28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Verscherpt politietoezicht op zee en strand

HomeMediaAmigoe | Verscherpt politietoezicht op zee en strand
Boot van Venezolaanse vluchtelingen Aruba | Arien Rasmijn
Boot waarmee Venezolaanse vluchtelingen op Aruba zijn gekomen | Foto Arien Rasmijn

ORANJESTAD — Als gevolg van de verslechterde politieke situatie in Venezuela is de politiecontrole op de stranden en voor de kust verscherpt. Dit om te voorkomen dat Venezolanen, met de hoop op een betere toekomst, de oversteek naar Aruba wagen.

De politieke onrust in Venezuela neemt toe. De oppositie van president Nicolas Maduro strijdt om hem af te zetten. Het grootste probleem is een tekort aan levensmiddelen. De actievoerders willen dat de Nationale Verkiezingsraad haast maakt met de beoordeling van hun petitie, die werd getekend door bijna twee miljoen mensen, om een referendum mogelijk te maken over Maduro’s positie.

Op de Nederlandse nieuwssite Nu.nl is te lezen dat een protestmars van de oppositie afgelopen woensdag uitliep in een confrontatie met de politie. Toen betogers het hoofdkwartier van de verkiezingsraad in hoofdstad Caracas probeerden te bereiken, gebruikten agenten traangas en pepperspray om hen te stoppen.

Vluchtelingen

Politiewoordvoerder Lito Laclé bevestigt aan Amigoe dat de verhoging van de alertheid en de verscherping van de controles op het strand en het water verband houden met de huidige protestacties en civiele onrust in Venezuela. De bedoeling is dat met het verscherpte toezicht voorkomen wordt dat Venezolaanse burgers de oversteek wagen naar Aruba.

Op de vraag van deze krant of er sinds woensdag een toename te zien is van het aantal Venezolaanse vluchtelingen dat deze kant opkomt, reageert de woordvoerder:

“Dat wordt gezegd.”

Laclé geeft geen inzicht of dit daadwerkelijk zo is.

Extra alertheid

Deze dagen wordt extra gelet op de stranden waar vluchtelingen over het algemeen aan land proberen te komen, zoals Arashi, Santana di Cacho bij Lago Colony en de kust van Baby Beach en Rodgers Beach. Hiervoor werkt de maritieme politie van het politiekorps samen met de Kustwacht van het Caribisch Gebied. De kustwacht wil Amigoe geen verdere informatie geven over het hoe en waarom van deze actie.

“Dat houden wij op het moment liever voor onszelf.”

Aan de gemeenschap wordt gevraagd om contact met de politie op te nemen wanneer iets vreemds wordt gezien. Automobilisten kunnen te allen tijde worden gestopt voor controle.

bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties