31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Anti-Fluoride Commissie organiseert lezing

HomeMediaAnti-Fluoride Commissie organiseert lezing

Paul Connett over giftige fluoride in drinkwater

WILLEMSTAD — De Amerikaanse professor Paul Connett geeft morgen tijdens een debat in het WTC informatie over de gevaren van fluoridering van drinkwater. Connett heeft meer dan twintig jaar fluoridering van drinkwater onderzocht. Hij is tegen het toevoegen van fluoride aan water.

Advertentie

 

Vlnr. Amanda Pang, Rudolf de Wit, Ryan de Jongh en Sonia de Lira.
Vlnr. Amanda Pang, Rudolf de Wit, Ryan de Jongh en Sonia de Lira.

Connett komt vandaag aan op Curaçao. Hij zal tijdens zijn verblijf op het eiland verschillende instanties bezoeken.
De Anti-Fluoride Commissie bestaande uit Rudolf de Wit (voorzitter), Amanda Pang, Sonia de Lira, Ryan de Jongh, John Radermacher, Shameeza van Loon en Ilse de Windt, heeft het initiatief genomen om Connett uit te nodigen.
De commissie strijdt al een jaar om fluoride uit het drinkwater te krijgen.
Volgens de commissie is fluoridering in strijd met internationale mensenrechten en de Staatsregeling, die alle inwoners van Curaçao beschermt.
In het geval van fluoridering gaat artikel 11 op: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens landsverordening te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam. Daarnaast negeert de regering het vonnis van de Hoge Raad van 22 juni 1973.

Vanaf het moment dat de commissie Anti-Fluoride is gestart, begonnen andere groepen vlak daarna totaal tegenovergestelde informatie naar buiten te brengen.
Om die reden heeft de commissie Anti-Fluoride ervoor gekozen om een deskundige die overal ter wereld wordt erkend in te laten vliegen, zodat hij de nadelen en voordelen van fluoride in ons drinkwater kan uitleggen”, zegt voorzitter Rudolf de Wit.

Het debat morgen in het WTC is van 19.00 tot 22.00 uur en wordt uitgezonden via TeleCuraçao, CBA-Television en Radio MAS (99.7 FM).
Voor het debat heeft de commissie Anti-Fluoride de overheid, parlementariërs, epidemiologen van GGD, inspecteur Gezondheidszorg en de directie van nutsbedrijf Aqualectra uitgenodigd.
Ook is er aan minister van Gezondheid Ben Whiteman en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gevraagd of zij het woord tijdens het debat willen voeren.
Iedereen kan meedoen aan het debat door naar een speciaal telefoonnummer te bellen voor vragen of opmerkingen.
Het telefoonnummer wordt tijdens het debat bekendgemaakt.
Er kunnen maar een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig zijn.

Biografie Paul Connett Professor
Connett is gelieerd aan de St. Lawrence University in Canton, New York.
Hij heeft in de afgelopen twintig jaar wereldwijd meer dan 2000 openbare presentaties gehouden over ‘Waste Management’ en fluoride.
Connett is een van de oprichters van de stichting Fluoride Action Network.
De stichting heeft als doel wereldwijd de fluoridering van drinkwater te stoppen.
Ook is hij een redacteur van de krant Waste Not.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties