Amigoe | Rijkssanctiewet aangenomen

Rijkssanctiewet middel in de strijd tegen mensenrechtenschendingen en terrorisme

Rijkssanctiewet middel in de strijd tegen mensenrechtenschendingen en terrorisme

DEN HAAG — De Tweede Kamer is vandaag akkoord te gaan met de Rijkssanctiewet, die Curaçao, Aruba en St. Maarten verplicht om internationale sancties van de Europese Unie over te nemen.

Alleen de PVV en de fractie Bontes-Van Klaveren stemden tegen. De PVV protesteerde hiermee voornamelijk tegen de toenemende invloed van de Europese Unie.

De Rijkssanctiewet wordt nu voorgelegd aan de Eerste Kamer, die zal bekijken of de totstandkoming van de wet volgens de regels is verlopen en of de wet in strijd is met andere wetgeving, zoals het Statuut of internationale wetgeving. Mogelijk komen dan de bezwaren van met name de MAN en PS aan de orde. Volgens de twee partijen is Curaçao staatsrechtelijk niet gebonden aan Rijkswetgeving als beleid of maatregelen resulteren in financiële of economische schade voor Curaçao.

De EU-sancties, waar de Rijkssanctiewet betrekking op heeft, zijn met name bedoeld als middel in de strijd tegen mensenrechtenschendingen en terrorisme, een onderwerp dat door de aanslagen in Brussel vandaag weer uiterst actueel was.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Rijkssanctiewet aangenomen

  1. Niet uit de breedte? Dan maar uit de lengte!
    Goed zo!

  2. En een stel hypocriete politieke partijen zoals we er hier helaas veel teveel hebben probeert er voor zichzelf en hun maffia vriendjes weer politieke munt uit te slaan door hun nog dommere achterban een rad voor ogen te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *