28 C
Willemstad
• vrijdag 12 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Tromp neemt vakantie vanwege bankbelang

HomeMediaAmigoe | Tromp neemt vakantie vanwege bankbelang
Directeur Jerrald Hasselmeyer zal zijn taken voor onbepaalde tijd overnemen.
Directeur Jerrald Hasselmeyer zal Tromps’ taken voor onbepaalde tijd overnemen

WILLEMSTAD — De president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp, heeft vakantie opgenomen om zo volledige samenwerking te verlenen aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar hemzelf.

Directeur Jerrald Hasselmeyer zal zijn taken voor onbepaalde tijd overnemen. Dat liet de CBCS vanochtend in een persbericht weten. Tromp wordt verdacht van belastingfraude en witwassen in de privésfeer, heeft OM-woordvoerder Norman Serphos bevestigd.

De bankpresident ontkent alle beschuldigingen, meldt de CBCS. “Maar in het kader van het algemene belang en met name het belang van de bank zelf heeft Tromp besloten vakantiedagen op te nemen. Conform de bankstatuten, artikel 19, lid 5, is meneer Hasselmeyer tot nader order aangewezen als waarnemend president”, aldus de bank.

Volgens het OM loopt het onderzoek naar Tromp sinds begin dit jaar. Gisteren zijn in het kader van dit onderzoek zoekingen gedaan, namelijk bij de woning van Tromp aan de Blauwduifweg en bij United Trust, het trustkantoor van Gregory Elias. Desgevraagd laat Serphos weten dat er geen nieuwe ontwikkelingen in de zaak zijn die hij kan melden. Er zijn in ieder geval geen aanhoudingen verricht.

Tom Kok, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de CBCS, stelde gisteren tegenover de Amigoe een spoedvergadering bijeen te willen roepen. Een reactie op het verzoek aan mede-RvC-lid Hubert Lopez om een spoedvergadering bijeen te roepen is nog niet bij Kok aangekomen. Volgens Kok zijn Lopez en hijzelf de enige RvC-leden wier positie niet ter discussie staat en zouden ze samen de vergadering bijeen moeten roepen. “De statuten stellen eenmaal dat ik niet in mijn eentje een vergadering kan bijeenroepen”, aldus het RvC-lid. Er is volgens hem echter in ieder geval al een (reguliere) vergadering bijeengeroepen voor op 22 augustus.

Ministers

Verder denkt Kok dat de ministers van Financiën van Curaçao en St. Maarten, respectievelijk José Jardim en Richard Gibson, ook spoedig in het kader van de recente ontwikkelingen zullen vergaderen. Jardim was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Ook premier Ben Whiteman was niet bereikbaar voor een reactie.

Bankpresident Tromp kwam in juni dit jaar al in opspraak toen het bericht verscheen dat verzekeraar Ennia uitgehold zou zijn door haar eigenaar, Hushang Ansary. Dit zou zijn gebeurd onder de neus van de CBCS en De Nederlandsche Bank (DNB). Tromp zou nauwe banden hebben met Ansary. Tijdens een persconferentie diezelfde maand ontkende Tromp alle aantijgingen.

Jardim heeft onlangs bekendgemaakt dat hij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) heeft verzocht een integriteitsonderzoek in te stellen naar de leden van de Raad van Bestuur van de CBCS, namelijk Tromp, Hasselmeyer en Alberto Romero. De minister stelde echter geen rechtstreekse opdracht te kunnen geven aan het instituut en dat er een verschil is tussen verzoeken en opdracht geven.

Bron: Amigoe

Dossier Gokken

10 reacties

 1. Elk salaris van iedereen die een salaris verdiend betaald door gemeenschapsgeld dient openbaar te worden (gebeurt wel in andere landen!).

 2. De Centrale Bank betaalt waanzinnige salarissen, zeker aan de top.

  Ensley Tromp, Chos ‘Heeren’ Romero, de Lanoy, Taco Tara Asjes.

  Laat die salarissen godverdomme eens bekend maken, ze worden toch betaald uit gemeenschapsgeld!!!

 3. Wat is die Gerrit de Raaf tocht stil zeg, Gerrit had voor Tromp al zes jaar, alle bomen op curacrim voorzien van een ophangtouw, nu kan Tromp met een beetje hulp van Gerrit de Raaf er zich aan verhangen zonder naar een touw te hoeven zoeken, als ik Tromp was zou ik gaan schreeuwen dat het allemaal de schuld is van Gerrit en zijn maffia vrienden, het is een complot van de MFK/REFORMA/KFO. Natuurlijk is die Tromp ook zo verrot en corrupt als de plurris, maar ja wie niet hier op Curaceim, iedereen die een beetje kans heeft om zich in korte tijd rijk te stelen zal het niet laten op dit verrotte eiland.

 4. Goed betaalde banen krijgen zonder te solliciteren wordt ook wel Nepotisme genoemd. Het werkt demotiverent en naast dat het totaal incorrect is, is het eigenlijk een vorm van beroving van productiviteit en intelectualiteit van de samenleving omdat er niet gekozen is voor “the best men in the community for the job”. Teveel van deze soort schaamteloze nepotistische acties en de samenleving wordt intellectueel helemaal leeggezogen. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat er zoveel wantoestanden zijn op zon klein eiland

 5. Schoonmaken de boel, eer komt nog wel meer bovendrijven dunkt mij.
  Met 22 milj euro aan Ned. belastinggeld moet er toch wel een uitmuntend onderzoek uit komen.

  Whiteman niet bereikbaar voor commentaar. Neen, hij was toch weg en kon daardoor de geplande vergadering over Fraudelien niet doorgaan -:)

  Pff wat een zootje.

 6. Als dat allemaal waar is, dan is deze Tromp echt corrupt.
  maar het meeste valt natuurlijk weer moeilijk te bewijzen.
  maar de schijn is tegen, dus opstappen….en al zijn marionetten met hem.
  had Schotte toch gelijk om Carolla daar aar neer te zetten.
  let op: is cynisch bedoeld, voor de humorloze onder ons.

 7. Met Tromp niet op kantoor kunnen misschien eindelijk de niet beantwoorde vragen van PWC en de Algemene Rekenkamer beantwoord worden, onder andere over vage consultantsvergoedingen.

  En laat men dan meteen ook even de personeelsdossiers van Ersilia de Lannooy onderzoeken (zonder sollicitatieprocedure aangenomen tegen een salaris van 2 maal dat van een minister).

  En nog erger: het dossier van Taco Tara Asjes. Plotseling in de hoogtste salarisschaal aangenomen als adviseuse van Tromp in de tijd dat haar man Ivar premier was. Zonder dat er een vacature was en zonder sollicitatieprocedure.

  Taco Tara, die personeelsmanager was in het Holiday Beach van papa Cocochi Prins en er daar zo’n puinhoop van maakte dat de nieuwe eigenaar van het hotel haar er meteen uitgooide. Daarna begon ze twee maal met behulp van papi Print een Taco restaurant dat beide malen failliet ging.

  Maar met zo’n CV werd ze wel adviseur van Tromp onder wiens toezicht Girobank en Ennia aan de rand van een faillissement belandden.

  Uitmesten die Centrale Bank porkeria, en liever nog: dollariseren, dan kan dit geldveslindende instituut vol nepotisme flink afgeslankt worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties