30 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 21:14

Amigoe | Voormalig bestuurslid FWNK aangehouden

Voormalig bestuurslid Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) aangehouden
Voormalig bestuurslid Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) aangehouden

WILLEMSTAD — De voormalige interim-directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), J. Mathilda, is gisteren aangehouden in verband met verduistering. Volgens niet-officiële berichten heeft de aanhouding niets te maken met de FWNK, maar met haar huidige werkgever.

Mathilda kwam eerder in het nieuws nadat overheidsaccountant Soab een vernietigend rapport over de financiële bedrijfsvoering bij de stichting had uitgebracht.

Haar administratiekantoor Immeku Accounting and Administration (IAA) heeft enkele tonnen ontvangen voor administratieve werkzaamheden voor FWNK, terwijl het geleverde werk niet aan de eisen voldeed en de administratie over 2012 en 2013 opnieuw moest worden ingevoerd.

Mathilda heeft in april 2013 tevens gefungeerd als interim-directeur van FWNK, maar hiervan ontbreekt de onderliggende arbeidsovereenkomst, stelde Soab.

Bron: Amigoe

1 reactie

  1. Kunnen we dan binnenkort ook de aanhouding van Henri Jourdain verwachten van het gelijknamige accountantskantoor. Die heeft ook voor tonnen gedeclareerd bij FWNK terwijl er van zijn werk niets in terug te vinden.

    Jourdain werd eerder al ontslagen bij FKP wegens het uitschrijven van cheques aan zichzelf maar dat weerhield de overheid er niet van om weer met hem in zee te gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties