Amigoe | San Salvador moordhoofdstad van de wereld

SAN SALVADOR

SAN SALVADOR

SAN SALVADOR — Gemiddeld ieder uur wordt iemand vermoord in El Salvador, vooral in de hoofdstad San Salvador. Vorig jaar vonden meer dan 6500 mensen een gewelddadige dood, zeventien keer meer dan het wereldwijde gemiddelde.

In de eerste twee maanden van dit jaar schoten de moordcijfers omhoog tot 24 per dag, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. “Het is een enorme uitdaging voor de politie”, zei het hoofd van de Salvadoraanse politie vandaag tegen de krant New Zealand Herald.

Belangrijkste oorzaak voor het dagelijkse bloedbad is een oorlog tussen de bendes Mara Salvatrucha (of MS13) en Barrio 18. El Salvador telt naar schatting 55.000 bendeleden, en dan worden hun 415.000 familieleden, vrienden en kompanen nog niet eens meegeteld.

El Salvador maakt deel uit van de ‘Noordelijke driehoek’, een regio waarin ook Guatemala en Honduras vallen en die een van de dodelijkste ter wereld is. El Salvador heeft Honduras nu ingehaald als meest gewelddadige land ter wereld waarin formeel geen oorlog woedt.

President Sanchez Ceren heeft de noodtoestand afgekondigd voor gevangenissen in het land, maar het is nog niet duidelijk met welke maatregelen hij denkt het geweld tot staan te brengen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *