Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Weinig animo oppositiefracties voor uitbreiding coalitie

Na pleidooi Rosaria

Weinig animo oppositiefracties voor uitbreiding coalitie
Weinig animo oppositiefracties voor uitbreiding coalitie

WILLEMSTAD — Volgens Pais-leider Alex Rosaria dient er met de tweede helft van de huidige regeerperiode voor de deur, serieus te worden nagedacht over mogelijke uitbreiding van de coalitie. Volgens hem dient de regering op een bredere steun dan de huidige elf van de 21 Statenzetels te steunen.

Rosaria hield zijn pleidooi tijdens een fondsenwervingsactiviteit van zijn partij afgelopen weekeinde. Volgens Rosaria moet het mogelijk zijn om met leden die nu in de oppositie zitten tot een formule voor samenwerking te komen. De opstelling van Rosaria heeft tot gefronste wenkbrauwen geleid. Nog in maart vorig jaar stelde de Pais-leider namelijk dat een mogelijke uitbreiding niet opportuun was.

- Advertentie -

Hij gaf indertijd aan tegenover de Amigoe dat de coalitie wel op een zeer smalle basis steunde, maar volgens hem diende er op dat moment energie gestoken te worden in het zo stabiel mogelijk houden van de coalitie.

PAR-leider Zita Jesus-Leito was afgelopen weekeinde persoonlijk aanwezig bij de fundraising van Pais. Zij vraagt zich af waarom Rosaria nu van mening is veranderd. “In het verleden was hij diegene die altijd aangaf dat uitbreiding niet nodig was en dat de coalitie wel op elf zetels kon blijven steunen. Waarom is hij nu van mening veranderd?”, vroeg de PAR-leider zich vanochtend af.

Jesus-Leito stelt zich niet veel aan te trekken van de woorden van Rosaria. “Wij wachten op een officiële uitnodiging. Die hebben wij niet gekregen. We zijn officieel ook niet benaderd. Maar als partij gaan wij dan ook niet zomaar meedoen. Wij moeten dan eerst terug naar de tekentafel om over de inhoud te praten, want er zijn dingen, zoals wat er bij het Curaçaohuis in Nederland is gebeurd en de financiering van het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS), waar wij het niet mee eens kunnen zijn.”

Ook de MAN is nog niet officieel benaderd, geeft politiek leider Hensley Koeiman aan. Maar het Statenlid van de blauwe partij geeft aan dat hij persoonlijk tal van vragen heeft die nog beantwoord moeten worden, voordat er over toetreding tot de huidige coalitie kan worden gesproken. In een reactie stelt Koeiman, dat er bij hem nog veel vragen bestaan over de manier waarop het vorige kabinet-Schotte, waar hij als minister actief was, ten val is gekomen en hoe de huidige regering tot stand is gekomen. “Wat is er indertijd precies gebeurd? Er zijn veel dingen gebeurd indertijd, er worden allerlei zaken geïnsinueerd, maar het is nooit onderzocht. Men zegt dat er corrupte ministers zijn, maar ik heb nog steeds geen bewijzen gezien.”

- Advertisement -

Koeiman stelt geen problemen te hebben met het feit dat Rosaria uitbreiding van de coalitie voorstaat. “Dat is zijn recht. Maar het is de vraag waarin je toetreedt als je daar op ingaat, want er zijn tal van zaken waarmee wij het niet eens zijn met dit kabinet.”

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang was vanochtend kort in haar reactie. “Ik kan onmogelijk een kandidaat zijn om tot de coalitie toe te treden. Het gaat mij om principiële redenen. Ik ben iemand die tot aan de rechter beslissingen van dit kabinet aan het bestrijden is. Dus het is helemaal uitgesloten dat ik tot deze coalitie kan toetreden.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -