29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...

PBC | Orkaanseizoen 2023 was een ongebruikelijk actief jaar

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het orkaanseizoen 2023 in de Atlantische Oceaan, dat gisteren eindigde, was een van de meest actieve seizoenen in recente jaren. Met een totaal van twintig...

PBC | Universiteit van Curaçao zoekt nieuwe rector magnificus

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez, UoC is op zoek naar een nieuwe rector magnificus. De huidige rector magnificus, Francis de...

PBC | Curaçao heeft nieuwe toeristische attractie: de eerste watertaxi

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Toeristen en inwoners van Curaçao kunnen de schoonheid van de prachtige stranden en helderblauwe wateren op een nieuwe manier ervaren dankzij de lancering van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Twee patrouillerende agenten beschoten

HomeMediaAmigoe | Twee patrouillerende agenten beschoten
Twee patrouillerende agenten beschoten | Foto Bea Moedt
Twee patrouillerende agenten beschoten | Foto Bea Moedt

WILLEMSTAD — Een vrouwelijke agent moest vanochtend onder het mes, nadat zij en haar collega in de nachtelijke uren door onbekende mannen ter hoogte van pompstation Sta. Maria werden beschoten.

De vrouw werd in de heup geraakt. De politie heeft teruggeschoten op het voertuig, een witte Kia Sportage. Het is niet bekend of de inzittenden zijn geraakt.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer legde vanochtend uit dat de patrouillerende agenten bezig waren met routinecontroles in de nacht, toen zij de verdachte auto met daarin mogelijk Latijns-Amerikaanse mannen op de Rooseveltweg ter hoogte van Yumuri opmerkten. De mannen werden gemaand tot stoppen. Dat deden zij ook, maar na een moment van twijfel. Toen de agenten het voertuig wilden benaderen om controles te doen, werd er vanuit het voertuig gericht op hen geschoten.

Beide agenten werden met spoed naar het St. Elisabeth Hospitaal gebracht. De gezondheidstoestand van beide agenten is stabiel, aldus de politiewoordvoerder. Volgens niet-officiële berichten werd de agente na de operatie opgenomen op de intensieve zorgafdeling.

Inmiddels is het gebruikte voertuig gevonden. Althans, dat is wat het betreffende politieteam gaat onderzoeken. De politie rukte enkele uren na de schietpartij uit naar Gato, waar een SUV in beslag werd genomen die waarschijnlijk werd gebruikt tijdens de schietpartij. De achterkant van die SUV was door een of meerdere kogelinslagen beschadigd. De eigenaar van de garage waar de SUV en andere voertuigen zijn gevonden en een andere man zouden daar zijn aangehouden. Het voertuig zou bij een verhuurbedrijf in Montaña door lokale personen zijn gehuurd. Bronnen melden dat er tevens bloedsporen in het voertuig zijn aangetroffen. Of dat klopt, wordt later door de politie bekendgemaakt.

De schietpartij heeft voor veel commotie gezorgd op het eiland. De sociale media staan vol met beterschapswensen, maar zoals altijd ook met kritiek jegens (de manier van optreden van) de agenten zelf. Sommige agenten met jaren ervaring hebben gereageerd op het incident, maar ook op de kritiek. Zo schrijft één van hen op zijn Facebook-pagina: ‘Couch-experts having big words again’. Politiewoordvoerder Zwerwer gaf vanochtend aan dat de agenten de verdachten wel degelijk conform de wettelijke procedure hadden benaderd.

Statenlid voor MFK en tevens niet-actieve agent Gilmar ‘Pik’ Pisas had kritiek op minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), die weinig zou doen om de agenten te beveiligen. Hij had het onder andere over de kogelvrije vesten waarover de meeste agenten niet beschikken, en benadrukte ook dat slechts een groep agenten het gekozen nieuwe dienstwapen (van het merk Glock) heeft ontvangen.

De politiebonden zullen door de politietop worden ingelicht over het incident en de volgende te nemen stappen, aldus Zwerwer. Ook met het politiepersoneel zal worden vergaderd, voegde hij toe. Tevens zullen de bonden ook met hun leden vergaderen over het incident.

De politie was in de middaguren bezig met diverse huiszoekingen. De verdachten waren voor het ter perse gaan van deze krant nog voortvluchtig. De politie roept iedereen die informatie heeft over deze zaak op om die door te geven aan de politie via de telefoonnummers 917 of 108 (anoniem).

Minister Navarro is vandaag aanwezig bij de wekelijkse persconferentie van de ministers bij Fort Amsterdam. Dan zal er waarschijnlijk meer informatie over het incident worden gegeven. Hij betreurt het incident en wenst de agenten beterschap toe.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. In plaats van kritiek te hebben zou de ‘niet actieve’ (wanneer is hij ooit wel actief geweest!) agent Pik Pisas uit de MFK moeten stappen die de criminaliteit op het eiland alleen maar doen toenemen.

    Sterker, 3 van de 4 MFK statenleden moeten binnenkort voor de rechter komen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties