30 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Wij hebben geen vertrouwen meer in Melfor’

HomeMediaAmigoe | ‘Wij hebben geen vertrouwen meer in Melfor’
Bestuur ‘Wij hebben geen vertrouwen meer in Melfor’
Bestuur Tayer Soshal Sta. Martha (FTS): ‘Wij hebben geen vertrouwen meer in Melfor’

WILLEMSTAD — De impasse tussen de directeur en het bestuur, de werknemers en deelnemers van Tayer Soshal Sta. Martha (FTS), blijkt toch niet voorbij te zijn.

De situatie is niet genormaliseerd, zoals directeur Sharlon Melfor vorige week hoopte. Want gisteren organiseerde het bestuur van Tayer Soshal Sta. Martha een persconferentie waarin werd gesteld dat Melfor geen hart heeft voor de sociale werkplaats.

Een werknemer gaf daarnaast aan dat de werknemers een brief naar de directeur hebben gestuurd, waarin staat dat zij geen vertrouwen meer in hem hebben.

Het rommelt al een tijdje bij de sociale werkplaats. De directeur werd in februari dit jaar door het bestuur geschorst, doordat hij niet kwam opdagen bij een bestuursvergadering. Het bestuur meldde daarnaast het vermeende disfunctioneren en wanbeleid van Melfor. Tegen zijn schorsing spande Melfor een kort geding aan, dat hij begin april won.

Vorige week keerde hij terug naar zijn werk. Bij zijn terugkeer heeft Melfor een actielijst opgesteld voor zijn afdeling, het bestuur en de minister van Soaw. De actiepunten hielden onder andere de implementatie van een investeringsplan van 3,8 miljoen in. Hij stelde daarnaast nooit een slechte beoordeling van het bestuur te hebben gehad.

Toch bleken werknemers niet tevreden te zijn over het functioneren van Melfor en dus ook niet over zijn terugkeer. Zij trachtten dit in een brief aan hem duidelijk te maken, maar de Abvo adviseerde de brief niet te sturen. In een tweede brief stellen zij geen vertrouwen meer in het functioneren van de directeur te hebben. Het is onduidelijk of deze brief Melfor heeft bereikt.

Bij de vraag van de pers of zij denken dat het functioneren van Melfor zal verbeteren, schudden drie werknemers, waaronder een onlangs gepensioneerde, en een deelnemer van ‘nee’.

“Hij gaat niet meer veranderen”,

aldus de groep. Ook het bestuur blijkt deze mening te hebben. Het stelt dat de deplorabele staat waarin het gebouw van de sociale werkplaats verkeert, grotendeels door Melfor komt, wegens zijn ‘gebrek aan hart voor de organisatie’.

“Er zijn overal termieten. Er is veel vervuiling. Dieven hebben al onze koeien, geiten en varkens gestolen. Deze heeft hij niet vervangen. In de maand die hij weg was, werden er verschillende dieren aan ons gedoneerd. Melfor deed moeilijk over een bedrag van 100 gulden voor honderd kippen. Dat is bijna niets”,

aldus een bestuurslid. Komehein Het bestuur liet gisteren ook een fotocompilatie van de staat van de sociale werkplaats zien. Hieruit blijkt duidelijk dat het hout in het gebouw aangetast is door witte mieren, oftewel komehein. Het bestuur stelt dat dit ook gevaar kan brengen voor de houtproducten die klanten brengen.

“Klanten brengen houten stoelen naar de sociale werkplaats voor een nieuwe kussenbekleding. Maar die krijgen ze straks met komehein terug”,

aldus het bestuur. Verder geeft het bestuur aan dat er geconstateerd is dat er een elektriciteitsleiding met een maximum van 380 volt is waar makkelijk water bij kan komen.

“Aan de werknemers en deelnemers hebben we gevraagd of Melfor hiervan wel op de hoogte is. Zij stellen dat hij nooit uit zijn kantoor komt.”

Hieruit concludeert het bestuur ook dat Melfor niet mensgericht is. Daarnaast moet hij prioriteiten stellen:

“Hij heeft in 2014 zestien keer gebruikgemaakt van de services van een consultant. Wij hebben de facturen in handen gekregen. Sommige rekeningen waren boven de 4000 gulden. Hij heeft hiermee de begroting ook overschreden. Hij wacht natuurlijk op de minister, dat deze het ruimtelijke ontwikkelingsplan implementeert. Maar hij kan niet alvast 100 gulden uitgeven voor een paar kippen, of om de boel op te knappen, terwijl hij wel duizenden guldens uitgeeft aan een consultant.”

Uit de facturen van de consultant, die door het bestuur aan de Amigoe zijn overhandigd, is af te lezen dat de consultant is ingehuurd voor onderwerpen zoals: ‘reviseren en aanpassen document’, ‘adviezen bevoegdheden veiligheidsdiensten’ en ‘advies ter zake personeelsaangelegenheden’.

Melfor was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar op de uitspraken van het bestuur, de deelnemers en werknemers.

Intern

Volgens het bestuur is Melfor met interne informatie over de sociale werkplaats naar de media gestapt. Zo heeft hij verteld over zijn correspondentie met de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS). Hij heeft daarnaast actiepunten voor de minister, maar ook zijn bestuur opgesteld.

“Dat laat zien hoe arrogant de man is”, aldus het bestuur.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Das dan heel simpel bestuur, de portemonnaie trekken en het contract afkopen en dan maar hopen dat wij nog vertrouwen hebben in een bestuur wat zo met gemeenschapsgeld omgaat.

  2. Ongetwijfeld heeft Melfor zich onder de tafel flink door de door hem ingehuurde consultants laten betalen.

    Zelfde modes operandi als die van de Girobank fraudeurs Capella en Garcia bij Ctex, waar ze zichzelf schaamteloos voor een fiks bedrag op de loonlijst lieten zetten.

    Echter, als de politiek Fraudelyne na een metershoge stapel negatieve rapporten gewoon laat zitten, kan zij moeilijk Melfor wel naar huis sturen.

    Ik wens het personeel van Tayer Soshal veel sterkte met het werken onder deze idioot.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties