28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | UTS blijft geloven in Ctex-project

HomeMediaAmigoe | UTS blijft geloven in Ctex-project
UTS blijft geloven in Ctex-project | FOTO JEU OLIMPIO
UTS blijft geloven in Ctex-project | FOTO JEU OLIMPIO

WILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS blijft geloven in datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex). Dit benadrukt UTS-directeur Paul de Geus. Hij spreekt overigens tegen dat het bedrijf aangegeven zou hebben dat het alle aandelen van het noodlijdende Ctex zou willen overnemen.

Lokale media verklaarden onlangs dat UTS bezig zou zijn met een buy-out van de andere aandeelhouders in Ctex. Maar volgens De Geus is dit slechts een van de opties die het telecombedrijf op dit moment bestudeert.

“Wij hebben geld in Ctex gestopt. Want tot op dit moment geloven wij nog steeds in het project. Wij zijn ervan overtuigd dat de inkomsten van het datacenter van belang zullen zijn voor de toekomst van UTS.”

Hij benadrukt dat UTS alleen de garantie wil hebben dat het geld dat het in Ctex heeft gestopt, terug zal kunnen krijgen.

“Dat is voor ons belangrijk. Het overnemen van de aandelen van onze co-aandeelhouders is hierbij een van de opties, maar niet de enige die wij op dit moment bestuderen. Wij willen die garantie hebben, maar die hebben wij nu nog niet.”

Sinds het vertrek van topman Anthony de Lima stopt de overheids-nv geld in Ctex om de dagelijkse operatie draaiende te houden. Sinds de start in 2014 heeft het bedrijf te kampen met financiële problemen. Indertijd was een bedrag van 28 miljoen dollar nodig voor de oprichting van Ctex.

UTS investeerde in totaal 5 miljoen dollar in het project, maar draagt op dit moment bij in de operatiekosten van het datacenter. Voor de participatie in het project kreeg UTS preferente aandelen en wist een winstgarantie van 3 procent te bedingen. UTS zou als ‘preferred provider’ van de bedrijven die zich in het datacenter hebben gevestigd een nieuwe markt aanboren, waartoe het eerst geen toegang had.

Bron: Amigoe

15 reacties

 1. De Heeren verdient goed aan de Centrale Bank en Girobank.

  Maar misschien moet de politie daar toch eens alcoholcontroles doen bij vertrek van de parkeerplaats.

  Dan is Chos dadelijk de klos en beland Erik in de lik.

 2. Ik zie deze directieleden ook regelmatig voor zonsondergang al in Tu Tu Tango.

  Als een werknemer van mij dagelijks in de kroeg zou zitten zou ik hem aanspreken op een alcoholprobleem.

  Blijkbaar is hen weinig gelegen aan hun voorbeeldsfunctie.

 3. Als Garcia in de Heeren de 12 miljoen van de fraude bij Girobank er doorheen draait komt het in de staatskas via de accijnzen.

  Dus laat die man rustig drinken.

 4. Laten we vanmiddag allemaal naar de Heeren gaan.

  First round on Chos Romero, second on Eric Garcia! Tenslotte hangen zij daar de grote jongens uit van onze belastingcenten.

 5. Ik heb van een werknemer begrepen dat er binnen de Centrale Bank een grote afkeer is van directeuren als Tromp en Romero die zich als dictatoriale zonnekoningen zouden gedragen.

  Men is bang om zijn baan te verliezen, ook omdat de Centrale Bank salarissen betaalt die 2 maal zo hoog zijn als gangbaar in de mark. De loyaliteit van personeel wordt gekocht op kosten van de belastingbetaler.

  Intussen functioneert de toezichthouder niet want links en rechts vallen er banken om.

  Misschien moet het personeel van de Centrale Bank eens een signaal afgeven door om 5 uur ook massaal naar de Heeren te gaan.

 6. UTS is een overheidsbedrijf. Kan de burger daarom Garcia, Capella en de Lima niet aansprakelijk stellen?

  Garcia en Capella hebben volledig gefaald als bankiers en toezichthouders bij Ctex. Als leningverstrekkers konden zij nooit onafhankelijk toezichthouders worden omdat ze er alle belang bij hadden de malaise bij Ctex geheim te houden omdat anders uit zou komen dat Garcia en Capella volstrekt onverantwoordelijke leningen hadden verstrekt. De fake client reference letters van true yu di Korsow de Lima passen daar prima bij.

  Dat Capella en Garcia voor hun nep toezicht houden bij Ctex ook nog een fiks salaris verdienden maakt dat deze zaak helemaal naar megafraude stinkt.

  Voor de rechter met deze graaiers. In gevangeniskleren, in plaats van bankdirecteurtje spelen in de Heeren.

 7. Respect voor Romero!

  Ik bedoel: je moet het maar durven en het lef hebben, een directiesalaris verdienen bij de Centrale Bank en daar om 5 uur tegen je collega’s zeggen: ‘success met banken controleren, ik ben naar de Heeren!’.

 8. Normaal doet een (bank)directeur als hij naar huis gaat de lampen uit.

  Chos Romero doet echter bij de Heeren de lampen aan.

  Maar als hij daar niet meer komt gebeurt er met de Heeren hetzelfde als met de Tropen.

 9. Het is ongelooflijk dat Eric Garcia zich nog elke avond in de Heeren laat bejubelen nadat hij een bank bijna failliet heeft laten gaan.

  Hij en zijn bilmaatje Stephen Capella dienen vervolgd te worden.

  De Centrale Bank zou eens moeten onderzoeken wat de kwalijke rol van deze graaiers is geweest bij Ctex, het feit dat ze bij Ctex op de loonlijst stonden is toch al voldoende aanwijzing dat deze zaak stinkt.

  Mar wat kun je van de Centrale Bank verwachten? Ik zie Chos Romero van de Centrale Bank iedere dag voor zonsondergang al in de Heeren. Noem me 1 ander iemand die zijn salaris verdient en zich dat kan permitteren.

 10. Elmer, zie het positief.

  Dankzij de drankomzet van Garcia en RoHeero in de Heeren ontvangt het eiland een megabedrag aan accijnzen.

 11. Schande dat Garcia en Capella nog vrij rondlopen.

  Ze hebben met hun gegraai een bank naar de ondergang gebracht en zijn ook nog verdachten in miljoenenfraudes.

  En Chos Romero van de Centale Bank, daar wegesn zijn dagelijks bezoeken aan Dr Heeren genoemd Chos RoHeeren, vind het allemaal goed.

  Ik hoop dat Schotte de stinkende Central Bank eindelijk eens gaat uitmesten.

 12. aha UTS heeft dus geld, komt dat mooi uit, ik zit al 3 jaar te wachten op mijn 32 MB . Ik moet wel betalen maar krijgen doe ik het niet. diverse malen contact gehad. diverse smoesje gehoord.
  Ondertussen loopt de teller aardig op waarde van het internett dus 50 gulden betAALD 100 GULDEN dus vordering 1800 gulden op UTS ook wel Uiterst Teleur Stellend.

 13. Kan de Girobank directie niet vervolgd worden voor het Ctex debakel?

  Jammer dat een in beginsel zo mooi project falikant mislukt is door graaiende bankiers en een oprichter met grootheidswaanzin.

 14. Ctex is ten onder gegaan aan het complete fallen van true yu di Korsow de Lima die zichzelf in al zijn grootheidswaanzin als Bill Gates zag en zichzelf een ditto salaris toekende.

  En dan waren er Eric Garcia en Stephen Capella, de gevallen Girobank directeuren, ook true Yu di Korsow, die volstrekte onverantwoorde leningen aan de porkeria van de Lima gaven.

  Later bleek ook waarom: Garcia en Capella, ook al verdacht van een fraude van meer dan 20 miljoen bij Girobank, benoemden zichzelf als toezichthouders bij Ctex en incasseerden daarvoor nogmaals een mega salaris.

  Zet die true Yu hi Korsow (de Lima, Garcia en Capella) bij elkaar en je ziet het resultaat: Shittex.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties