personen worden benaderd. Dan gaat het om mensen waarmee frequent en continu een intensief contact is. In geval van kinderen zijn dat bijvoorbeeld grootouders die oppassen, maar ook de beste vriendjes en vriendinnetjes.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties