33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Voor ruim een ton aan vuurwerk gestolen

HomeMediaAmigoe | Voor ruim een ton aan vuurwerk gestolen
Voor ruim een ton aan vuurwerk gestolen
Voor ruim een ton aan vuurwerk gestolen

WILLEMSTAD — Het leek wel een aflevering van een actiefilm gisterochtend vroeg in Saliña. Een groep mannen, waaronder een aantal jongeren, kwam met diverse voertuigen aanrijden bij de (vuurwerk)zaak Real Deal in Saliña, mishandelde de twee bewakers en bond hen vast, waarna zij met meer dan honderdduizend gulden aan vuurwerk ervandoor gingen.

Eigenaar Leo Costa de Jesus is zeer aangeslagen en overweegt zelfs om zich uit de handel terug te trekken. Diverse solidaire vuurwerkverkopers begaven zich gisteren naar zijn zaak om De Jesus te steunen. Zij boden hem bovendien vuurwerk aan, zodat hij zijn voorraad (bij alle verkooppunten) weer op orde kan brengen. Hij is hen zeer dankbaar hiervoor.

Volgens De Jesus lijkt het erop dat de overvallers dit uitgebreid hadden beraamd. “Zij hadden walkietalkies en hebben diverse voertuigen ingezet hiervoor. De mannen brachten de spullen kennelijk om en om ergens heen om te bewaren, en kwamen steeds terug om meer vuurwerk mee te nemen.”

Een grote hoeveelheid kostbaar vuurwerk is gestolen, zoals onder andere de ‘bin laden’, die De Jesus voor ongeveer 600 gulden per stuk verkoopt. “Alleen Real Deal is bevoegd om bijvoorbeeld de ‘bin laden’ te verkopen.” De ondernemer doet daarom een dringende oproep aan iedereen om het gestolen vuurwerk niet te kopen. “Men moet dus alert zijn en belangrijke tips bij de politie melden.” Diegenen die bijgelovig zijn moeten ook oppassen. Volgens De Jesus wordt degene die gestolen vuurwerk afsteekt, vervloekt en heeft diegene een slecht jaar voor de boeg.”

Zijn familieleden vinden dat de tijd is aangebroken voor De Jesus om zich uit de vuurwerkhandel terug te trekken. “Zij maken zich zorgen. Ik vraag mezelf ook af hoe dit was afgelopen als ik zelf daar aanwezig was. Je weet nooit wat die jonge jongens, die meestal geen kennis hebben van hoe zij een wapen moeten bedienen, uit angst en in paniek zouden handelen.” Hij heeft echter nog geen beslissing genomen. “In januari zal ik een definitieve beslissing moeten nemen”, zegt de ondernemer.

Weinig agenten

De Jesus maakt zich tevens zorgen om het aantal agenten belast met dit soort zaken. Naar zijn mening werken er te weinig agenten ‘s avonds. Hij maakte zelf mee dat dezelfde patrouille afgelopen weekeinde belast was met diverse gevallen van auto- en vuurwerkdiefstal. “Zo was er een poging tot diefstal bij één van mijn containers bij Mangusa. Drie jongens trachtten mijn container open te breken. De politie werd gebeld en de jongens werden op heterdaad betrapt. Het is echter één van de jongens gelukt weg te vluchten. Maar de politie kreeg ook een melding binnen van auto-inbraken ergens anders, dus noteerden de agenten de namen van de twee andere jongens, waarna zij werden vrijgelaten. De jongens mochten dus weggaan, omdat het de politie anders niet zou lukken de andere zaken af te handelen”, aldus De Jesus.

De Jesus heeft wel begrip voor het feit dat minister Nelson Navarro (Pais) van Justitie door geldtekort niet heel veel kan doen, maar roept de overheid op om snel een oplossing te vinden voor de onderbezetting bij het politiekorps KPC.

Andere zaken

Niet alleen De Jesus is slachtoffer geworden van vuurwerkdiefstal afgelopen weekeinde. Bij diverse andere verkooppunten op het eiland, zoals Goon Lee, werd ingebroken en ook een container gelegen op een terrein bij de kruising F.D. Rooseveltweg/Cubaweg werd vernield, waaruit een grote hoeveelheid vuurwerk werd meegenomen.

Om deze zaken op te kunnen lossen roept de politie de hulp in van de bevolking. Zij doet een dringende oproep aan iedereen die informatie heeft over deze diefstallen (met geweld) en/of informatie heeft over de plek waar de gestolen spullen worden bewaard, dit door te geven via de noodlijn 917 of de anonieme tiplijn 108.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties