PIN gaat voor drie zetels | Antilliaans Dagblad

Camelia-Römer: Meer invloed coalitie | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Partido Inovashon Nashonal (PIN) laat zich niet uit het veld slaan nu Rennox Calmes met de enige zetel aan de haal is gegaan. Integendeel. De partij mikt op drie zetels bij de verkiezingen volgend jaar maart.

,,Binnen een coalitie hebben we dan meer zichtbare invloed”, zegt PIN-leider Suzy Camelia-Römer desgevraagd. Het streven naar meer zetels staat krachtig verwoord op de Facebookpagina van de partij: ‘Suzy Camelia-Römer: We gaan gewoon door…van 0 naar 3!’, luidt de boodschap.

Na de verkiezingen in 2017 behaalde PIN één zetel in het parlement en die werd tot vorige maand ingenomen door Rennox Calmes. Calmes heeft met de partij gebroken, maar zijn zetel niet ingeleverd. Hij zit nu als onafhankelijk lid in de Staten. Camelia-Römer, die de partij in maart 2017 heeft opgericht, verwacht niet dat de kwestie de ambities van PIN frustreert. ,,Het is natuurlijk vervelend, maar wij gaan gewoon door”, herhaalt zij haar woorden op Facebook.

Uitgangspunt van de campagne is ‘vorming’, waarbij de mens centraal staat. Camelia-Römer: ,,Dat koppelen we aan alle onderwerpen. Scholing en economie, de arbeidsmarkt. Scholing en gezondheid. Scholing en sociale omstandigheden, denk aan het overwinnen van armoede. Enzovoort.”

Camelia-Römer heeft 24 juli haar ontslag ingediend als PIN-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), omdat zij na het vertrek van Calmes als minister niet langer kon steunen op een lid in de Staten. De GMN-portefeuille heeft zij overgedragen aan minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “PIN gaat voor drie zetels | Antilliaans Dagblad

 1. @Roberto
  Leuk!

 2. Suzy lieverd, het wordt écht heus tijd voor een psychiatrisch onderzoek……Yeah baby. Je hebt fobische symptonen.

 3. PIN zal eindigen zoals de PLKP, PAIS en PNP…

 4. Dan kan je net zo goed op de dorpsgek Julius Coco gaan stemmen, die beweert de Martin Luther King van Dushi Korsou te zijn en het eiland uit alle ellende gaat helpen.

 5. Joep Meloen

  PIN gaat voor 3 zetels in Koraal Specht bedoelen ze zeker, want in de Staten komen ze niet meer terug.

 6. Drie zetels?
  Geen groot spraak, het is economie en marketing.
  Hoeveel stemmen kun je kopen met welk budget en waar, welke wijken?
  Om aan te geven dat het woord “democratie” hier op het eiland eigenlijk niet meer gebruikt mag worden.

 7. Daan Banaan

  Ik denk dat ze blij mag zijn als ze weer 1 zetel in de wacht sleept. Drie zetels? Vergeet het maar.

 8. Zo zo obesitas Suzy heeft een ‘vooruitziende’ blik.

 9. Pin gaat voor drie zetels , cu dios su poder .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *