NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...

Column Den Cayente | Say his name

Column Arien Rasmijn De openbare bijeenkomst eerder deze week waarin uitleg werd gegeven over het forensisch rapport over Refineria di Aruba was, zoals te verwachten viel, boven alles...

PBC | Kan iemand op het strand Fort Amsterdam even corrigeren?

Redactioneel Commentaar | Dick Drayer De stranden van Curaçao zijn sinds vandaag weer toegankelijk voor het publiek. Dat waren ze eigenlijk al vanaf het begin van de Coronacrisis,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Zorgen Chata over capaciteit immigratieloketten Hato

HomeMediaAmigoe | Zorgen Chata over capaciteit immigratieloketten Hato

Zorgen Chata over capaciteit immigratieloketten Hato | Foto Dick Drayer
Zorgen Chata over capaciteit immigratieloketten Hato | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — In voorbereiding op een toename in aankomsten van toeristen op het eiland in verband met het winterseizoen, heeft belangenvereniging Chata onlangs een bijeenkomst gehad met haar leden.

Hierbij werd behalve een prestatie-prognose van de toeristische sector ook over mogelijke knelpunten gesproken waar Chata-leden zich zorgen om maken. Zo wordt de vraag gesteld in hoeverre men voorbereid is op het winterseizoen 2014/2015, waarbij de afhandeling bij de in de aankomsthal aanwezige immigratie-loketten voor toeristen wordt aangehaald.

Chata heeft de zorgen van haar leden tevens in een brief, gericht aan de ministers van Justitie en Economische Ontwikkeling, kenbaar gemaakt. “Eén van de belangrijkste prestaties die binnen de toeristische sector werden behaald, is een toename aan airlift naar het eiland.

Curaçao wist voor dit seizoen een capaciteitstoename van stoelen in het luchtverkeer naar het eiland te behalen vanuit alle belangrijke bestemmingen/luchthavens, zoals Amsterdam, Montreal, JFK, Düsseldorf et cetera.

Vanaf 2 december zal ook JetBlue een aanvang maken met het uitvoeren van twee vluchten per week, die nieuwe kansen voor het eiland bieden op de Amerikaanse markt”, aldus Chata.

De belangenvereniging benadrukt in dit kader dat ‘een eerste indruk van de toerist’ een sleutelrol speelt. “Een toename aan airlift gaat immers gepaard met uitdagingen waar men aandacht aan dient te besteden. Het is een feit dat de aankomsthal van ons vliegveld onder druk staat gedurende de piekuren. De belangrijkste reden hiervoor is een gebrek aan ruimte en capaciteit en het meest belangrijke, de onderbemande immigratie-loketten.

Met de airlift-toename zullen wij op dinsdagen de aankomst van vluchten van vijf grote luchtvaartmaatschappijen – KLM, Arkefly, Air Berlin, JetBlue en American Airlines – kunnen verwachten, die allemaal in eenzelfde tijdsspanne landen.

Dit zal een flinke impact hebben op het gehele proces dat met de aankomsten gepaard gaat”, aldus de zorg van Chata, die benadrukt dat de aankomst van deze toeristen voor de nodige inkomsten zorgt en dat de aankomst in een ontspannen sfeer dient te verlopen, aangezien de passagiers dan al bij hun vertrekpunt uitvoerige immigratie- en veiligheidscontroles hebben ondergaan.

“Het is dan ook van belang om het proces van immigratie-controles onmiddellijk aan te pakken”, aldus Chata, die tevens aangeeft deze zaak te zullen blijven monitoren namens haar leden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties