27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Scooterrijder overleden bij verkeersongeval

HomeMediaAmigoe | Scooterrijder overleden bij verkeersongeval
Scooterongeluk | Foto Strealuz
Scooterongeluk | Foto Strealuz

WILLEMSTAD — In de wijk Ma Louisa heeft vandaag omstreeks 11.30 uur een verkeersongeluk plaatsgevonden met fatale afloop. Dat bevestigt politiewoordvoerder Imro Zwerver. De scooterrijder botste met hoge snelheid op een pick-up, waarna hij in de berm belandde.

De man overleed ter plekke. De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vrijgegeven, daar de politie nog niet alle familieleden heeft kunnen bereiken. Hij is het zestiende dodelijke verkeersslachtoffer van dit jaar.

Het vijftiende dodelijke verkeersongeval vond afgelopen zondag plaats. Het ging om Alexis Leoncio Janga (57), die op de Jan Noorduynweg met zijn personenwagen in botsing kwam met een pick-up die richting de F.D. Rooseveltweg reed. Janga liep ernstige verwondingen op en hulp van het ambulancepersoneel kon niet meer baten. Ook hij overleed ter plekke.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. Een scooterrijder in de wijk Ma Louisa is zowiezo al verdacht. Waarschijnlijk was de berijder niet eens de eigenaar.

  De meeste bewoners in die wijk krijgen geen loonstrookje bij hun inkomsten.

 2. Crissie, je hebt een goed karakter maar ik kan geen medelijden hebben met verkeersmisdadigers die spelen met het leven van anderen.

  Schotte reed een bejaarde dame dood die geen voorrang had, maar wel de weg opreed omdat ze er op mocht rekenen dat Schotte met een wettelijk toegestane snelheid reeds in plaats van met 110 kilometer per uur waar 40 kilometer per uur was toegestaan.

  Dat is hier ook gebeurd, de pickup reed de weg op waarop de scooter normal gesproken voorrang had, maar niet als die met een absurd snelheid rijdt.

  Dus nee, de pickup had geen schuld, de scooterrijder wel.

 3. Crissie,

  Zal ik jou eens uitleggen waarom ik zero-tolerance voor wegmisbruikers en overlastveroorzakers heb ?
  Heel simpel.
  Omdat zij totaal geen tolerantie en begrip voor andere weggebruikers en inwoners van dit eiland hebben. De herrie moet iedereen maar leuk vinden, het weggedrag moeten we maar tolereren en owé als iemand er iets van zegt, die wordt het liefst nog in elkaar geslagen.
  Woonwijken, straten bij scholen of beter gezegd, het hele eiland is onveilig wanneer zij de straat op gaan. Iedere zondag wordt ik in Sta Catharina zo ongeveer uit mijn verschoning gereden door jokers die de hele breedte van de straat gebruiken om daar wheelies etc te maken, liefst op volle snelheid. Midden in de nacht gaan ze staan te feveren, horen en zien vergaat.
  Beste Crissie, voor dat soort egoïsten heb ik inderdaad geen enkel medeleven, ik zou ze het liefst allemaal op dezelfde dag door de politie gestopt zien worden en hun motoren/scooters/quads in beslag genomen. Helaas stelen ze die dan weer bij de politie van het terrein.
  Dus nee, hoeveel je ook zeurt, ik zeg nog steeds opgeruimd staat netjes. Wanneer dit figuur zich aan de snelheid had gehouden, gewoon een helm had opgezet (want vermoed dat hij die ook niet ophad of zit ik er ver naast) dan had hij nu nog geleefd.
  In ieder geval weten we nu dat het argument van de uitlaat afzagen niet meer opgaat. Het maakte voor dit ongeval niets uit. Dus kan iedereen gewoon weer met een uitlaat gaan rijden, heeft de rest van het eiland tenminste ook een leven.

 4. Ik heb deze reactie opzettelijk geplaatst om te kijken wat voor soort reacties men zou geven. Wie daadwerkelijk de schuld heeft bij dit ongeluk laat ik even terzijde. Waar het mij om ging/gaat is de intolerantie en ‘oordelende’ houding van zowel ‘mijn volk’ als ‘jouw volk’. Men staat klaar om een oordeel te vellen, de ander af te katten, vooral niet een kans geven. Zo wil men een voorbeeld zijn voor de jeugd die het in deze wereld moet zien te redden. Laat ze maar zien dat oog om oog de enige manier is om conflicten op te lossen, laat ze maar zien dat je gwn iemand kunt kleineren en beschuldigen omdat jij dat gepast vindt. Waarom niet meer vriendelijk zijn naar de ander toe? waarom niet meer een helpende hand uitsteken naar een ander? is dat niet meer in de mode? zijn die gemene mensen zoals Maggie, Wendy, Joep, Harold en al die andere gefrustreerde figuren dan wel de ‘helden’? Ik zou zeggen Fijne Kerstdagen voor deze mensen, vol liefde want blijkbaar missen ze dit in hun leven. En voor degene die misschien geinteresseert zijn in de feiten; de scooterrijder reed op de hoofdweg en de pickup kwam van een zijweg de weg op. Oordeel nu maar zelf wiens schuld dit ongeluk was, daar zijn sommige van jullie toch zo goed in??

 5. Volgens mij vergeten wel een heel belangrijk aspect. Juist de HELM. De vraag: zou de bestuurder nog in leven zijn indien er een helm gedragen was.

 6. Crissie,

  Toch wel apart dat jij nu medeleven eist voor de wegpiraat, terwijl ik me afvraag wie de schade aan de pick up gaat betalen ? Of dacht je dat deze malloot verzekerd was ? Eigenaar van de wagen dus met forse schade, die hij maar moet zien te betalen uit eigen zak en vervolgens nog een traumatische ervaring opgelopen.
  Nee, je hebt volledig gelijk, we moeten alleen denken aan deze wegpiraat en zijn familie. Laten we het werkelijke slachtoffer maar volledig vergeten !

 7. @”De scooterrijder botste met hoge snelheid op een pick-up, waarna hij in de berm belandde.”….
  Er staat niet: de pick-up botste met grote snelheid op de scooterrijder…..
  Kwestie van interpretatie 🙂

 8. Pukkie, qua infrastructuur kun je weinig doen als je een grote groep weggebruikers hebt die zich op de weg structutreel misdragen.

  Vanmorgen was er weer zo’n randdebiel die het niet kon hebben dat zijn voorganger stopte voor een ROOD verkeerslicht en vervolgens levensgevaarlijke toeren uithaalde om hem toch nog te passeren.

  Maar de pakkans bij dat soort overtredingen is nihil, en veroorzaak je een ongeluk dan zorgt Irma Lips voor vrijspraak of zorgt je ratvocaat ervoor, wijzend op Brian Mariano, dat je je straf niet hoeft uit te zitten,

 9. Crissie, de scooterrijder reed met absurd snelheid, wat ook in het artikel genoemd wordt.

  Ik wordt doodmoe van die begripvolle reacties van jouw volk voor dit soort wegpiraten die na hun zelfveroorzaakte dood ook nog eens tot in lengte van jaren vereerd worden met bloemen op de plek van hun overlijden.

  Benieuwd hoe jij zou reageren Crissie als je man, zoon, dochter, vader of moeder slachtoffer was geworden van een dergelijke asociale randdebiel.

 10. Inderdaad Pukkie, de medelevende reacties stromen binnen….#sarcasm#. Men gaat er maar gemakshalve ervan uit dat het de schuld van de scooterrijder is. Tegenwoordig is het makkelijker om jezelf gemeen en neerbuigend over anderen uit te laten i.p.v. een beetje medeleven te tonen. Het zal jouw familie maar zijn die op zo’n tragische wijze omkomt.

 11. Bij alle diep medelevende gedachten die de reacties reflecteren, is het de hoogste tijd om eindelijk wat te doen aan verkeersveiligheid , handhaving en verkeersopvoeding.
  Zestien doden in elf maanden op een klein eilandje als Curacao is absurd. En ook het hiermee veroorzaakte leed en ellende in verschillende families.
  Hoogste tijd om in te grijpen.

 12. Hopelijk legt de familie geen bloemen meer op de plek van het verkeersmisdrijf zoals je zo vaak ziet als een volkomen misplaatst eerbetoon aan de zelfmoord van een verkeerscrimineel.

 13. Om de een of andere reden heb ik zoiets van: ‘opgeruimd staat netjes’, alleen moest iemand vandaag zijn rotzooi opruimen.
  Wanneer, wanneer, wanneer, wanneer, wanneer gaat men nu eindelijk eens dat rijgedrag en die herrie van die motor, scooter en quad jokers aanpakken ? Ze veroorzaken veel overlast, maar niemand die er iets tegen doet.

 14. @Wendy; waar haal jij uit deze tekst dat het ‘eigen schuld, dikke bult’ is? Hij had net zo goed aangereden kunnen worden door de pickup. Voor wie is dan ‘eigen schuld, dikke bult ?!

 15. Wendy, dat is niet waar.

  Irma Lips bestrafte eenzelfde idioot die drie mensen dood reed met enkele maandjes cel, dus zo erg is het blijkbaar allemaal niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties