Amigoe | Vergadering over veroordeelde Statenleden opnieuw opgeroepen

gerrit-schotte-amerigo thode | MFK

Eerder waren Moses, Humphrey Davelaar (PNP) en complete PS fractie afwezig

WILLEMSTAD — De verdaagde vergadering van de Staten over veroordeelde Statenleden, die vorige week geen doorgang kon vinden, zal nu op maandag 9 mei plaatsvinden.

Op donderdag 21 april kon de Statenbijeenkomst niet van start gaan, omdat er te weinig leden waren komen opdagen.

Om een Statenvergadering te laten beginnen is een quorum vereist. De helft plus één moet aanwezig zijn opdat de vergadering door de Statenvoorzitter geopend kan worden. Minimaal elf van de eenentwintig Statenleden moeten dus aanwezig zijn.

Op 21 april waren er maar negen Statenleden aanwezig. Zo was onder andere de complete PS-fractie afwezig, terwijl PNP-Statenlid Humphrey Davelaar ook niet kwam opdagen.

De MFK-fractie bleef weg omdat die het niet correct vond dat er over de positie van hun fractieleider Gerrit Schotte gedebatteerd zou worden. Schotte werd eerder dit jaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en vijf jaar ontzegging passief kiesrecht voor onder meer fraude, omkoping en witwassen van geld. De MFK-leider is in hoger beroep gegaan en zolang deze zaak bij de rechter ligt, is het volgens de partij niet gepast dat het parlement hierover vergadert. Ook PS-leider Jaime Cordoba was deze mening toegedaan, toen hij uitlegde waarom zijn fractie niet was komen opdagen voor de bewuste vergadering.

De vergadering is nu opgeroepen voor maandag 9 mei. Het bewuste agendapunt werd aangevraagd door de twaalf Statenleden van de coalitie en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang.

Aanvangstijd van de vergadering is 9 uur ‘s ochtends.

Bron: Amigoe

10 Reacties op “Amigoe | Vergadering over veroordeelde Statenleden opnieuw opgeroepen

 1. Abraham Mossel

  Neem van mij aan dat ik dwars door deze psychopaat en pathologische beroeps leugenaar heen kijk en ik ben echt geen psychiater, maar heb wel veel mensen kennis, al eerder gezegt, ik ruik een oplichter van 30 km afstand en ik ruik Gerrit de Raaf de hele dag.
  Kijk goed Foto: Frits op deze foto kan je een klein beetje de duivel in hem zien. Kijk naar de foto op de voor pagina in het Antilliaans dagblad ” Schotte veroordeeld ” zaterdag 12 maart, daar is Gerrit nog geen 5 meter van de trap af ( waar beweerd word door de Y” MFK” K als je daar afkomt heb je normaal 20 jaar aan de broek) hier heeft de marionet en ex-borden wasser PIK net gezegt tegen Gerrit de Raaf, nouw dat valt tegen, maar geen zorgen ik hou de KAS en partij wel in leven, als je vast zit!.
  jammer dat de schaduw op de foto verkeerd valt.

 2. Redactie

  Pukkie, ook wij vinden het soms vervelend. Echter is het vaak moeilijk om de juiste foto’s te pakken te krijgen.

 3. Ik blijf het vervelend vinden om bij dergelijke onderwerpen niet een foto van de aanvrager van het debat, maar een foto van het onderwerp te zien.

 4. Daarom zit hij naast Amerigo Thode.

  Naast die lelijkerd zit iedereen er goed uit

  Ik kan me niet voorstellen dat Thode ooit door een mug is gestoken,

 5. Joep Meloen

  Ik neem aan dat onze grote PS fan, K genaamd, ons wel uit kan leggen waarom de PS de MFK blijft steunen in deze.
  Vrees echter dat wij het antwoord zelf ook wel kunnen bedenken, namelijk geen greintje integriteit en indekken voor na de verkiezingen………..voor het geval dat de MFK alsnog wint.

 6. ja het begint al een oud mannetje te worden.
  dat gaat hem stemmen kosten.

 7. Zonder een Wet dat hierover gaat kan niemand wat doen. De rechter niet en het parlement ook niet. Niemand gaat kastanjes uit het vuur halen voor een ander. Hoe fout die man ook is, eenieder heeft dezelfde rechten en plichten.
  Het kan niet zo zijn dat de Wet alleen voor de een geldt en voor de ander niet.

 8. Waarom zou de laffe PS fractie met de corrupte luie vadsige corrupte Wilsoe nu wel komen opdagen?

  Maar wat maakt het ook allemaal uit. Zolang het oerdomme en/of criminele Curacaose volk blijft stemmen op een partij waarvan 75% van de Statenleden een fiks strafblad heeft wordt hooguit de huidige MFK porkeria vervangen door een nieuwe porkeria.

 9. De helden krijgen nog een kans, en dan bedoel ik degenen die wel tekenden voor de vergadering en daarna toch maar niet kwamen opdagen. “Smoel so” is het credo hier maar al te vaak. “Put your money where your mouth is” zou het moeten zijn, helaas staat de politiek hier op een bijzonder laag en laf niveau. Het pluche voelt wel lekker aan en de vergoeding voor niet aanwezig zijn en dus ook niet je zwaar in de pers geventileerde mening door middel van een stemming kracht hoeven bij te zetten, is ook wel lekker. Lafaards met boter op het hoofd zijn het.

 10. Die minkukel van een Schotte ziet er slecht op de foto. Het gaat hem denk ik toch niet in de koude kleren zitten. Opsluiten die kerel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *