31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Veel bekende gezichten bij Kòrsou di Nos Tur

Kòrsou di Nos Tur bestaat vooral uit politieke oudgedienden.
Kòrsou di Nos Tur bestaat vooral uit politieke oudgedienden.

WILLEMSTAD — De politieke partij Kòrsou di Nos Tur presenteerde gisteren haar kandidatenlijst aan het publiek. Partijleider Amparo dos Santos voert de lijst aan. De lijst bestaat uit veel bekende namen die eerder bij andere partijen politiek actief waren.

Zoals lijstduwer Errol Goeloe, oud-Ontvanger en voormalig minister van Economische Zaken ten tijde van de Nederlandse Antillen. Hij was de laatste politieke leider van Partido Laboral Krusada Popular (PLKP).

Norberto Vieira Ribeiro (nummer 2) is oud-minister van Justitie van het land Nederlandse Antillen namens de PAR. Ook was hij gevolmachtigd minister in Washington en Eilandsraadslid voor de PAR. Later werd hij partijleider van de Democratische Partij. Momenteel is hij sectordirecteur Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Algemene Zaken.

Carlos Monk, onder andere voormalig minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening namens Pueblo Soberano en bij de Eilandsraadverkiezingen van 2010 lijsttrekker van de partij Lista Niun Paso Atras, staat op nummer vier van de lijst.

De nummer 22, Maricel Sakoetoe, zat voorheen bij Frente Obrero Liberashon (FOL), stapte over naar MAN, ging vervolgens terug naar FOL en maakt nu de overstap naar Kòrsou di Nos Tur. Oscar Bolivar (nummer 27) zat vroeger bij Lista Niun Pasa Atras. Daarna bij de Democratische Partij en nu bij Kòrsou di Nos Tur.

Nummer vijf op de lijst, Tirso Petroudis, is van Fundashon Vishon Banda Bou (Viba) die opkomt voor de belangen van bewoners op Bándabou.

Marco Laclé is bekend van politievakbond SAP.

Andere bekende namen op de kandidatenlijst zijn die van Xerxes Nepomuceno (nummer 26) en Maria Nita (nummer 9). Nepomuceno is de oud-voorzitter van de Free Zone Association of Curaçao (Frezacur) en Nita voormalig hoofd van de Dienst Communicatie en Voorlichting van de overheid en oud-lid van de FOL. Speerpunten Kòrsou di Nos Tur wil het kritische bewustzijn van de burgers stimuleren en streeft naar onafhankelijkheid. In het actieprogramma staan verschillende concrete punten waaronder het creeren van werkgelegenheid. De partij wil in zes maanden tijd duizend arbeidsplaatsen creëren.

Om de economische ontwikkeling van de grond te krijgen wil de partij dat er een megapier in Punda komt. Ook de schouwburg moet in Punda komen. Verder wil de partij een jeugdfonds opzetten. Daarnaast pleit Kòrsou di Nos Tur voor het uitkeren van de salarissen per kinsena (tweewekelijks). Daarmee beperk je volgens de partij armoede. Ook pleit de partij voor een integraal personeelsbeleid in de geüniformeerde diensten.

Alle politieagenten moeten een auto en sociaal hulp krijgen. Onder sociaal hulp wordt verstaan het consolideren van persoonlijke schulden. Ook voor ambtenaren moet er een integraal personeelsbeleid komen met onder andere speciale huizen voor ambtenaren.

Volgens Kòrsou di Nos Tur moet er aandacht zijn voor de basisbehoeften op Bándabou en Bándariba. Zo moeten er meer botika’s komen en moet het niveau van de scholen goed zijn. Daarnaast zegt de partij dat gepensioneerden niet meer benadeeld mogen worden. Het weduwepensioen moet worden verhoogd naar 1000 gulden per maand. Ook moet de pensioengerechtigde leeftijd worden teruggedraaid naar 60 jaar.

Zero tolerance

Het zero tolerance-beleid moet in het kader van criminaliteitsbestrijding worden heringevoerd. Verder zegt de partij dat sociaal onrecht moet worden bestreden. Zo zouden water en elektriciteit niet meer worden afgesloten. Ook is de partij voor het introduceren van een vaste prijs voor een kuub water zoals in Aruba. De partij wil zich ook inzetten voor de regulering van het verblijf van illegalen. Ook de uitgifte van terreinen moet worden gereguleerd.

In vier jaar tijd wil de partij dat er 2000 volkswoningen worden gebouwd. Ook moeten de volkswoningen worden gerenoveerd, moet er pachtgrond ten behoeve van landbouw beschikbaar worden gesteld en moeten er terreinen worden verkaveld en verdeeld onder mensen die zelf een woning willen bouwen.

Lijst Kòrsou di Nos Tur

1. Miro ‘Amparo’ dos Santos
2. Norberto Vieira Ribeiro
3. Meindert ‘Menki’ Rojer
4. Carlos Monk
5. Tirso Petroudis
6. Marco Laclé
7. Merceé Doran
8. Francisco de Freitas
9. Maria Nita
10. Yrswin ‘Juny’ Chirino
11. Lionel Jansen
12. Angelique Fidanque-
Paula
13. Manuel Cathalina
14. Mayra Boerhout-Martis
15. Gregory Meyer
16. Mystica Sambo-Stefania
17. Siegnald Jamanika
18. Najantara Webster
19. Shirnon Trinidad
20. Audy Muller
21. Petrus Otto
22. Maricel Sakoetoe
23. Eric Calvenhoven
24. Diedrich Barrow
25. Gabriela Lourens-Martha
26. Xerxes Nepomuceno
27. Oscar Bolivar
28. Humphrey Melfor
29. Errol Goeloe (lijstduwer)

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Nog meer Monk-y business op Wikpedia:

  ‘Net voor zijn vertrek naar het ministerie van Onderwijs benoemde Monk zijn rechterhand Ardieth Martha-Merien tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Dit betekende voor haar een sprong van zeven loonschalen.[2] De partij PS stak hier een stokje voor.’

 2. Carlos Monk is de Rob Blaauw van de politiek:

  WILLEMSTAD – Ex-minister Carlos Monk heeft een nachtje in de cel gezeten om zijn roes uit te slapen.

  De avond ervoor was hij door de politie van de weg gehaald, nadat een oplettende burger had gebeld dat een automobilist voor hem zeer gevaarlijk reed. Bij zijn aanhouding bleek zijn auto niet gekeurd, zijn belasting niet betaald en zijn auto niet verzekerd. Ook had Monk geen rijbewijs bij zich. Zijn auto is in beslag genomen.

 3. How low can we go with these people ?

  Merk op mensen. We zijn sinds 201o bezig .
  Sinds 2010 is er niets gebeurd. En zo gaan wij door, tjak, tjak, tjak.

 4. wat een boeven nest,wie gelooft nou in deze riool ratten te laag
  om nog aandacht aan hun te besteden.

  met zo’n leider is alles mee gezegd.

 5. De vraag is of al deze nieuwe partijen MFK aan een tweederde meerderheid gaat helpen. Het ziet er wel naar uit. Schotte is back!!! Het is te hopen dat Whitman en Asjes met hun dikke reet niet door de stoel zijn gezakt.

 6. De corrupte rat Carlos Monk is ook weer uit zijn hol gekropen zie ik.

  Is hij niet de man die vorig jaar stomdronken van de weg naar Fuik is afgehaald?

  Lijsttrekker Anparo dos Santos is ook een crimineel.

  Ongelooflijk dat Norberto Ribeiro, die ik hoog achtte, zich ervoor leent om met deze partij in zee te gaan. Hij heeft meteen alle gezag en respect verloren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...