27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 21:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | UTS vakbond Sitkom: ‘Blij dat we van Uniqa af zijn’

UTS vakbond voorzitter Emilio Brunken (SItkom): ‘Blij dat we van Uniqa af zijn’
UTS vakbond voorzitter Emilio Brunken (SItkom): ‘Blij dat we van Uniqa af zijn’

WILLEMSTAD — Vakbond Sitkom is blij dat telecombedrijf UTS eindelijk verlost is van de Surinaamse dochteronderneming Uniqa. Volgens Sitkom-voorzitter Emilio Brunken had het mobiele telecombedrijf al jaren terug verkocht moeten worden.

Hij reageert daarom verheugd op het feit dat UTS spoedig van Uniqa verlost zal zijn.

UTS begon in 2007 met het joint-venturebedrijf Uniqa in Suriname. Maar het bedrijf is nooit winstgevend geweest. UTS-directeur Paul de Geus rekende eerder deze week uit dat het bedrijf tussen 2007 en vorig jaar in totaal 157 miljoen gulden verlies heeft geleden.

- Advertentie -

Hij nuanceerde dit bedrag door te stellen dat het hierbij om een operationeel verschil gaat, maar dat effectief gezien het bedrijf een verlies van 59 miljoen heeft geleden, gezien alle bedragen die Uniqa aan UTS terug moest betalen. Deze 59 miljoen zou slechts 1,7 procent van de inkomsten van UTS over de periode 2006 tot en met 2014 zijn, aldus de directeur.

Verder bedroeg de initiële investering van UTS in Uniqa in 2007 41,4 miljoen gulden. In 2014 zou deze investering in onroerende goederen nog maar 5,2 miljoen gulden waard zijn. Brunken blijft erbij dat Uniqa UTS teveel geld heeft gekost. Hij rekent uit:

“Als wat De Geus stelt klopt, dan heeft UTS zo’n 100 miljoen gulden in Uniqa gestopt. Dat is geld van Curaçao dat elders in UTS gestopt had kunnen worden. Ik heb al sinds 2010 geroepen dat dit niks zou worden. Maar niemand die naar mij wou luisteren.

Nu zijn we vijf jaar later en nu pas zijn we bezig met de afronding van de verkoop, tegen een veel lager bedrag dan het bedrijf waard is. UTS moet in de komende vijf jaar 180 miljoen dollar gaan investeren, het geld dat in Suriname is geïnvesteerd hadden wij nu goed kunnen gebruiken”,

aldus de Sitkom-voorzitter.

Cleopa

Een van de parlementariers die zich in de afgelopen periode zeer kritisch over de ontwikkelingen bij UTS heeft uitgelaten, is Pais-lid Eugène Cleopa. Hij plaatst ook kritische vraagtekens bij het feit dat de verkoop van Uniqa zo lang op zich heeft laten wachten.

“Al in 2011 was duidelijk dat het bedrijf beter verkocht kon worden. Maar binnen de Raad van Commissarissen (RvC) werd besloten om dit traject niet door te zetten. Dit heeft schadelijke gevolgen met zich meegebracht en talloze verliezen, waar wij voor op moesten draaien.

Diegenen die zich indertijd hebben verzet tegen de verkoop moeten nu rekenschap afleggen over hun beslissing en de gevolgen hiervan.”

- Advertisement -

Maar aan de andere kant is het Statenlid blij met het positieve resultaat van UTS over 2014, waarin het bedrijf een winst van 25,3 miljoen gulden heeft geboekt. Dit komt na een verlies van 29 miljoen in 2013.

“Dit is het resultaat van het harde werk en de offers van het personeel en de directie van het bedrijf. Dit moet je het bedrijf toegeven. Ze verdienen een pluimpje. Maar voor dit en de komende jaren zal de dienstverlening van het bedrijf verbeterd moeten worden.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -