Antilliaans Dagblad | RdK op zoek naar geïnteresseerden

Afgelopen donderdag startte RdK een nieuw proces om geïnteresseerde partijen te zoeken om deel te nemen aan Project Arawak | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Refineria di Kòrsou (RdK) is gestart met het zoeken naar partijen die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van de oliefaciliteiten van RdK.

Onlangs is het proces met de eerder geselecteerde partner, de Klesch Group, beëindigd. De oliefaciliteiten op Curaçao bestaan uit de raffinaderij, de Bullenbaai Terminal en de geïntegreerde Utilities Plant.

Afgelopen donderdag startte RdK een nieuw proces om geïnteresseerde partijen te zoeken om deel te nemen aan Project Arawak dat een mandaat heeft om een langetermijnpartner te selecteren voor de Curaçaose oliefaciliteiten.

De door RdK geïnstalleerde Project Management Organisatie (PMO) heeft een brief gestuurd naar een aantal geselecteerde partijen. Andere geïnteresseerden worden verzocht contact op te nemen met Ed Scardaville van IHS-Markit via e-mail [email protected].

De deadline voor partijen om hun melding van belangstelling in te dienen is 14 augustus 2020.

Potentiële partijen moeten aan een aantal criteria voldoen. Belangrijk bij de selectie van een nieuwe partij is de toegang tot de markten voor ruwe olie en afname van producten, evenals de financiële middelen om achterstandsonderhoud uit te voeren. PMO heeft voor de komende maanden een tijdlijn met belangrijke mijlpalen geprojecteerd.

Aan partijen die voldoen aan de selectiecriteria zal medio augustus een Request for Proposal worden uitgebracht. Partijen zullen naar verwachting medio oktober niet-bindende voorstellen indienen en RdK zal in november 2020 een intentieverklaring ondertekenen met de beste bieders.

PMO verwacht tegen december 2020 een voorkeursbieder te hebben geselecteerd en zal dan de onderhandelingen starten met deze bieder.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “Antilliaans Dagblad | RdK op zoek naar geïnteresseerden

 1. PMO verwacht tegen december 2020 een voorkeursbieder te hebben geselecteerd en zal dan de onderhandelingen starten met deze bieder.

  Stel dat er een groep imbicielen zijn die miljarden in de isla willen investeren.. dan gaat de isla eind 2021 open?

 2. Abraham Mossel

  Fred je haalt de woorden uit mijn mond, ik dacht zelfs dat het er 36 partijen waren die met veel geld en in goud betalingen die roestbak wilde over nemen, incl met 400 lam zakken cq luiaards 1e klas personeel. Wat een onzin verhaal van het RdK leugennaars bestuur.

 3. Fred Schiedam

  ” gestart met het zoeken naar partijen die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van de oliefaciliteiten van RdK. ”
  En eerst werd er geroepen dat ze in de rij stonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *