Amigoe | Vooralsnog geen nieuwe vertragingsclaim HNO ingediend

HNO transitiemanager Jacques Heide

HNO transitiemanager en Usona-woordvoerder Jacques Heide is er (nog) geen informatie over een eventuele claim binnengekomen

WILLEMSTAD — De sloop van de zuidwestvleugel van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft nog niet plaatsgevonden. Dit terwijl contractueel is vastgelegd dat de grond op 2 mei bouwklaar moest zijn.

Volgens Usona-woordvoerder Jacques Heide is er echter (nog) geen informatie over een eventuele claim binnengekomen.

“De bouw gaat gewoon verder. We hebben geen enkel bericht over een nieuwe vertragingsclaim ontvangen en zijn momenteel in afwachting totdat er gesloopt mag worden”, aldus Heide. Het Sehos-bestuur dient namelijk eerst toestemming te geven, waardoor het nog even kan duren. Desondanks gaan alle overige bouwactiviteiten voortvarend door.

Op de plek waar nu de zuidwestvleugel van het Sehos staat, moet bouwvleugel A van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) worden gebouwd. In dit deel van het nieuwe ziekenhuis komen onder andere het dialysecentrum en de apotheek.

Heide legt uit dat er voorlopig waarschijnlijk ook geen nieuwe claim zal komen. “Men kan niet zomaar aanspraak maken op een schadeclaim. De schade moet eerst worden aangetoond, alvorens die kan worden vastgesteld.”

Een groot gedeelte van de meerkosten van de bouw van HNO is tot stand gekomen door de vertragingsclaim, die aannemer Ballast Nedam Infra eerder al heeft ingediend vanwege de vertraging van de bouw. Het gaat om een bedrag van 33,4 miljoen gulden. De partijen zijn namelijk overeengekomen dat in geval van vertraging een boete van 500.000 gulden per week moet worden betaald. Uitvoeringsorganisatie Usona kan echter ook een claim indienen, als Ballast Nedam het proces vertraagt en dit aangetoond kan worden.

Sehos-woordvoerster Raiza Kibbelaar was voor het ter perse gaan van deze krant niet bereikbaar. Het is daarom vooralsnog niet bekend waarom het Sehos geen toestemming verleent voor de verdere sloop van de vleugel.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *