30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 12:05

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Stewardess krijgt 3 maanden cel voor drugsbezit

Stewardess krijgt 3 maanden cel voor drugsbezit
Stewardess krijgt 3 maanden cel voor drugsbezit

WILLEMSTAD — Irene Vijent de Jong (37), een stewardess van een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, is onlangs bij verstek veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het in bezit hebben van ruim 2,5 kilo cocaïne.

De vrouw werd op 3 maart jongstleden op luchthaven Hato door de Douanerecherche tijdens een routinecontrole aangehouden. De drugs werden in haar handbagage ontdekt, verstopt in flesjes haarproducten. De vrouw verklaarde eerder dat zij de cocaïne voor een man genaamd Martin, die zij verder niet kende, zou meenemen.

De Jong heeft achttien dagen in voorarrest vastgezeten, waarna ze van de rechter-commissaris naar huis mocht in afwachting van de rechtszaak. Zij was echter niet aanwezig voor de behandeling van de zaak, maar werd wel vertegenwoordigd door haar raadsman, Maikel Koendjbiharie.

- Advertentie -

De officier van justitie eiste in zijn requisitoir zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar tegen de vrouw. De rechter zag geen reden om hiervan af te wijken en veroordeelde De Jong conform de eis van het OM.

De vrouw heeft nog tijd om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Stanley, in geval van Brian Mariano heeft het recht inderdaad gesproken en dat resulteerde in een celstraf.

  Hoe kun jij ermee leven dat die straf vervolgens niet wordt uitgevoerd? Heeft het recht gesproken als een veroordeelde wel de gevangenis in moet en de ander niet?

  Met rechters als Irma Lips is het al een wonder dat een verdachte veroordeeld wordt, maar als we zijn straf vervolgens niet ten uitvoer brengn kunnen we justitie beter opheffen.

 2. Adriaens had het over het legaliseren van de drugs.
  Met dit soort uitspraken van rechters moet ik concluderen dat zij het al gelegaliseerd hebben.

 3. Heb je er bewijs voor Held op sokken, dat hij onder een schuilnaam schrijft ? Iedereen schrijft volgens jou onder een schuilnaam, behalve jij.

 4. Dus uitvoering van de straf is niet belangrijk, maar slechts een veroordeling en dan stopt het ?
  Ik zou toch maar eens “wat dieper” gaan S Held.

 5. Die stewardess was zonder meer fout. Ze niet eens verschenen. Waar ik moeite mee hebt dat gelijk andere personen hierbij betrokken worden. De persoon heeft volgens juliie een te lage straf gehad. Betekent dat jullie niet eens met de uitspraak. Dat kan. Maar het bewust de persoon met naam en toenaam aan het schandpaal nagelen, laat mij denken aan de franse periode, waar men publiek werd afgemaakt. Wij als Samenleving vonden dit barbaars en zijn hiervan afgestapt. De huidige wet boek van strafrecht is afgeleid van de Code Penal. Was van Frankrijk. Ik ga niet de diepte in. Feit is als iemand veroordeeld is, dan is de zaak voorbij. Het bewust beschadigen van een persoon door het publiek, onder een schuilnaam kapot te maken vind ik laf het recht heeft zich uitgesproken. Heb er vrede mee. Nu maakt u door uw handelingen de persoon een outcast, hij weet niet wie u bent. Wat laf van u.

 6. En Le Vent, wordt eens wakker. Dat ‘iets voor iemand’ meenemen verhaal is de flauwe smoes die rechters steeds weer horen.

  Al was de smoes van Brian Mariano (‘ik weet niets van een dubbele bodem in mijn koffer’) nog lachwekkender.

 7. Brian Mariano kreeg het dubbele aan celstraf voor de helft van het aantal kilo’s van de stewardess.

  Erg vreemd.

  Maar zoals we weten hoefde Mariano die niet uit te zitten. En als de advocaat van de stewardess slim is zal hij zeggen: 3 maanden cel, ok, maar… na Mariano.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -