27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 04:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Anti-Fluoride Commissie organiseert lezing

Paul Connett over giftige fluoride in drinkwater

WILLEMSTAD — De Amerikaanse professor Paul Connett geeft morgen tijdens een debat in het WTC informatie over de gevaren van fluoridering van drinkwater. Connett heeft meer dan twintig jaar fluoridering van drinkwater onderzocht. Hij is tegen het toevoegen van fluoride aan water.

Advertentie

 

Vlnr. Amanda Pang, Rudolf de Wit, Ryan de Jongh en Sonia de Lira.
Vlnr. Amanda Pang, Rudolf de Wit, Ryan de Jongh en Sonia de Lira.
- Advertentie -

Connett komt vandaag aan op Curaçao. Hij zal tijdens zijn verblijf op het eiland verschillende instanties bezoeken.
De Anti-Fluoride Commissie bestaande uit Rudolf de Wit (voorzitter), Amanda Pang, Sonia de Lira, Ryan de Jongh, John Radermacher, Shameeza van Loon en Ilse de Windt, heeft het initiatief genomen om Connett uit te nodigen.
De commissie strijdt al een jaar om fluoride uit het drinkwater te krijgen.
Volgens de commissie is fluoridering in strijd met internationale mensenrechten en de Staatsregeling, die alle inwoners van Curaçao beschermt.
In het geval van fluoridering gaat artikel 11 op: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens landsverordening te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam. Daarnaast negeert de regering het vonnis van de Hoge Raad van 22 juni 1973.

Vanaf het moment dat de commissie Anti-Fluoride is gestart, begonnen andere groepen vlak daarna totaal tegenovergestelde informatie naar buiten te brengen.
Om die reden heeft de commissie Anti-Fluoride ervoor gekozen om een deskundige die overal ter wereld wordt erkend in te laten vliegen, zodat hij de nadelen en voordelen van fluoride in ons drinkwater kan uitleggen”, zegt voorzitter Rudolf de Wit.

Het debat morgen in het WTC is van 19.00 tot 22.00 uur en wordt uitgezonden via TeleCuraçao, CBA-Television en Radio MAS (99.7 FM).
Voor het debat heeft de commissie Anti-Fluoride de overheid, parlementariërs, epidemiologen van GGD, inspecteur Gezondheidszorg en de directie van nutsbedrijf Aqualectra uitgenodigd.
Ook is er aan minister van Gezondheid Ben Whiteman en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gevraagd of zij het woord tijdens het debat willen voeren.
Iedereen kan meedoen aan het debat door naar een speciaal telefoonnummer te bellen voor vragen of opmerkingen.
Het telefoonnummer wordt tijdens het debat bekendgemaakt.
Er kunnen maar een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig zijn.

Biografie Paul Connett Professor
Connett is gelieerd aan de St. Lawrence University in Canton, New York.
Hij heeft in de afgelopen twintig jaar wereldwijd meer dan 2000 openbare presentaties gehouden over ‘Waste Management’ en fluoride.
Connett is een van de oprichters van de stichting Fluoride Action Network.
De stichting heeft als doel wereldwijd de fluoridering van drinkwater te stoppen.
Ook is hij een redacteur van de krant Waste Not.

bron: Amigoe

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -