Amigoe | VVD: Mishandeling vreemdeling onacceptabel

Tweede Kamerlid André Bosman VVD: Mishandeling vreemdeling onacceptabel

Tweede Kamerlid André Bosman VVD: Mishandeling vreemdeling onacceptabel

DEN HAAG — VVD-Tweede Kamerlid André Bosman vindt het onacceptabel als mensen in de Vreemdelingenbarak op Curaçao inderdaad mishandeld blijken te worden.

Hij vraagt een duidelijke uitspraak van minister Ronald Plasterk dat Curaçao moet zorgen voor veilige gevangenissen en vraagt welke ondersteuning Nederland geeft.

In een brief die Bosman vandaag naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stuurde, verwijst hij naar de Amigoe. De krant maakte eerder deze maand melding van een mishandeling van een 19-jarige Surinamer, die op zijn uitzetting wacht in de Vreemdelingenbarak op het terrein van de SDKK-gevangenis. Na een drugscontrole in het complex werd de man door bewakers mishandeld. Zijn ouders hebben aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie en de gevangenis onderzoeken de zaak.

“Deelt u de mening dat misstanden zoals vermeld in het krantenartikel onacceptabel zijn? Deelt u de mening dat Curaçao als land verantwoordelijk is voor de misstanden in de gevangenis van Curaçao?”,

aldus Bosman.

De VVD’er wil verder weten of Plasterk vergelijkbare gevallen van mishandeling in de gevangenis kent en vraagt tot slot of Nederland de kans loopt om hierop aangesproken te worden door de Verenigde Naties.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *