28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Tussen 6 en 14 jaar cel voor Venezolaanse serie-overvallers

HomeMediaAmigoe | Tussen 6 en 14 jaar cel voor Venezolaanse serie-overvallers
Tussen 6 en 14 jaar cel voor Venezolaanse serie-overvallers
Tussen 6 en 14 jaar cel voor Venezolaanse serie-overvallers

WILLEMSTAD — Een groep van vier Venezolaanse mannen werd gistermiddag tot zware gevangenisstraffen veroordeeld voor een serie overvallen gepleegd in woningen en winkels. De overvallen hebben dit jaar plaatsgevonden gedurende een periode van drie maanden.

Bij één van de overvallen werd zelfs gedreigd met het in stukken snijden van vingers van aanwezige kinderen. Bovendien werden er wapens op hen gericht.

Ronis Chirinos Morales (27), Robert Bricento Mendoza (33), José Castillo López (22) en José Colina Cobis (31) kregen respectievelijk veertien jaar, negen jaar, drie jaar en zes jaar celstraf opgelegd. Aan de mannen werden door het Openbaar Ministerie diverse overvallen tenlastegelegd, de rechter achtte het merendeel bewezen.

Zoals de strafmaat al aangeeft was Morales actiever dan de anderen. Hij werd gestraft voor vuurwapenbezit gedurende de periode van 21 maart tot en met 30 mei en voor zeven overvallen die hij samen met de andere mannen heeft gepleegd, waaronder één in een woning aan de Korporaalweg op 12 maart. Daarbij werden wapens op de aanwezige kinderen gericht en de ouders werden gedwongen om een brandkast aan te wijzen, anders zouden de vingers van de kinderen afgesneden worden. Uiteindelijk is het de mannen gelukt om 10.000 gulden mee te nemen, alsmede diverse mobiele telefoons en andere waardevolle spullen. Dat deed hij samen met Cobis.

Op 22 maart pleegde Morales een overval op Rui Feng Minimarket en nam 4000 gulden mee, diverse telefoonkaarten, een dvd-recorder, een televisietoestel, acht spaarbankboekjes en andere spullen. Hij heeft de eigenaren bedreigd en geslagen met een vuurwapen.

Vier dagen later begaf Morales zich naar de Happy Shop aan de Dr. Martin Luther King Boulevard. Daar werden de aanwezigen bedreigd en kon hij wegkomen met 6000 gulden, diverse tablets, sieraden en mobiele telefoons.

Vervolgens besloot hij samen met Cobis op 4 april Manor Minimarket te overvallen. Zij vluchtten met een groot aantal telefoonkaarten, tien sloffen sigaretten en 2000 gulden. Daarbij werden de eigenaren mishandeld.

Bij een woning in de Schubappelweg werden de bewoners op 15 mei door Morales, Mendoza en López bedreigd. Daar vonden zij 5400 gulden en namen ook zes horloges, mobiele telefoons, sieraden en andere waardevolle spullen mee in hun gestolen voertuig.

Op 19 mei pleegde hij een overval in een woning aan de Scherderstraat, waar ook tablets, mobiele telefoons, een fototoestel en sieraden zijn gestolen.

De laatste overval waarvoor hij en Mendoza moeten zitten, is die van 24 mei op Yuan Guang Minimarket aan de Anasaweg. Daar is het hem door met een koevoet te slaan en te schoppen gelukt om 25.000 gulden mee te nemen, alsmede een videorecorder, telefoonkaarten, camera’s, mobiele telefoons en andere waardevolle spullen.

De medeverdachten hebben hem bij een of meerdere overvallen geholpen. Mendoza heeft ook bij een woning in de Quarantineweg een overval gepleegd op 27 mei en nam diverse mobiele telefoons, laptops, een fototoestel en andere spullen mee. Hiervoor werd Morales vrijgesproken. Tevens stond de man López hiervoor terecht, maar hij werd zowel hiervoor als voor de overval op Rui Feng Minimarket vrijgesproken. Cobis werd vrijgesproken voor de overvallen in de Quarantineweg en de Schubappelweg.

Zowel het OM als de mannen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dit zijn redelijke straffen, alleen is het vervelend dat deze gasten op kosten van de belastingbetaler hun pens kunnen vol vreten. Maar ja, er zijn genoeg anderen op ons zonnig eiland die hun pens met niks doen vol vreten Hé politici.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties