Amigoe | Vonnis ‘Bientu’ onherroepelijk na intrekking hoger beroep

Vonnis ‘Bientu’ onherroepelijk na intrekking hoger beroep

Loterijenbaas Robbie dos Santos definitief veroordeeld

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie en loterijbaas Robertico ‘Robbie’ dos Santos en zijn bedrijven The Money Game NV, Jamaroma Lotteries en Administratiekantoor Dollar, zijn in de zaak Bientu in onderling overleg overeengekomen om het door beide partijen ingestelde hoger beroep in te trekken.

Hiermee is de uitspraak van 1 april jl. onherroepelijk geworden en zal er geen behandeling in hoger beroep meer plaatsvinden.

Hiermee is ook de voorgenomen ontnemingszaak namens het OM ingetrokken.

Dos Santos werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voor witwassen, valsheid in geschrifte en belastingontduiking. Na het dossier te hebben bestudeerd kwam de rechter tot de conclusie dat Dos Santos niet schuldig is aan het vervalsen van loten. Dat is het enige feit van de zestien ten laste gelegde feiten, waarvoor hij is vrijgesproken.

Tevens is een bedrag van 72,5 miljoen gulden verbeurd verklaard. Ook Dos Santos’ bedrijven kregen geldboetes opgelegd: The Money Game NV en Administratiekantoor Dollar van 50.000 gulden en Jamaroma Lotteries NV (St. Maarten) van 25.000 gulden. Het OM eiste eerder vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk tegen hem en respectievelijke boetes van 3,5 miljoen gulden, 1 miljoen gulden en 8 miljoen gulden tegen de bedrijven. Het OM zal nu zorg dragen voor de executie van het vonnis, waarbij de verdachten werden veroordeeld.

Bron: Amigoe

Naschrift KKC

2016 04 01 Vonnis Openbaar Ministerie vs Robbie Dos Santos en Companies by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “Amigoe | Vonnis ‘Bientu’ onherroepelijk na intrekking hoger beroep

 1. Zo werkt het voor de elite. Die gaan ook nooit de cel in.

  Robbie is tenminste nu wel veroordeeld! en Sulvaran en Peterson hebben weer een zaak verloren (winnen ze wel ooit eens wat?)

 2. Het is nog erger dan Hans schrijft.

  Niet alleen gaat een groot deel van het verbeurd verklaarde geld naar de Verenigde Staten, van het deel dat Cuacao krijgt worden achterstallige belastingen van dos Santos betaald.

  Achterstallige belastingen betalen is helemaal geen boete! Dat moeten wij toch allemaal doen?!

  Oftewel, je kunt voor tientallen of honderden miljoenen dollars frauderen en je krijgt slechts een voorwaardelijke straf.

  Het Irma Lips virus breidt zich uit binnen onze rechtspraak. Schandalig.

 3. Een fraude van honderden miljoenen en geen celstraf krijgen?

  Oftewel: als je geld hebt kun je je celstraf afkopen (72.5 miljoen dollar)?

  In bananenrepubliek is van alles mogelijk.

  Benieuwd wat Garcia en Capella (de de Girodienst voor 12 miljoen dollar oplichtten) voor straf gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *