Amigoe | Ziektekostenfonds eind 2016 in de plus

Ziektekostenfonds eind 2016 in de plus

Ziektekostenfonds eind 2016 in de plus

WILLEMSTAD — De regering schat dat het ziektekostenfonds eind dit jaar met een overschot van 5 miljoen gulden sluit. Dat meldt minister van Financiën José Jardim in de financiële managementrapportage van maart.

Voordat de basisverzekering ziektekosten (BVZ) op 1 februari 2013 inging droeg de landskas 70 procent van de ziektekosten. Met de invoering van de BVZ moest dit op termijn naar 50 procent worden verlaagd. Dit door een verschuiving van een deel van de kosten naar burgers en bedrijven.

Het jaar 2014 werd afgesloten met een tekort van ongeveer 31,4 miljoen gulden. Het verwachte tekort over 2015 is 2,3 miljoen gulden. Dat blijkt uit de maandrapportage van de SVB over de maand december 2015.

Het betere resultaat van het ziektekostenfonds komt deels door de toetreding van de ambtenaren tot de BVZ per 1 september 2015. Op jaarbasis levert de toetreding van deze groep het fonds ongeveer 10,5 miljoen gulden aan extra premie op; voor 2015 komt de extra premie neer op 3,5 miljoen gulden. Ook de budgettering van het Sehos en de Capriles Kliniek heeft bijgedragen aan de vermindering van het tekort.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Ziektekostenfonds eind 2016 in de plus

 1. BZV wat moet je er mee, hoever zijn we eigenlijk met de AZV.

 2. erg knap dat je van te voren kan zien dat je 5 miljoen overhoudt, je hoeft maar 1 bepaalde soort mug te hebben en je hele begroting is weg. Wie zegt dat we het geld terug krijgen van het SEHOS die ze als lening hebben gekregen.
  Als straks het nieuwe hospitaal er is dat laten ze het SEHOS gewoon failliet gaan . Met het motte nieuw ziekenhuis , nieuw begin.
  Wie bekijkt de boeken van het SEHOS voor wat betreft de geneeskundige verzorging van het ziekenhuis personeel , hun gezinsleden en de mensen die daar hebben gewerkt en met pensioen zijn. Deze betalen geen BZV maar hebben daarvoor een fonds of begroting daarvoor die de kosten betalen als ze in het SEHOS komen. Worden op er premies geheven op deze vorm van loon in natura door de belastingdienst?
  Hoeveel zit er in dat fonds, of als het op de begroting van het SEHOS zit wat is het bedrag.
  trouwens ook graag voor wat betreft de ISLA werknemers, hoevaak komen deze in het SEHOS want deze betalen ook geen BZV. Heft hier de belastingdienst ook over hun loon in natura?

 3. Dat is dankzij mij.

  Ik betaal iedere maand (werkgevers + werknemersdeel) 1200 gulden aan premie voor een k*tdekking, en dan alleen nog in het binnenland.

  Dit is gelegaliseerde diefstal.

  Wie vullen hier hun zakken? De medici met exhorbitante salarissen en ongetwijfeld ook de directeuren en managers van het BZV. Het is gemeenschapsgeld, dus maak maar eens bekend wat Philip Martis en Paul Tramm maandelijks in hun zakken en in die van hun bysides steken.

  Ik heb het salaris van Philip Martis gehoord en durf het hier niet te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *