28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | ‘Rif Resort-directeur persoonlijk aansprakelijk stellen’

Advocaten Achim Henriquez en Olga Kostrzwewski gaan ertegenaan
Advocaten mr. Achim Henriquez en mr. Olga Kostrzwewski gaan er tegenaan

WILLEMSTAD — Namens 88 Marriott-hotelmedewerkers overwegen advocaten Olga Kostrzewski en Achim Henriquez om Rif Resort-directeur Jeanette Bonet persoonlijk aansprakelijk te stellen ‘als de afwikkeling omtrent de betaling van de werknemers niet naar behoren verloopt’.

Dat laten zij weten aan deze krant.

Tevens kondigen zij aan een gang naar de rechter in te zetten. “Dit is mede besloten nadat wij gisteren uit de media hebben moeten vernemen dat de werkgever van deze werknemers, het Rif Resort Hotel nv, het eens is geworden over de verkoop van het hotel. Wij vinden deze gang van zaken absoluut niet netjes”, aldus Henriquez.

Henriquez licht toe dat, na herhaaldelijke verzoeken van de advocaten aan het Rif Resort om ‘om de tafel te zitten’, er vorige week eindelijk een respons kwam. “In een mail werd ons te kennen gegeven dat zij deze week een gesprek met ons wilden aangaan”, aldus Henriquez. Hij heeft via uitlatingen in de media van de woordvoerder van het Rif Resort, Frans Heiligers, vernomen dat een afvloeiingsregeling van de werknemers deel uit dient uit te maken van een te bereiken akkoord (met de Orco Group, red.) met betrekking tot de verkoop van het hotel.

Henriquez benadrukt ‘dat er kennelijk al een akkoord is bereikt’. “Dit zonder dat er een gesprek heeft plaatsgevonden over de vordering. Als men dus de betaling van de werknemers als onderdeel van de verkoop wilde onderhandelen, vinden wij het opmerkelijk dat men geen navraag heeft gedaan over het gevorderde bedrag en worden de werknemers nu voor een voldongen feit geplaatst als er reeds een akkoord is bereikt.”

De advocaten hadden oorspronkelijk beslag gelegd op gebouwen en terreinen van het Rif Resort Hotel namens 59 cliënten. “Inmiddels vertegenwoordigen wij 88 werknemers en wordt de vordering – dit is een ruwe schatting – geschat op ongeveer 4 miljoen gulden”, aldus de advocaten die hiervoor een gang naar de rechter in willen zetten. Gisteren bracht het Rif Resort naar buiten dat ‘de onderhandelingen over de verkoop van het Marriott Hotel zijn gestopt omdat de partijen (het Rif Resort Hotel nv en de Orco Group, red.) elkaar hebben gevonden’.

Zoals bekend handelt Rif Resort onder de handelsnaam Marriott en staat als zodanig in de Kamer van Koophandel geregistreerd, waarbij Jeanette Bonet als directeur van het Rif Resort staat aangegeven. “Als de afwikkeling rondom de betalingen niet naar behoren verloopt, en als blijkt dat men de werknemers achter het net laat vissen, zullen wij een aansprakelijkheidsstelling overwegen tegen de directeur, in dit geval mevrouw Bonet.” De advocaten hebben herhaaldelijk de vrees uitgesproken ‘dat men op verkapte wijze probeert om zich goedkoop van het huidige personeel te ontdoen door met de verkoop een uitholling van het bedrijf te bewerkstelligen’.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Als men niet weet hoe zaken in elkaar zitten is het onzinnig te speculeren en weer te wijzen naar mensen die ongetwijeld hun best willen doen.
  Jammer dat men alles bewust altijd zwart/wit wil ien en er zelden of nooit iets positiefs kan uit komen, Het kan overigens ook zomaar zijn dat hun vakbond de advocatenkosten betaald nietwaar. Dat gebeurt vaak.

 2. Waar zijn de NEP vak bonden en MFK nu om het personeel de redende hand toe te steken! is de koffie op, of heeft Gerrit gemerkt dat er geen hond van het hotel personeel op hem gaat stemmen omdat zij Gerrit de Raaf doorzien met zijn leugenachtige advocaten die zelf ook wel weten dat de directie aansprakelijk kan worden gesteld door de rechter. alleen zij vergeten erbij te vermelden dat in dit geval de directie een rechtspersoon is, dus gewoon een stuk papier wat straks gewoon door een versnipperaar gaat. er is nada niks te halen, kijk j.l naar Taams kliniek.

 3. veel geschreeuw van advocaten die helaas niet aangeven op welke grond de directeur persoonlijk aansprakelijk zou moeten worden gesteld. Loze dreigementen dus, maar ja, dat kan allemaal op Curaçao.

 4. @ Maurice. Wat moeten dan de werknemers doen om hun rechten te beschermen? De enige uitweg die ze hebben als kleine man tegen de zogenaamde grote kapitaalkrachtige jongens, die een stelletje gewetenloze profiteurs zijn, die alleen maar aan “cash” denken is een gang naar de rechter middels goede kwaliteits-advokaten.

 5. Wat een lulverhaal @Maurice. Olga en Achim zijn gevraagd door de werknemers, of denk je dat ze de werknemers onder druk hebben gezet om hun als advocaat te nemen?

  Blijkbaar vonden de werknemers de fee alleszins redelijk.

 6. Kunnen Olga en Achim ook even bekend maken wat zij aan deze zaak verdienen in plaats van hier de moraalridders uit te hangen?

  Hen interesseert de werknemers van Marriott niets, alleen hun fee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...